Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

parašė Asta 15 Lie ’23
Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Tris kartus valio sparneliams – gardiems, traškiai apskrudusia odele, tokiems sultingiems, kad tiesiog nunyra nuo kauliukų. Jie gali būti valgis pietums ar vakarienei, gali būti užkandis draugų susibūrimui ar namų kino vakarui. Aš mėgstu sparnelius – ne tas žodis, kaip mėgstu! Ir net neįsivaizduoju, kodėl gaminu juos taip retai – užtat kiekvienąkart, kai pagaminu, tai būna fantastiško skanumo patirtis!

Šie – su česnakais, citrinomis ir kietuoju sūriu – yra sodraus skonio ir aromato. Citrinų ir česnakų skoniai čia dominuoja, jų derinys – labai gardus.

Paklausykit, kaip lengva juos pagaminti: sparnelius įtryniau alyvuogių aliejumi ir „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu vištienai, ir iškepiau orkaitėje. Kol sparneliai kepė, sumaišiau padažą iš tirpinto sviesto, česnakų, petražolių, citrinos ir kietojo sūrio. Vos sparneliams iškepus, dar karštus juos sumaišiau su padažu. Sūris išsilydė, česnakai paskleidė nosį kutenantį aromatą, sparneliai ėmė žvilgėti nuo sviesto.

Nieko nelaukėm – čiupom pirštais ir iškart ragavom, vis pamirkydami į jogurtinį-majonezinį padažą. Fantastiškai skanu!

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Sparneliams:
1 kg vištienos sparnelių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 pakuotės (20 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai

Aptepimui:
50 g tirpinto sviesto
5 česnako skiltelių
2 valg. š. kapotų petražolių
1 citrinos nutarkuotos žievelės
25 g tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 g) majonezo
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. garstyčių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
½ citrinos sulčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite sparnelius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Skardą išklokite folija.
2. Vištienos sparnelius sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Kepimo laikui įpusėjus, sparnelius apverskite ir kepkite toliau.
3. Kol sparneliai kepa, paruoškite mišinį aptepimui. Dubenėlyje sumaišykite tirpintą sviestą, smulkiai tarkuotas česnako skilteles, kapotas petražoles, nutarkuotas citrinų žieveles ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
4. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Sandariame indelyje laikykite šaldytuve iki patiekiant.
5. Sparneliams iškepus, sudėkite juos į dubenį, ten pat supilkite mišinį, skirtą aptepimui. Gerai išmaišykite.
6. Sparnelius patiekite su padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#vegetanarur #reklama

Recepto idėja: Olive & Mango

česnakaicitrinosgraikiškas jogurtasmajonezaspetražolėssparneliaisūrisužkandžiaivištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziški skrebučiai
kitas įrašas
Ikoniškas Vokietijos tiltas: The Bastei Bridge

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Grikių blyneliai

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Lengvos ir gaivios salotos

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Vafliai ant pagaliuko

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Šakšuka su bolivine balanda

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Pyragas „Snickers“

    5 Vas ’11
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Naminė ruginė duona

    9 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (693)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų