Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Žemės riešutų sviesto ledai

parašė Asta 25 Lie ’10
Žemės riešutų sviesto ledai

Kokie ledai jūsų mylimiausi? Ar yra tokie, dėl kurių kaušelio galėtumėte vykti į bala žino kaip toli esančią krautuvėlę karštą vasaros popietę? O kur jūs perkate ledus? Keliaujate į ledaines, mėgaujatės ledų desertu kavinukėje, o gal renkatės paprasčiausią būdą – prekybos centro šaldytuvus? Ar… gal gaminatės juos patys?

Neapsimetinėsiu ir nevaidinsiu labai patyrusios – ledus dariau antrą trečią kartą. Pirmasis – juokingai paprastas braškių šerbetas, taigi, tarkime, jog jis nesiskaito. Antrasis – pirmasis rimtas – blynas buvo daugiau mažiau prisvilęs, nes baisingai saldus, todėl tobulintinas ateity.

Ir dabar tas laimingasis, niekad nemeluojantis trečias kartas. Esmė ta, kad aš be proto mėgstu ledus. Įvairiausių skonių ir rūšių (nors viskio – skaniausi!). Tačiau dėl logiškai nepaaiškinamų priežasčių ilgą laiką maniau, jog jų gaminimas – gana sudėtinga ir iš dalies beprasmė terlionė, nes… nusipirkti paprasčiau. Na, žinoma, juokinga, žinant, kad, pavyzdžiui, tortų aš neperku niekad – atseit, jau tortą tai pagaminti paprasčiau. Taigi, aš ir sakau, kad priežastys nėra logiškai paaiškinamos, kad ir kokios jos būtų.

Bet! Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Lietuvos blogosferoje kaip grybams po lietaus pradėjus dygti vienas už kitą puikiau atrodantiems naminiams ledams, aš… atrodo, supratau, jog tai visiškai mission possible. Pažvelgiau į spintelės kamputyje liūdnai kiūtantį pradėtą riešutų sviesto stiklainėlį ir… taip, trečias kartas TIKRAI nemeluoja.

Skonis: 9,5/10. Pusę balo paliekam rezervui – nes gi ketvirtas kartas garantuoja, todėl naivuoliai tikisi – gal kitąkart bus dar skaniau? O šie ledai… jei paklaustumėte, kodėl juos pamilau, atsakyčiau, jog dėl jų saldumo – jis toks, koks turi būti. Ir dėl ne per ryškios riešutų sviesto gaidelės – ji jaučiama, bet švelni ir subtili.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Spoonful of sugar

Žemės riešutų sviesto ledai

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 5 min. + šaldymas

INGREDIENTAI

130 g riešutų sviesto
150 g cukraus
1 puodelio (250 ml) pieno
1 1/2 puodelio (360 g) riebios grietinėlės
1 arb.š. romo esencijos
žiupsnelio druskos

GAMINIMO EIGA

Viską sumaišyti. Supilti į indą ir dėti į šaldymo kamerą. Kas valandą tris kartus išimti iš kameros, supilti į gilų indą ir gerai išplakti. Po trečio karto šaldyti per naktį. Kitą dieną gardžiuotis ir svaigti iš malonumo. Skanaus!

grietinėlėLedairiešutų sviestasromo esencijasaldumynaižemės riešutų sviestas
28 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosiniai sausainėliai
kitas įrašas
Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Tiramisu

Persikiniai ledai

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Kavos chia pudingas

Apelsinų keksas

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Obuolių vyniotinis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Švediški mėsos kukuliai

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

28 komentarai

Mademoiselle 25 Lie ’10 - 9:45 pm

Labai nuodėmingi ledai 🙂

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 11:35 pm

Kas tiesa, tas ne melas :))

Reply
Karolina 25 Lie ’10 - 10:20 pm

Kaip tik turiu stiklainėlį žemės riešutų sviesto ir galvoju ką daryt. Buvau nusprendus kepti tavo sausainius, bet ledai.. oh ledai.. negaliu aš be jų.. Eilinė dilema iškilo 😀

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 11:36 pm

Karolina, gi ne bėda! Žinok, aš iš savo stiklainėlio (būtent to pačio vieno!) išsikepiau ir anuos sausainėlius, ir šiuos ledus pasigaminau :)) Taigi, dilemos kaip ir nėra 😛 😉

Reply
Alex 26 Lie ’10 - 2:02 am

o kur yra pirkti riešutų sviesto? kažkaip niekad neatkreipiau niekur dėmesio…

Reply
Asta 26 Lie ’10 - 11:30 am

Alex, tikrai yra didžiosiose Maximose – čia bene paprasčiausias variantas 🙂 Reikia ieškoti lentynose kažkur šalia Nutellos ir pan. 😉
Manau, turėtų būti ir didžiosiose Rimi, Iki. Ir Vilniuje tikrai yra Marks&Spencer 😉

Reply
julė 26 Lie ’10 - 7:21 am

mmmm.. mmm.. 🙂
aš vakar pagaminau ledus, turbūt pačius skaniausius, kokius tik besu gaminusi (ir vienus skaniausių, kokius esu valgiusi!) – persikinį plombyrą. net nugapuoti nespėjau, kad tinklarašty pasidalinčiau, va! kas ten tėra tas litras ledų… 😀

Reply
Asta 26 Lie ’10 - 11:31 am

Jule, nu tu duodi :)) Bet, žinai, kai taip tuos persikinius išgyrei… ar galima receptą? Tiesiog negaliu nenorėti išbandyti ir aš :))

Reply
julė 26 Lie ’10 - 3:11 pm

nusišnekėjau, ten nektarininiai, bet pagal receptą persikiniai, o aš tik pakeičiau, tai va va va, bet turiu užsakymą dar kartą kuo greičiau juos gamint, tai gal ir išvys tinklaraščio šviesą, bet, jei nori, atpaštuosiu 🙂

arba va, šiti. tik aš trputį kitaip gaminau, bet esmė ta patiiii.

Reply
julė 26 Lie ’10 - 3:13 pm

na, iš šitų antri – iš deivio knygos 🙂

Reply
Asta 26 Lie ’10 - 3:53 pm

Niaaam, Jule, gaminsiu ir aš, žinoki :)) Na, tikriausiai, nes… atrodo, bus čia kaip su keksiukais. Kaip tada sirgau keksomanija, tai tuoj sau diagnozuosiu ledomaniją 😀

julė 26 Lie ’10 - 5:05 pm

visiškai tave suprantu – ir man tas pats.
tik nėr jų kaip fotkint, dingo įkvėpimas, din-go. 😀

Jurgita 26 Lie ’10 - 12:00 pm

Esu ir aš gaminus 🙂 Tik man klaikiai, klaikiai saldūs pavyko (tiesa, pagal kitą receptą, bet sudėtis panaši), bet va žiūriu, kad ir pati dėjai stiklinę cukraus – kaip, nieko tau? Gal didesnė saldžiamėgė esi 🙂

Reply
Asta 26 Lie ’10 - 12:22 pm

Na, ne visai pilną, pilnas puodelis 200 gramų 🙂 Bet, žinok, tikrai nesaldūs. Na, saldūs, bet ne per daug – pats tas. Tiesa, jei sakyčiau tik savo nuomonę, butų subjektyvu, nes vis gi tikrai esu nepataisoma saldomanė, bet valgėm keliese ir visiems labai patiko 🙂 Prieš tai gaminau kitus – cinamoninius kondensuoto pieno ledus – tai anie tiiikrai buvo per saldūs, labai labai per saldūs, net man 🙂

Reply
Ramune 27 Lie ’10 - 12:58 pm

Labas,Asta, o man toks klausimas iskilo – viska tiesiog ismaisyti ar grietinele isplakti pries maisant reikia? jau kaip gamiiiiiiiinsiuuuuu tai laukiu nesulaukiu….:)) ir kitu ledu receptu labai labai laukiu;)

Reply
Asta 27 Lie ’10 - 9:06 pm

Ramune, taip taip, tiesiog viską išplakti kartu, grietinėlės atskirai plakti nereikia 🙂 Papasakok, kaip patiko, kai pagaminsi :))
O dar bent keliomis ledų variacijomis pažadu nustebinti 🙂

Reply
Ramune 28 Lie ’10 - 10:53 am

mmmm… patvirtinimas – nerealiai skanus ledai! gaila tik,kad riesutu sviesto mazai turejau, tai dariau tik is puses normos, del ko sulaukiau bais daug priekaistu:)) ir tai buvo vienintelis siu ledu minusas – per mazai:))

Reply
Asta 28 Lie ’10 - 11:25 pm

Aš padarius iš visos savo normos jau šiek tiek priekaištų girdėjau, tai įsivaizduoju tuos, kuriuos išklausyti turėjai tu 😀 O jei rimtai, tai labai džiaugiuosi, kad patiko :))

Reply
Louise 7 Rgp ’10 - 6:46 am

Beautiful photography…

Reply
Asta 9 Rgp ’10 - 6:22 pm

Thank you 🙂 I’m not sure about it, but… thank you anyway :))

Reply
chriesi 9 Rgp ’10 - 4:30 pm

Lovely photos!

Reply
Asta 9 Rgp ’10 - 6:22 pm

Thanks! 🙂

Reply
Ina 18 Spa ’11 - 7:30 pm

Ledų skonis tai tikrai neapsakomas! Db gaminu iš 1,5 normos. tik klausimukas. pirmą kartą man jie gavosi tokie kaip vata.na nzn kaip paaiškint. pirktiniuose leduose būna kitokia konsistencija. tai kažin taip gavos, kad išplakiau tik kartą ar visuose naminiuose leduose toks priemaišų skonis jaučias?

Reply
Asta 23 Spa ’11 - 6:31 pm

Ina, vata? Nelabai įsivaizduoju, apie kokį skonį kalbi, bet tikrai galiu pasakyti, kad plakti reikia ne kartą. Būtent plakimas ir duoda tą efektą – ledai pamažu įgyja tokią konsistenciją kaip kas pirktiniai. Nes jeigu neplaki, jie turėtų būti tokie… hm, kaip šerbetiniai, kažkas panašaus. O plakant, jie po kiekvieno karto tirštėja ir įgauną tą skonio vientisumą 😉

Reply
Neringaj 30 Kov ’12 - 8:15 pm

O plakti su elektriniu plaktuvu, ar rankom? ir kiek mazdaug laiko, nes cia kiekvienas skirtingai supranta:)

Reply
Asta 31 Kov ’12 - 8:44 pm

Neringa, labai priklauso nuo Jūsų plaktuvo, todėl laiką pasakyti labai sunku. Tiesiog gerai išplakite – iki vientisos, lygios masės 🙂

Reply
Rasa 22 Bir ’14 - 12:47 pm

o žemės riešutų sviesto saukstais kiek gaunasi maždaug?

Reply
Asta 27 Bir ’14 - 5:29 am

Rasa, maždaug 5 šaukštai su kaupu (arba dvigubai daugiau be kaupo) 🙂

Reply

Komentuoti: julė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų