Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEŠaltieji užkandžiai

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

parašė Asta 17 Bal ’24
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Tortilijos su kepta vištiena ir daržovėmis – fantastiškai skanios ir sočios; tikiu, kad patiks visiems! Mūsų šeimoje jos populiarios dar ir todėl, kad kiekvienas galim susisukti tokią tortiliją, kokios norisi. Aš visad būnu ta, kuri priedų nori visokių ir kuo daugiau, bet turim šeimoje ir veikėją, kuris valgo tik vištieną ir nieko daugiau (pirštais nerodysim, bet galit pabandyt atspėt), šypt.

Ar mėgstat tokius tortilijų suktinukus? Išbandykit! Pikantiška ir sultinga vištiena, kremiški avokadai, minkšti pomidoriukai, saldūs kukurūzai, gaivus graikiško jogurto padažas. Dera tobulai! (Pa)tiks ir savaitgalio pietums, ir draugų susibūrimui.


Mėgstat grilinti? Užsukit į „Lidl Lietuva“ – grilio sezono asortimentas čia šiemet kaip niekad gausus! Viskas šviežia ir kokybiška, o pagaminti labai paprasta – tereikia iškepti. Mūsų šeimos absoliutus „Grill&Fun“ favoritas jau keletą metų – vištienos filė kepsnelių žolelių marinate. Jos švelnios, minkštos, sultingos. Skanios vienos, bet puikiai tinka ir tortilijoms, salotoms, mėsainiams, sumuštiniams.

P.S. Nėra griliui blogo oro, bet jei netyčia pasitaikytų tikrai blogas, turiu patarimą iš asmeninės patirties – visada galima persikelti į virtuvę ir vištieną bei daržoves kepti orkaitėje. Net jei už lango šalta, vėjas ar liūtis, net jei pavasaris erzina – bus skanu be kalbų!

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 8 suktinukai Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 pakuotės (600 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate
2 virtų saldžiųjų kukurūzų
250 g vyšninių pomidorų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Avokadams:
2 avokadų
½ citrinos sulčių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Graikiško jogurto padažui:
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
2 tarkuotų česnako skiltelių
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

8 vnt. tortilijų (25 cm)
½ smulkinto raudonojo svogūno
200 g tarkuoto čederio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną ir daržoves. Priklausomai nuo oro ar galimybių, vištieną ir daržoves kepkite ant grotelių arba orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išdėliokite vištienos gabalėlius, saldžiuosius kukurūzus, pomidorus. Kukurūzus ir pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės, o vištienos vidinė temperatūra pasieks 74 °C. Jei norite labiau apskrudinti, porai paskutinių kepimo minučių įjunkite orkaitės „grill“ kepimo režimą.
3. Keptą vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, saldžiuosius kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės.

4. Paruoškite avokadus. Avokadus šakute sutrinkite su citrinų sultimis, druska ir pipirais.

5. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus gerai išmaišykite.

6. Susukite tortilijas. Ant tortilijos centro paskleiskite dosnų šaukštą trintų avokadų. Dėkite saujelę vištienos gabalėlių, saldžiųjų kukurūzų, kelis perpus perpjautus keptus pomidorus. Ant viršaus dėkite porą šaukštelių graikiško jogurto padažo, šiek tiek smulkintų raudonųjų svogūnų ir saujelę tarkuoto čederio sūrio.
7. Sulankstykite tortiliją taip, kad įdaras liktų viduje.
8. Dėkite sulankstytas tortilijas į įkaitintą keptuvę (arba ant grotelių, jei gaminate gamtoje) ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių, kad šiek tiek apskrustų ir sūris viduje išsilydytų.
9. Valgykite iš karto, kol įdaras minkštas ir sultingas, sūris – tąsus, o tortilijos – traškios.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva #GrillAndFun

avokadaičederisgraikiškas jogurtasgriliskukurūzaimaistas gamtojepomidorairaudonasis svogūnassūristortilijosvištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis
kitas įrašas
Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Bananiniai – kokosiniai blynai

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Nealkoholinis karštas vynas

Braškinis pieno kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų