Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIKeksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

parašė Asta 15 Gru ’23
Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

Kartais desertai pasakoja istorijas. Jei paklausytumėt šių keksiukų, išgirstumėt žiemos pasaką. Apie imbierais ir cinamonu kvepiantį miestelį, šviesas languose ir sniego kepurėmis užklotus miškus. Apie namus, kuriuose skamba muzika ir juokas, vakarais švilpia virdulys arbatai, o ant stalo pabirę trupiniai išduoda – būta ir kažko skanaus prie arbatos. Tai būtų pasaka apie magiją, kurios galima įmaišyti į keksiukų tešlą. Apie meilę, kuri gyvena mažuose dalykuose. Apie laimę, kurią galima kurti, auginti ir dalintis.

Šie Kalėdom kvepiantys keksiukai – lyg maži torčiukai! Minkšti meduoliniai biskvitai, užkloti švelniu maskarponės kremu, nepalieka abejingų. Jie minkšti, saldūs, kvapnūs. Šventiški! Jei tik panorėtumėt, galėtų tapti jaukiausiu Jūsų Kalėdų stalo desertu.

Į saldžią Kalėdų pasaką leidausi su „AUGA“ produktais. Daug gardžių receptų prasideda nuo gero, tikro, kokybiško sviesto. Būtent tokį savo asortimente turi „AUGA“. Kad keksiukai būtų minkštesni ir drėgnesni, į tešlą įmaišiau kefyro. Na, o jiems iškepus, pripildžiau stiklines šalto pieno. Ne tik Kalėdų Senelis pieną su kepiniais mėgsta, šypt.

Nesuskaičiuočiau, kaip dažnai kepiniams naudoju pieno produktus. Tvaresni ekologiški „AUGA“ produktai – sviestas, varškė, pienas, kefyras, grietinė – gaminami Lietuvoje, iš „AUGA“ ūkiuose gaunamų žaliavų. Jokių kompromisų kokybei ar skoniui – tai produktai, skirti visai šeimai ir visoms skanioms istorijoms, gimstančioms virtuvėje.

Ar jau žinote, kokias istorijas pasakos Jūsų Kalėdų desertai? Pats metas į namus įsileisti Kalėdas!

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12-14 keksiukų Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
150 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) tamsaus rudojo cukraus (Muscovado)
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
100 g medaus
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
2 arb. š. imbiero
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. muskato
½ arb. š. druskos
½ stiklinės (125 ml) kefyro

Kepurėlems:
250 g maskarponės sūrio
1 valg. š. skysto medaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (36 proc. riebumo)

Papuošimui:
imbierinių sausainių
spanguolių
čiobrelių ar rozmarinų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol cukrus ištirps ir masė taps puri. Po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir medų.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierą, cinamoną, muskatą ir druską. Miltų mišinį įsijokite į produktų plakinį ir išmaišykite.
4. Per du-tris kartus supilkite ir lengvais judesiais įmaišykite kefyrą.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ¾ jų tūrio. Priklausomai nuo keksiukų kepimo formelių dydžio, gausite 12-14 keksiukų.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 16-18 minučių, kol keksiukai gražiai pakils ir bus iškepę. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.
7. Perkelkite keksiukus ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

8. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, medų, vanilės ekstraktą, suberkite miltelinį cukrų. Plakite elektriniu plakikliu, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau, nes perplakta maskarponė sušoks į gumuliukus. Toliau plakdami vidutiniu greičiu pamažu supilkite grietinėlę. Plakiklio greitį padidinkite ir išplakite tvirtą, tirštą kremą.

9. Papuoškite keksiukus. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite ant atvėsusių keksiukų, formuodami kepurėles.
10. Į kremą įspauskite po imbierinį sausainį, papuoškite spanguolėmis, čiobrelio ar rozmarino šakelėmis.
11. Patiekite nedelsiant arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

cinamonasdesertasgrietinėlėimbieraiKalėdoskefyraskeksiukaikepiniaimaskarponėmedusmuskatassaldumynaivanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdinė šokoladinė tarta
kitas įrašas
Keptų bulvių salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Trijų šokoladų tortas

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

„Juodojo miško“ pyragėliai

Galetė su obuoliais ir karamele

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bandelės su picos įdaru

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Brusketos su rikota, pesto ir vytintu kumpiu

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Šokoladiniai blyneliai

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

Varškės spurgos

Tortas „Juodasis Princas”

Imbierinės cinamoninės bandelės

Graikiško jogurto tiramisu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų