Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

parašė Asta 30 Sau ’25
Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Sotus, jaukus ir labai gardus apkepas iš paprasčiausių ingredientų – iš ryžių, vištienos, daržovių. Receptą galite ruošti kaip troškinį, praleisdami kelis paskutinius gamybos proceso žingsnius, tačiau, patikėkite – orkaitėje apkepus storu sluoksniu sūrio, patiekalas tampa tik dar gardesnis!

Galite naudoti įvairias daržoves ar mėgstamą šaldytų daržovių mišinį, o vietoje šviežios vištienos – keptos vištienos likučius. Norėdami paruošti vegetarišką patiekalą, vištieną praleiskite ir gaminkite apkepą tik su ryžiais ir daržovėmis. Bus taip pat labai gardu!

Patarimas: jei turite keptuvę, puodą ar troškintuvą, tinkamą naudoti tiek ant kaitlentės, tiek orkaitėje, patiekalą nuo pirmų žingsnių galite ruošti jame – tuomet masės nereikės perdėti į atskirą kepimo indą.

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulų (arba krūtinėlės)
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 morkų
3 skiltelių česnako
3 valg. š. miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. pipirų
½ arb. š. muskato
1 stiklinės (200 g) ilgagrūdžių ryžių
1 didelio brokolio
150 g tarkuotos mocarelos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Gilioje keptuvėje ar puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Vištieną supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su druska ir pipirais. Kepkite kelias minutes, kol gabalėliai pabals ir iškeps.

3. Iškeptą vištieną išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4. Į keptuvę ar puodą įdėkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, nedideliais gabalėliais pjaustytas morkas ir smulkintas česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės suminkštės.

5. Suberkite miltus ir išmaišykite. Maišydami kaitinkite apie minutę, kol nesimatys baltų miltų.

6. Pamažu pilkite pieną, tuo pat metu maišydami daržoves.
7. Supilkite sultinį. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, muskatu. Išmaišykite.

8. Suberkite ryžius ir išmaišykite.

9. Leiskite užvirti ir virkite 10 minučių.
10. Atgal į puodą sudėkite keptą vištieną ir žiedynėliais pjaustytus brokolius. Virkite dar 3 minutes. Nuimkite nuo kaitros.

11. Į masę įmaišykite pusę tarkuoto mocarelos ir pusę tarkuoto fermentinio sūrio.

12. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite 20×30 cm kepimo indą.
13. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo indą, paviršių išlyginkite.

14. Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą mocarelos ir fermentinį sūrį.

15. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

apkepasbrokolisčesnakaimocarelamorkosryžiaisultinyssūrissvogūnaivištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu
kitas įrašas
Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna Melt

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Kokosinis varškės apkepas

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Svogūnų pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Salotos su kepta lašiša

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Šalta juodoji arbata su persikais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Žaliasis avokadų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų