Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuosePASAULIO SKONIAIPyragėliaiSALDUMYNAI

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

parašė Asta 21 Rgs ’20
Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Apie Prancūziją svajojau ir gražiausiomis spalvomis ją mintyse piešiau nuo pat paauglystės. Todėl gali būti, kad prancūzų gyvenimo bei valgymo įpročius įsivaizduoju truputį kitaip nei yra iš tiesų; bet leiskit man, prašau, truputį idealizuoti, šypt.

Mintyse matau juos – žavius prancūzus ir elegantiškas prancūzaites – romantiškai minančius savo vintažinius dviračius, pintame krepšelyje šalia vairo – ką tik iškeptos šviežutėlės bagetės iš kaimynystėje esančios kepyklos. Duona kvepia visa siaura gatvelė! Vaizduojuosi juos sėdinčius kavinėje, saulės nutviekstose terasose, lėtai geriančius kavą ir valgančius sviestu kvepiančius kruasanus. Matau juos iškylaujančius ant pievos: sūriai, kumpis, vynuogės, spalvingi macarons. Įsivaizduoju kas vakarą skubančius namo, sėdančius prie didelio valgomojo stalo. Daug kalbančius, skaniai valgančius, nuoširdžiai besijuokiančius.

Mano prancūziškose svajonėse viskas gražu, skanu, dažniausiai – saldu.

Tinklaraštyje rasite ne vieną receptą, kviečiantį skoniais keliauti į Prancūziją: kruasanų, macarons, klafučio, Croquembouche, kanelių. O štai Crème Caramel – dar vienas desertas iš pasaulio skonių sąrašo, kurį jau seniai norėjau išmėginti. Ir štai, pagaliau!

 Crème Caramel

Vanilinio deserto su karamele receptu dalinuosi čia, tinklaraštyje, o į visą prancūziškų skonių fiestą šią savaitę kviečia „Lidl Lietuva“, kur nuo šiandien vyksta „Duc de Coeur“ savatė. Ir nors aš, kaip labai neretai, nuklystu į saldžias istorijas, patikėkite, Prancūzijos savaitės asortimentas ten tikrai ne tik saldus: vytinti kumpiai, saliamiai, midijos, varlių šlaunelės (!), kamamberas ir daug daugiau! Ir, žinoma, daug saldėsių, tarp kurių – ir toks pat Crème Caramel.

Ar nuspręstumėte pasigaminti patys, ar nusipirkti jau pagamintą parduotuvėje, nepamirškite, – svarbiausia akimirkai stabtelėti ir… pasimėgauti! Sakysit, gal ir vėl idealizuoju, bet nujaučiu, kad mėgautis maistu prancūzai mėgsta kaip niekas kitas. Noriu ir aš taip mokėt!

Skanaus!

 Crème Caramel

 Crème Caramel

 Crème Caramel

 Crème Caramel

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

Karamelei:
½ stiklinės (100 g) baltojo cukraus
2 valg. š. (30 ml) vandens

Kremui:
3 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Paruoškite karamelę. Į nedidelį puodą suberkite cukrų, supilkite vandenį. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartkartėmis pajudindami už rankenos, kol cukrus ištirps ir gausite tamsiai auksinės spalvos sirupą. Nuimkite nuo ugnies ir paskirstykite jį į nedidelius (apie 12 cm skersmens) kepimo indelius (patogiausia – ramekinų tipo).
3. Paruoškite kremą. Dubenyje išplakite kiaušinius.
4. Pieną supilkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ims kilti pirmieji maži pieno burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies.
5. Trečdalį karšto pieno lėtai supilkite į kiaušinius, tuo pačiu juos maišydami šluotele, kad „neiškeptų“. Tuomet kiaušinių ir pieno plakinį iš karto lėtai supilkite į karštą pieną, likusį puode, jį tuo pačiu metu maišydami šluotele.
6. Paruoštą kremą supilkite į kepimo indelius ant karamelės.
7. Statykite kepimo indelius į gilų didesnį kepimo indą ir pripilkite į jį tiek vandens, kad kepimo indelius apsemtų iki pusės. Dėkite į orkaitę ir kepkite joje apie 30-40 minučių, kol kremas sutvirtės. Pajudinus kepimo indelius, kremo paviršius dar turi šiek tiek virpėti. 
8. Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet perkelkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami aštriu peiliu kruopščiai apipjaukite kraštus ir išverskite į lėkštelę. Patiekite desertą vieną, su uogomis ar su plakta grietinėle.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #DucDeCoeur

 Crème Caramel

 Crème Caramel

cukrusdesertaskaramelėkiaušiniaipasaulio skoniaipienasprancūzijasaldumynaivanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestinis keksas
kitas įrašas
Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Sluoksniuotas želė desertas

REKLAMA

SALDUMYNAI

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Vafliai ant pagaliuko

Kokosinis obuolių pyragas

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Šventinė panakota

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Salotos su vištiena ir braškėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų