Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

parašė Asta 15 Gru ’22
Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Devynios dienos iki Kalėdų, vos devynios! Kvepiančios imbieriniais sausainiais ir karštu šokoladu, lyg cukraus pudra nubarstytos snaigėm, pilnos šventinių lempučių mirgėjimo, žvakių šviesos ir gražių norų.

Aš tikiuosi, kad šiemet jums pavyko prisijaukinti lėtą ir ramų laukimą. Kad jis nepasimetė tarp visų darbų ir reikalų, tarp visų varnelių, kurias norisi sužymėti niekad nesibaigiančiam sąraše. Kad vietoj bėgimo per dienas, atradot minutėlę stabtelėti ir padėkoti. Pasidžiaugti. Pasimėgauti.

Man – truputį pavyko, truputį ne. Dar liko dienų, kad šias svarstykles pavyktų persverti į kurią nors pusę, šypt. Linkiu ir sau, ir jums, kad magijos tame likusiame laukime būtų bent truputį daugiau nei buities, o mielų ritualų – šiek tiek daugiau nei kartais slegiančios rutinos.

Jei paklaustumėt, kokį desertą pagaminti juokingai lengva, o galėtų atstoti net šventinį tortą, sakyčiau, – trifle! Dailiose stiklinėse ar taurėse – penki sluoksneliai skanumo, meilės ir Kalėdų jausmo.

  • gaivi vyšnių skonio želė (visada naudoju „Dr. Oetker“ želė; man patinka jų tekstūra, skoniai ir jų įvairovė);
  • švelnus vanilinis kremas;
  • aromatingi, sodraus skonio imbieriniai sausainiai;
  • saldžios kukurūzų krakmolu sutirštintos vyšnios;
  • purus maskarponės ir grietinėlės kremas.

Svarbiausia, visų sluoksnių ragaukite iškart, taip bus skaniausia! Kiekvienas sluoksnis savitas – skirtingų skonių ir tekstūrų – o kartu jie sudaro tobulai harmoningą visumą. Saldu, švelnu, gaivu… LABAI skanu!

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ vyšnių skonio želė
400 ml vandens
8 valg. š. šaldytų vyšnių (be kauliukų)

Vaniliniam kremui:
1 ¾ stiklinės (440 g) pieno
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
4 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnio druskos
4 kiaušinių trynių
30 g sviesto

150 g imbierinių sausainių

Vyšnioms:
400 g šaldytų vyšnių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Maskarponės kremui:
200 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės

Papuošti:
imbierinių sausainių
miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė sluoksnį. Karštu vandeniu užpilkite želė miltelius ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į kiekvieną stiklinę berkite po šaukštą šaldytų vyšnių, užpilkite atvėsinta želė. Palaikykite šaldytuve apie pusvalandį, kol sustings.

2. Paruoškite vanilinį kremą. Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Cukrų, vanilės pastą, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Nuolat plakdami kiaušinių plakinį, į jį lėta srovele supilkite karštą pieną. Gautą masę perpilkite atgal į puodą, grąžinkite virš vidutinio dydžio ugnies ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol kremas sutirštės. Iš karto sudėkite mažais kubeliais supjaustytą sviestą. Išmaišykite, kol ištirps.
4. Paruoštą kremą perdėkite į dubenėlį. Uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo paviršių – tai neleis kremo paviršiui sustingti, apdžiūti. Atvėsinkite, tuomet – paskirstykite į stiklines ant sustingusio želė sluoksnio.

5. Imbierinius sausainius sulaužykite ar sutrinkite iki smulkių gabalėlių. Suberkite į stiklines ant vanilinio kremo.

6. Paruoškite vyšnias. Į nedidelį puodą suberkite šaldytas vyšnias (be kauliukų), cukrų ir kukurūzų krakmolą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol vyšnios išskirs sultis, tuomet, dar po poros minučių – sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
7. Atvėsusias vyšnias paskirstykite ant imbierinių sausainių sluoksnio.

8. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, pagardinkite vanilės pasta. Išplakite, kol produktai susimaišys. Toliau lėtai plakdami, supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tvirtą, formą laikantį kremą. Neperplakite.
9. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines ant vyšnių.

10. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar geriausiai – pernakt. Per šį laiką imbieriniai sausainiai suminkštės, o visi skoniai susijungs į bendrą harmoningą visumą.
11. Prieš patiekiant papuoškite imbieriniais sausainiais, apiberkite milteliniu cukrumi.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėKalėdoskremaskukurūzų krakmolasmaskarponėsaldumynaisausainiaitrifleuogosvanilėvyšniosželė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
kitas įrašas
Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališka mielinė Velykų pynė

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Saldžios dovanos Mamai

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Tiramisu

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Nealkoholinis karštas vynas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Languota prijuostė: pradžių pradžia

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Karamelinė kavos panakota

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų