Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

Trinta burokėlių sriuba

parašė Asta 29 Sau ’12
Trinta burokėlių sriuba

Nes už lango balta ir šalta. Nes vakarais norisi įsisupti į šiltą pledą ir šildyti rankas, apsikabinus dar vieną puodelį arbatos su medumi. Nes pagaliau dabar jau tikrai atėjo žiema.

Nes žiemą kaip niekad trūksta šilumos.

Skonis: 10/10. Trinta burokėlių sriuba yra visiškai nesudėtinga, tačiau neabejotinai nustebins savo ryškiu, sodriu skoniu. Sriuba soti, kreminė, o akis džiugina kiek neįprasta, tačiau ryškia ir gražia spalva.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“

Trinta burokėlių sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

1 kg burokėlių
3 nedidelės (250 g) bulvės
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
30 g sviesto
300 g pieno ar liesos grietinėlės
600 g vištienos sultinio
žiupsnelis kario
žiupsnis džiovinto raudonėlio
druska
pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Burokėlius nulupkite, bulves nuskuskite.
2. Daržoves perpjaukite į kelias dalis ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų, pagardinkite druska. Virkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnakus, kol svogūnai suminkštės.
4. Burokėliams ir bulvėms išvirus, nupilkite vandenį.
5. Į puodą supilkite vištienos sultinį, pieną ar grietinėlę, sudėkite kepintus svogūnus ir česnakus, pagardinkite druska, pipirais, žiupsniu kario ir džiovinto raudonėlio.
6. Dar šiek tiek pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sriuba bus karšta.
7. Užgesinkite ugnį ir sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos, lygios masės.
8. Dar karštą išpilstykite į dubenėlius ir patiekite.
9. Skanaus!

bulvėsburokėliaičesnakaičesnakasgrietinėlėkarisraudonėliaisriubasvogūnai
13 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldainiai „Ferrero Rocher”
kitas įrašas
Meduolių desertas su bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Šakšuka su morkomis

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Mini cukinijų blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Šokoladinis pyragas su morengo kepure

Skruzdėlynas

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Varškės pyragas su mandarinais

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Braškių ir citrinų limonadas

Žaliasis avokadų kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Šalta juodoji arbata su persikais

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

13 komentarai

sakaliux 29 Sau ’12 - 1:04 pm

O tai burokeliai zali cia naudojami? Betgi jie labai ilgai verda,zymiai ilgiau negu bulves..Ar as kazka ne taip suoratau?

Reply
Asta 29 Sau ’12 - 1:22 pm

Na, taip. Mano burokėliai buvo nedideli ir aš juos gana smulkiai supjausčiau, todėl jie išvirė pakankamai greitai. Jei jie didesni, galima virti atskirai burokėlius ir atskirai kitas daržoves. Tačiau bet kokiu ir burokėliai, ir bulvės turi būti išvirę 🙂

Reply
T 29 Sau ’12 - 1:59 pm

Utrunka ilgai. Bet tikrai verta. Skanumelis. Aciu 🙂 .

Reply
Asta 29 Sau ’12 - 2:30 pm

Nėra už ką 🙂

Reply
momo 30 Sau ’12 - 2:27 pm

Kadangi burokėlius viriau pirmąkart, tai mano bulvės, aišku, visai sukrito, o burokėliai buvo dar visai žali… Tada perpyliau viską į didesnį puodą (vandens nenupyliau, nes ten buvo ištirpusios bulvės :)), supyliau grietinėlę su pakepintais svogūnais, česnakais, čiobreliais, druska ir grūstais pipirais, pridėjau raudonųjų lęšių ir dar kokį pusvalanduką paviriau. Super! O burokėliai mano virtuvėje reabilitacijos laukė nuo darželio laikų 🙂

Reply
momo 30 Sau ’12 - 2:29 pm

p.s. Asta, o tu naudoji sultinį iš kubelių? Aš jo jau kelis metus esu atsisakiusi, ir šią sriubą taip pat tik su natūraliais prieskoniais gaminau – ir visai skanu 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’12 - 8:53 pm

Oiii, kaip aš džiaugiuosi dėl burokėlių reabilitacijos! 🙂 Kadangi labai juos mėgstu, palaikau juos bet kuriuo atveju – valio ir dabar už burokėlių sėkmę! 😀
Na, o dėl sultinio, iš kubelių stengiuosi naudoti kuo rečiau, nes žinau, koks didelis tai yra blogis, bet būna – būsiu sąžininga – kartais tenka ir kubelį vieną kitą panaudoti. Bet šiaip esu už natūralius prieskonius ir natūralius produktus, taigi, idėją sriubą virti be jokių kubelių labai palaikau! 🙂

Reply
Klausimeliai 20 Vas ’14 - 9:01 pm

Du klausimėliai: vištienos sultinio riebumas- ar gali būti su riebalais, ar nugriebti, prieš pilant ?
Ir -ar užvirtinti viską sudėjus, ar tik pakaitinti, nes įpiltas pienas, tai lyg ir reiktų užvirinti?

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 6:01 am

Vištienos sultinį nugriebiu, prieš pilant. Neužvirinu, bet pakaitinu iki karštumo.

Reply
Laima 24 Sau ’18 - 2:39 pm

Sveiki, aš ir norėčiau reabilituoti burokėlius, bet su jais visai nedraugauju. O jei naudoti konservuotus burokėlius?

Reply
Asta 27 Sau ’18 - 10:29 pm

Laima, labai tikiuosi, kad sriubos dėka pavyks juos reabilituoti 🙂 Tik vis tik labai rekomenduočiau naudoti žalius burokėlius 😉

Reply
Indrė 31 Sau ’18 - 8:13 am

O su kuo skaniau – liesa grietinėle ar pienu?

Reply
Asta 3 Vas ’18 - 6:41 pm

Indre, čia jau kaip kam 🙂 Aš pati paprastai renkuosi tokį aukso viduriuką – liesą grietinėlę 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 3

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų