Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Žemuoginis sūrio tortas

parašė Asta 12 Lie ’11
Žemuoginis sūrio tortas

Ar kada matei saulę šypsantis? Dangų verkiant? Vėją šnabždant mieliausius žodžius į ausį tyliai? Ar kada lietei tolimas svajones, kabinai dideliu šaukštu meilę, sriūbčiojai per spalvotą šiaudelį širdį gaivinantį džiaugsmą?

Ar tikėjai, kad visos svajonės pildosi? Kad iš laimės galima pakilt virš žemės, kad, jei tik labai nori, gali atsisėst ant pasaulio krašto ir tabaluoti kojom, niūniuojant svaiginančią melodiją?

Ar kada buvai šalyje, kur nieko nėra neįmanomo. Kur lyja saldainiais, o sninga vaniliniais ledais. Kur nuo medžio gali nusiskinti keksiuką, o painios gatvės pavadintos Dieviškųjų Pyragaičių, Užburiančių Kokteilių ir Fantastiškų Torčiukų vardais? Žmonės ten, užsikišę už žando skiltelę pieniško šokolado, šypsosi nuo ausies lig ausies, ir vietoj „Kaip sekasi?“ klausia „Gal norėtum sausainiuko?“, ir tiesia kupiną lėkštę gardžiai kvepiančių naminių kepinių. Ir viskas toje šalyje be proto gardu, neatsivalgoma ir nepamirštama. Gyventojai, svetimšalių paklausti, koks gi tas slaptasis ingredientas, tik mirkteli akį – meilė, mažasis Žemės gyventojau, tai Meilė.


Skonis: 9/10. Puikus ir nuostabus tortas, vienintelis dalykas – ar jūsų neerzina šioks toks žemuogių karstelėjimas? Jis švelnus, net gana sublitus, paskendęs saldžiame torto kreme, tačiau… ar neerzina? Jei ne – jums tortas bus tobulas. Jei taip – keiskite žemuoges kitomis uogomis, ir tuomet tikrai bus tobulas. Ar jau jaučiu, koks fantastiškas jis būtų su, pavyzdžiui, mėlynėmis… Ar kitomis, Jūsų mėgstamiausiomis uogomis.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Honest Cooking

Žemuoginis sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
250 g sausainių, sutrupintų (pvz., „Selga”)
150 g sviesto, tirpinto

Kremui:
450 – 500 g žemuogių (ar kitų mėgstamų uogų)*
3 valg.š. (30 g) bulvių krakmolo
250 g rikotos sūrio**
1 didelis kiaušinis
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1 valg. š. natūralaus medaus

100 g baltojo šokolado apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo indą (22 cm. skersmens) ištiesti kepimo popieriumi.
2. Sausainius sutrupinti iki visiškai smulkių trupinukų. Sumaišyti su lydytu sviestu, kol neliks sausų trupinių, o masė bus lipni.
3. Gauta sausainių mase iškloti kepimo indo dugną ir sieneles. Gerai apspaudyti pirštais.
4. Tešlą išklotą kepimo indą dėti į šaldytuvą ir šaldyti 20 minučių.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
6. Paruošti torto kremą. Žemuoges lengvai apvolioti bulvių krakmole.
7. Kitame dubenyje rikotą išplakti su kiaušiniu, vanilės ekstraktu ir medumi. Atidėti į šalį.
8. Atšaldytą torto pagrindą orkaitėje apkepti 15 minučių***.
9. Į rikotos masę atsargiai įmaišyti žemuoges.
10. Paruoštą kremą supilti į kepimo indą, ant apkepusios sausainių masės. Gražiai išlyginti paviršių.
11. Kepimo indą grąžinti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 30 minučių, kol kremas sutvirtės (tačiau nebus visiškai tvirtas – galutinai tortas sutvirtės tik atšaldytas).
12. Tortą atvėsinti ant grotelių, tuomet kelias valandas palaikyti šaldytuve.
13. Viršų apibarstyti smulkintu baltuoju šokoladu.
14. Supjaustyti dailiais gabalėliais ir patiekti. Skanaus!

* galite naudoti ir šaldytas uogas, tačiau tokiu atveju jas visiškai atšildykite, nusausinkite ir labai kruopščiai apvokiokite krakmole.
** jei žinote, kas rikotos nemėgstate, jauskitės drąsiai keisdami ją, pavyzdžiui, „Philadelphia”.
*** tokio torto pagrindo nebūtina apkepti – jis ir nekeptas puikiai sustingsta. Čia jau Jūsų skonio, pasirinkimo ir turimo laiko klausimas.

krakmolasmeduspyragasrikotasaldumynaisausainiaišokoladassūristortasuogosvanilėžemuogės
16 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininis varškės pyragas
kitas įrašas
Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kondensuoto pieno keksas

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meduolių desertas su bananais

Aviečių putėsiai

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių cepelinai su varške

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Makaronų salotos su kepta vištiena

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Imbierinis sirupas kavai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Žaliasis avokadų kokteilis

16 komentarai

egidija 12 Lie ’11 - 7:37 pm

o iš ko tie trupiniukai ant viršaus? apie juos nieko neparašyta…

Reply
Asta 12 Lie ’11 - 7:49 pm

Egidija, oi, parašysiu. Ten pats paprasčiausias smulkintas baltas šokoladas 🙂

Reply
Gaby 17 Lie ’11 - 10:22 am

taip gražiai atrodo foto, o man visiškai nesigavo. gaminau su mėlynėmis, bet, atrodo, kad bent jau mėlynėms toks kremo ir uogų santykis netinkamas. Nes gavosi keptos mėlynės su trupučiu varškės, kurią, įtariu, dėl per didelio mėlynių kiekio šiek tiek sutraukė.

Reply
Asta 17 Lie ’11 - 1:50 pm

Gaby, kaip gaila 🙁 Na, niekada nebandžiau sverti, bet gal žemuogių ir mėlynių svoris tikrai skiriasi, na, tas pats mėlynių svoris lygu didesnis tūris. Nes aš tikrai naudojau 450 g. žemuogių ir rezultatas – štai, nuotraukose. Tiesa, pas mane, kaip matosi, kremo taip pat nėra daug (tik prapjovus būtent apie tai ir buvo pirma mintis – neįprastai mažai kremo, neįprastai dag uogų), tačiau pakankamai.
Na, net nežinau, ką ir besakyti. Tikiuosi, kad ši nesėkmė neatbaidys nuo tortų 🙂

Reply
Neringa 18 Lie ’11 - 9:28 am

Visu pirma sveikinu su naujais namuciais, jie labai mieli ir grazus, o visu antra tai tortas atrodo pasakiskai!!!!! taip noriu zemuogiu, o ju cia nera pirkti 🙁

Reply
Asta 18 Lie ’11 - 9:27 pm

Neringa, labai ačiū už gražius žodžius 🙂
Ir namučiams, ir tortui 🙂
O dėl žemuogių, tai liūdna. Tikrai labai skanios uogytės. O šiemet žemuogių sezono metu į Lietuvą parvykti neteko?

Reply
eglute1990 1 Rgp ’11 - 6:06 pm

Na koks fainas tortukas atrodo :). Norėčiau ant mamos gimtadienio tokį padaryti bet galvoju kokios uogos čia dar tiktų ir labiausiai pritiktų m?kažin kaip reikėtų imt tada santykį su kitomis uogytėmis?

Reply
Asta 2 Rgp ’11 - 4:46 am

Eglute, pasirinktų uogų dėk 2-3 puodelius 🙂
O daryti galima su kokiomis tik nori, kokias tik labiausiai mėgstate 😉

Reply
Eglute1990 2 Rgp ’11 - 10:52 am

aš visas uogytes bais mėgstu 🙂 o galvoju ar mėlynes, avietes ar braškių, ns pas mus sode auga vėlyvosios 😉
tik reikės man padidint ir rikotos masę ir sausainių, nes mano forma yra 24 cm

Reply
Asta 2 Rgp ’11 - 4:35 pm

Eglute, taip, reikėtų kiekius šiek tiek padidinti. Na, jei nedidinsi, gausis žemesnis tortas – gal irgi nieko tokio, čia jau kaip kam labiau patinka 🙂

Reply
Simona 15 Rgs ’11 - 10:01 am

Man pavyko šis tortukas, gavosi gaivus ir skanus, bet kitą kartą į kremą įdėčiau cukraus arba daugiau medaus, nes trūko saldumo, tokio tortiško skonio. Taip įvertino susirinkę svečiai, bet man ir toks skanus buvo 🙂

Reply
Asta 15 Rgs ’11 - 10:19 am

Simona, džiaugiuosi, kad pavyko 🙂 O dėl saldumo – na, taip, jis nėra labai saldus, tiesiog labai žemuoginio skonio 🙂 Bet cukraus kiekis yra labai lengvai pataisomas dalykas, taigi, jei kitą kartą dar kartą kepsi, problemų kilti neturėtų 😉

Reply
Indrė 21 Bir ’12 - 6:54 am

Sveika Asta! Jau senokai seku tavo blog’ą. Labai faini receptai, jau kelis išbandžiau 🙂 O dėl šio torčiuko noriu paklausti: ar vietoj rikotos tiktų maskarponė? 🙂

Reply
Asta 24 Bir ’12 - 2:40 pm

Indre, manau, kad tiktų 🙂
Ir ačiū už gražius žodžius 🙂 Tikiuosi, kad dar išbandysi ne vieną receptą 😉

Reply
Aistė 3 Rgs ’12 - 8:06 pm

Hm, žemuogių kartumas uogienėms nuimamas perpilant jas kiaurasamty karštu vandeniu. Kadangi tortas keps, gal ir čia taip galima? O paskui jas nusausinti, kaip šaldytas atšildžius nurodėte?

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:47 pm

Aiste, tikrai galima taip daryti, drąsiai 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų