Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

parašė Asta 25 Kov ’24
Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Atrodo, kad visas pasaulis – nuo Italijos iki Švedijos, nuo Maroko iki Brazilijos – turi savo kukuliukų receptą. Kartais juos skiria kone visas ingredientų sąrašas, o kartais – tik vienas ingredientas, bet juk minkštų, sultingų, gardžių kukuliukų niekad nebus per daug!

Aplieję juos klampiu medaus, česnakų ir sojų padažu, paruošite azijietiškus kukuliukus. Padažas kukuliukams suteiks pikantiškumo, ryškaus charakterio ir to sunkiai žodžiais nusakomo umami skonio. Už šitai reikia dėkoti sojų padažui – šįkart naudojau jau pamėgtą „Kikkoman“. Trys viename: trumpa ir aiški sudėtis, patogus dozavimas ir, svarbiausia, puikus skonis!

Dalijuosi kukuliukų receptu, kuris mintimis nukels į tolimąją Aziją. Skanaus!

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
500 g maltos kalakutų (arba vištos) šlaunelių mėsos
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 kiaušinio
3 skiltelių česnako
1 valg. š. „Kikkoman“ sojų padažo
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Brokoliams:
1 brokolio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
¼ stiklinės (62 ml) „Kikkoman“ sojų padažo
6 valg. š. medaus
6 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
4 tarkuotų česnako skiltelių
2 valg. š. tarkuoto imbiero
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
virtų ryžių
svogūnų laiškų
sezamų sėklų
aitriųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Paruoškite kukuliukus. Dubenyje sumaišykite maltą kalakutų šlaunelių mėsą, džiūvėsėlius, kiaušinį, tarkuotas česnakų skilteles, sojų padažą, druską ir pipirus.
3. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Turėtumėte gauti apie 20-25 kukuliukus.

4. Paruoškite brokolius. Brokolius supjaustykite žiedynėliais ir suberkite į dubenį.
5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotomis česnakų skiltelėmis, druska ir pipirais. Supilkite ant brokolių ir išmaišykite. Brokolių žiedynėlius paskleiskite ant kepimo skardos šalia kukuliukų.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol kukuliukai bus iškepę (vidinė temperatūra turi siekti 72 °C), o brokoliai gardžiai apskrus.

7. Kol kukuliukai ir brokoliai kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir leiskite lėtai kunkuliuoti dar apie 5-7 minutes, kol padažas sutirštės.
8. Jei norisi dar tirštesnio padažo, šaukštelį kukurūzų krakmolo ištirpinkite šaukšte šalto vandens, supilkite į puodą su padažu ir dar trumpai pakaitinkite. Nuimkite nuo ugnies.

9. Patiekite. Iškeptus kukuliukus sudėkite į dubenį, apliekite padažu ir išmaišykite.
10. Į lėkštes ar dubenėlius dėkite ryžių, kukuliukų, keptų brokolių. Apiberkite saujele smulkintų svogūnų laiškų, sezamų sėklomis, aitriųjų paprikų dribsniais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman

Azijaazijos virtuvėbrokoliaičesnakaiimbieraskalakutienakukuliukaimedusryžiaisezamų sėklų aliejussojų padažas
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė panakota su medumi ir uogomis
kitas įrašas
Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Makaronai su padažu „Bolognese”

REKLAMA

SALDUMYNAI

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Naminiai „Oreos” sausainiai

Citrininis tiramisu

Pyragaičiai su obuoliais

Migdolinis tortas su maskarpone

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Vištienos kotletukai su varške

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Grikių sriuba su vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 5

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų