Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

parašė Asta 20 Spa ’23
Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Būna, kad leidžiu indams padiktuoti recepto temą. Taip buvo ir šįkart: paėmiau į rankas raižytas storo krištolo taures ir supratau – tiramisu. Ne bet koks, o moliūginis, rudeniškas, gausiai pagardintas prieskoniais. Kitaip tariant, pumpkin spice tiramisu.

Nežinau, ar receptą labiau nulėmė taurės (jos, beje, iš „PROMO Casch&Carry”, gamintojas – „Nachtmann“), ar tai, kad už lango tądien, kai sluoksniavau tiramisu, buvo nuostabiai gražus auksinis ruduo, o ant virtuvės stalo pūpsojo gražuolis iš kaimo parsivežtas moliūgas. Kad ir kaip ten bebuvo, tiramisu pavyko nuostabiai gardus. Gal net nebūna su tiramisu kitaip? Tai – vienas mylimiausių mano desertų. Kažin ar užtektų rankų pirštų visiems tinklaraštyje surašytiems receptams suskaičiuoti, šypt.

Gaminau kaip įprastą klasikinį tiramisu, tik iš pradžių orkaitėje iškepiau moliūgą, sutryniau tyrę ir išsiviriau prieskoninio moliūgų sirupo. Šiuo sirupu pagardinau ir kavą, į kurią mirkiau sausainius, ir maskarponės kremą. Sirupas tiramisu suteikė švelnaus prieskoninio skonio – ne per daug, ne per mažai, o lygiai tiek, kad tai būtų tobulas rudens desertas.


Kone visi indai, kuriuos matote, – elegantiškos taurės, rusvų rudens atspalvių lėkštės ir dubenėliai, ilgi desertiniai šaukšteliai – iš „PROMO Casch&Carry” indų skyriaus. Indų ir stalo įrankių asortimentas ten itin platus: nuo jaukių iki prašmatnių, nuo klasikos iki ryškių spalvų ir formų. Ketindami atsinaujinti indaują – užsukite ir išsirinkite tuos, kurie padės sukurti jūsų namų nuotaiką.

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Prieskoniniam moliūgų sirupui:
1 stiklinės (250 ml) vandens
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. malto imbiero
3-4 valg. š. moliūgų tyrės

Kavai:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
3 arb. š. prieskoninio moliūgų sirupo

Kremui:
3 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
500 g maskarponės
3 valg. š. prieskoninio moliūgų sirupo

150 g Savoiardi sausainių („damų pirštelių“)
kakavos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite prieskoninį moliūgų sirupą. Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite prieskonius, sudėkite moliūgų tyrę. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar 5 minutes.
3. Atvėsintą tyrę supilkite į stiklainį ir sandariai uždarytą laikykite šaldytuve.

4. Paruoštą kavą sumaišykite su prieskoniniu moliūgų sirupu. Atidėkite į šalį.

5. Paruoškite kremą. Kiaušinių baltymus ir trynius labai kruopščiai atskirkite. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenį ir išplakite iki standžių putų. Apvertus dubenį baltymai turi jame likti ir nė nesukrutėti.
6. Į kitą dubenį supilkite kiaušinių trynius ir suberkite cukrų. Elektriniu plakikliu plakite apie 5 min., kol masė pabals, taps puri ir jos tūris padidės. Sudėkite maskarponę ir viską išplakite iki vientiso kremo.
7. Įmaišykite prieskoninį moliūgų sirupą. Galiausiai į kremą palengva įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.

8. Taurėse susluoksniuokite kremą ir kavoje trumpai pamirkytus sausainius. Kremo sluoksnius pabarstykite kakava. Galite ruošti norimo dydžio desertus ir sluoksniuoti tiek sluoksnių, kiek norisi.
9. Tiramisu viršų apiberkite kakava. Palaikykite šaldytuve bent 2-3 valandas ar geriausiai per naktį, tuomet patiekite ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

cinamonasdesertaskavamaskarponėmoliūgaisaldumynaitiramisu
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba
kitas įrašas
Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Šilauogių „clafoutis“

Moliūginiai keksiukai

Citrininis tiramisu

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Kokosiniai sausainiai

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų