Jei galėčiau įkalbėti jus šią vasarą suteikti šansą vienam skonių deriniui, tai būtų šis – grilyje keptos vištienos, mangų, avokadų, pomidorų, raudonųjų svogūnų. Produktai paprasti kaip dukart du, visus juos randu „Lidl Lietuva“, o skonių derinys – tobulai gaivus, gardus ir vasariškas!
Kiekvienas ingredientas čia turi savo vaidmenį – sultinga ant grotelių kepta vištiena, žinoma, atlieka patį pagrindinį. Mangai suteikia saldumo ir tropinio vasaros skonio. Avokadai – kremiškumo. Pomidorai – gaivumo. Raudonieji svogūnai – švelnaus pikantiškumo. Į harmoningą visumą viską sujungia žaliųjų citrinų sultys, šlakelis alyvuogių aliejaus ir po žiupsnį druskos bei pipirų.
Man atrodo, kad vasara yra per trumpa ant grotelių kepti vis taip pat ir vis tą patį. Išbandykit šį tą naujo – išbandykit šį receptą. Suteikit šansą ir, pažadu – bus labai skanu!
Vištieną šašlykui galite marinuoti pagal savo mėgstamą receptą arba – tiesiog užsukit į „Lidl Lietuva“ ir pačiupkit pakuotę jau marinuotos ir kepimui paruoštos „Grill&Fun” vištienos. Beliks įkaitinti grilį, ir kieme netruks pasklisti kaimynus švelniai erzinantys kvapai ir ausiai malonus mėsytės čirškesys, šypt.
Vištienos šašlyko iešmeliai su mangų ir avokadų salsa
AtsispausdintiINGREDIENTAI
800 g „Grill&Fun” vištienos šašlyko su prieskoninėmis žolelėmis
1 stiklinės (200 g) ryžių
žiupsnio druskos
1 mango
1 avokado
1 pomidoro
1 raudonojo svogūno
½ žaliosios citrinos sulčių
½ valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių kalendrų (nebūtinai)
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite mangų-avokadų salsą. Mangą ir avokadą supjaustykite nedideliais kubeliais. Pomidoro sėklas išimkite ir tvirtąją dalį taip pat supjaustykite kubeliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiai. Visus ingredientus sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir smulkiai kapotomis kalendromis.
2. Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.
3. Iškepkite šašlyką. Medinius iešmelius užpilkite vandeniu ir pamirkykite apie pusvalandį. Ant išmirkusių iešmelių suverkite vištienos šašlyką.
4. Groteles, ant kurių kepsite, papurkškite aliejumi. Kepkite ant grotelių virš įkaitintų žarijų apie 10-15 minučių, vis paversdami. Iškepusi vištiena bus balta, jos temperatūra turi pasiekti 80 ᵒC. Neperkepkite, kad neišsausėtų!
5. Patiekite iešmelius su ryžiais ir mangų-avokadų salsa. Ragaukite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė