Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

parašė Asta 11 Kov ’22
Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Maži dalykai dar niekad nebuvo tokie dideli. Visos mažos mielos akimirkos ilgose dienose kasdien primena – esam laimingi, turtingi ir laisvi, ar galėtume prašyti daugiau? Galim gerti į save pavasario saulės spindulius, galim apkabinti artimuosius ir būti saugūs savuose namuose. Dar – galim sluoksniuoti savaitgalio desertą. Susigalvoję progą, o gal ir be jos. Iš arti pamačius, kokia trapi gali būti ateitis, mažų džiaugsmų nebesinori atidėlioti rytojui.

Šis desertas – lyg patys saldžiausi linkėjimai baltojo šokolado gerbėjams, šypt. Putėsiai saldūs, purūs, bet pakankamai sunkios tekstūros, pagardinti vanilės ekstraktu. Balansą intensyvaus skonio putėsiams sukuria aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas. Jis gaivus, visiškai ne saldus, tad čia dera labai harmoningai. Galiausiai, kad taurėse susijungtų dar daugiau skirtingų tekstūrų, putėsius ir džemą susluoksniavau drauge su biskvitiniais sausainiais bei šviežiomis uogomis. Rezultatas – sodrus, saldus, bet labai skanus desertas. Sakyčiau, dar ir labai dailus, ką manot?

Putėsiams pagardinti naudojau ekologišką „Taylor & Colledge“ vanilės ekstraktą, pagamintą tvariai, etiškai ir sąžiningai, tausojant aplinką ir gerbiant ūkininkų darbą. Vienas arbatinis šaukštelis šio ekstrakto atitinka vieną vanilės lazdelę. Virtuvę puošiančių stiklinių vanilės ekstrakto buteliukų (o taip pat – ir to paties prekės ženklo ekologiškos vanilės pastos) galite rasti didžiuosiuose prekybos centruose. Tai vanilė, kuri kepiniams bei desertams suteiks natūralų skonį bei švelniai ir maloniai nosį kutenantį aromatą.

Kviečiu išbandyti! Skanių, saldžių pavasario dienų!

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 45 min. + vėsinimas

INGREDIENTAI

Aviečių džemui:
1 stiklinės (150 g) aviečių (šviežių arba šaldytų)
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. citrinos sulčių

Putėsiams:
170 g baltojo šokolado
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Patiekti:
5-6 biskvitinių sausainių („damų pirštelių“)
poros saujų šviežių aviečių
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemą. Uogas suberkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol uogos sukris ir išskirs sultis. Jei norite, papildomai jas galite patrinti rankiniu trintuvu.
2. Uogoms užvirus, nuimkite puodą nuo ugnies. Nedelsiant įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas, klevų sirupą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti. Supylę į sandarų stiklainėlį, šaldytuve galite laikyti iki savatės.

3. Paruoškite vanilinius baltojo šokolado putėsius. Baltąjį šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį.
4. Nedideliame puode virš silpnos ugnies pakaitinkite pusę stiklinės (125 ml) grietinėlės, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti penkias minutes, tuomet išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos tekstūros.
5. Likusią stiklinę (250 ml) grietinėlės, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą elektriniu plaktuvu išplakite iki tirštų putų. Dalimis, per tris-keturis kartus, įmaišykite į atvėsusią baltojo šokolado masę.

6. Patiekite. Į stiklines ar taures dėkite po kelis sulaužyto sausainio gabalėlius. Ant viršaus dėkite po du-tris šaukštelius aviečių džemo, ant šio – kelis šviežias uogas. Galiausiai į taures paskirstykite putėsius. Viešų papuoškite šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais.
7. Iki patiekiant porą valandų palaikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

avietėsbaltasis šokoladaschiacitrinosdesertasgrietinėlėispaninio šalavijo sėklosklevų sirupassaldumynaisausainiaišokoladasuogosvanilėvanilės ekstraktas
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trispalvis varškės tortas
kitas įrašas
Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis tortas su šilauogėmis

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

Itališkos spurgos su vaniliniu kremu „Bomboloni“

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Vafliai ant pagaliuko

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Obuoliniai varškėčiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūginės kavos cinamoninės mielinės bandelės

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

Bandelės su aguonomis

Imbierinis pyragas

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų