Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Vanilinė pistacijų panakota

parašė Asta 12 Vas ’25
Vanilinė pistacijų panakota

Pistacijos – visada gera mintis. Ar jos būtų įmaišytos į desertą, ar užbertos ant salotų, ar tiesiog saujelė delne – jos lyg magiškas žodis, reiškiantis, kad bus skanu. Ką jau bekalbėti apie tokias situacijas, kai vienoje istorijoje susitinka panakota, pistacijų kremas ir dailios „Riedel“ taurės. Elegantiška, gražu, pasakiškai skanu! Jei Valentinui norėtųsi ko nors saldaus, nuoširdžiausiai rekomenduoju – čiupkit šį desertą ir džiaugsis širdis.

Panakota – be galo gardus, kremiškas desertas. Ne per saldi, minkštos tekstūros. Šaukštelis po šaukštelio, ji švelniai tirpsta burnoje.

„Riedel“ taurės – plonyčio krištolo, elegantiškų formų, plunksnos lengvumo. Nors sukurtos įsimintiniems gėrimams, puikiai tinka ir žavingiems desertams. Jei siekiate sukurti įspūdį, ruoškite desertą taurėse aukšta kojele. Atrodys dar gražiau, o valgyti bus dar skaniau!


Platų „Riedel“ taurių asortimentą rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Ten pat rasite ir išskirtinio grožio vazą, kurią matote nuotraukose – įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio!

Vanilinė pistacijų panakota

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 40 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 ml) kokosų gėrimo
1 stiklinės (250 ml) pieno
4 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
2 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
100 g pistacijų kremo (100%)

Patiekti:
pistacijų riešutų
šviežių aviečių
baltojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, kokosų gėrimą, pieną, klevų sirupą, vanilės pastą ir druską. Mišiniui sušilus, įmaišykite pistacijų kremą. Maišydami šluotele pakaitinkite, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nukaiskite ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ši visiškai ištirps.
3. Atvėsinkite iki beveik kambario temperatūros. Vis pamaišykite šluotele, kad nepradėtų stingti. Supilkite į taures, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2 valandas ar pernakt, kol sustings.
4. Patiekite papuošę smulkintomis pistacijomis, avietėmis ir baltojo šokolado drožlėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

avietėsbaltasis šokoladasdesertasgrietinėlėklevų sirupaskokosų gėrimasmeduspanakotapanna cottapistacijossaldumynaivanilėželatina
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais
kitas įrašas
Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Galetė su obuoliais ir karamele

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Sveikuoliški krekeriai

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Grūdėtosios varškės blyneliai

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Jautienos troškinys

Sumuštinukai su pievagrybiais

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Brokolių ir varškės blyneliai

Aštrus vištienos karis

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Imbierinis sirupas kavai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

    20 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų