Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsPyragaiSALDUMYNAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

parašė Asta 3 Rgp ’24
Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Sausainiai, švelnus maskarponės kremas ir gaivi uogų želė – tai dar vienas receptas į mėgstamiausių vasaros desertų sąrašą. Lengvai ir greitai paruošiamas, jis pakerės savo švelnumu, gaivumu ir tiesiog nuostabiu skoniu. Viskas paprasta kaip dukart du, bet tame ir yra paslaptis – labai dažnai mažiau yra daugiau.

Užsienio receptų portaluose ar žurnaluose tokio tipo desertai neretai yra vadinami „terrine“. Originaliai šis pavadinimas reiškia klasikinį prancūzišką kepsnį. Bet kai tik ateina vasara ir įsibėgėja uogų sezonas, želė desertai tampa pačiais laukiamiausiais desertais. Ir štai toks, susluoksniuotas kekso kepimo formoje – ir savo forma primenantis klasikinį „terrine“ – tampa uogų ir želė „terrine“.

Kad ir kaip pavadintumėte, patikėkite, tai receptas, kurį verta išsisaugoti ir išmėginti. Šiltą vasaros dieną tai bus fantastiškai gardus, gaivus ir saulėtų skonių pilnas savaitgalio desertas!

PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Tirpindami išbrinkusią želatiną, saugokite, kad ji neužvirtų, nes tuomet praras stingdančias savybes.
  • Želatiną į kremą pilkite šiek tiek pravėsusią (bet vis dar šiltą) labai plona srovele, tuo pat metu maišydami kremą. Želatina, lėtai ir tolygiai pasiskirsčiusi kreme, nesuardys glotnios jo tekstūros (kremo „nesutrauks“).
  • Desertą galite ruošti ir stingdyti bet kokios formos inde. Jei naudosite silikoninį indą, plonai patepkite jį aliejumi – sustingęs desertas išsiims sklandžiai ir gražiai, net nenaudojant maistinės plėvelės.
  • Desertą galite gaminti ir su kitomis vasaros uogomis (pavyzdžiui, braškėmis ar šilauogėmis). Jei norite, uogų galite įmaišyti ir į maskarponės kremo sluoksnį.
  • Jei mėgstate saldesnius desertus, į maskarponės kremą galite įberti dar kelis papildomus šaukštus cukraus.
  • Norėdami paruošti dar lengvesnės tekstūros desertą, vietoje maskarponės galite naudoti kreminį (tepamąjį) sūrį.
  • Desertą laikykite šaldytuve ir suvalgykite per 4-5 dienas.

Atsispausdinti
Porcijos: 11x25 cm kekso kepimo forma Paruošimo laikas: 30 min. + stingdymas

INGREDIENTAI

Želė sluoksniui:
1 pakuotės (77 g) aviečių skonio želė
400 ml vandens
300 g šviežių aviečių

Maskarponės kremui:
2 valg. š. (14 g) želatinos
¼ stiklinės (62 g) vandens
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Pagrindui:
10 vnt. sausainių (biskvitinių pirštelių)

Papuošti:
šviežių aviečių
smulkintų pistacijų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Želė miltelius užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kol ištirps.

3. Kekso kepimo formą (11×25 cm) išklokite maistine plėvele ir suberkite šviežias avietes.

4. Ant viršaus supilkite pravėsusią, bet dar nepradėjusią stingti, želė.

5. Dėkite į šaldytuvą ir palikite pilnai sustingti.

6. Želė sluoksniui sustingus, paruoškite maskarponės kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

7. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

8. Maskarponę, graikišką jogurtą, cukrų ir vanilės pastą išplakite, kol produktai susimaišys į vientisą masę. Atidėkite į šalį.

9. Kitame dubenyje grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.

10. Želatiną ištirpinkite virš karštų garų. Neleiskite jai užvirti, kad neprarastų stingdančių savybių.

11. Šiek tiek pravėsusią, bet vis dar šiltą želatiną plona srovele supilkite į maskarponės masę, tuo pat metu ją plakdami.

12. Lengvais judesiais į kremą įmaišykite išplaktą grietinėlę.

13. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant sustingusio aviečių želė sluoksnio.

14. Kremui dar nepradėjus stingti, į jo paviršių įspauskite sausainius, taip suformuodami deserto pagrindą.

15. Dėkite desertą į šaldytuvą ir palikite stingti bent 3 valandoms ar geriausiai per naktį.

16. Patiekite. Sustingusį desertą išimkite (išverskite) iš kepimo formos, nuimkite plėvelę.
17. Viršų papuoškite šviežiomis avietėmis, smulkintomis pistacijomis. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

avietėsdesertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėmaskarponėsaldumynaisausainiaiterrinevanilėželatinaželė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 2 diena
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 3 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės sausainiai

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Imbierinis sūrio tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Balandėliai su vištiena

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Varškės apkepas su brokoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Sviestinė duona „Brioche“

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų