Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIVarškės patiekalai

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

parašė Asta 10 Kov ’25
Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Myliu pusryčius. Kai grįžtu po treniruotės į ramius namus, visa diena – dar prieš akis, o tikėjimas, kad ji praeis kuo sklandžiausiai, palikdama laiko visiems norimiems planams įgyvendinti, aukštumose. Valgydama pietus jau tikriausiai galvosiu kitaip, bet kol kas – kol ruošiu sau pusryčius – dar tikiu, kad viskas įmanoma, šypt.

Yra ir daugiau priežasčių, kodėl taip mėgstu pusryčius. Nesijuokit, tai – kiaušiniai. Oh, kokie skanūs yra kiaušinių patiekalai, o jei dar skystas trynys, kuris lyg gardžiausias padažas aplieja ar tai sumuštinius, ar apkepėlę… Ne maistas, o šventė!

Šią apkepėlę atradau tada, kai ėmiau aktyviai skaičiuoti baltymus. Ėmiau savęs klausti, kas jų turi daug? Varškė, natūralus jogurtas, kiaušiniai – tikrai taip. Pabandžius juos sujungti į vieną patiekalą, vieną rytą ir nutiko ši pikantiška pusryčių apkepėlė.

Apkepėlę gaminau su pusriebe ekologiška „AUGA“ varške ir natūraliu jogurtu. Jų gamybai naudojamas pienas yra surenkamas tik iš ekologinių „AUGA“ ūkių, įsikūrusių Lietuvoje. Tokie gryni, kokybiškos sudėties pieno produktai – vienas iš puikių būdų praturtinti savo mitybą baltymais.

Varškę ir jogurtą sumaišiau su keptais svogūnais, česnakais ir špinatais, su trupučiu tarkuoto kietojo sūriu, pagardinau prieskoniais. Sukrėtusi į kepimo formelę, ant viršaus įmušiau kiaušinius ir išdėliojau pomidoriukus. Kol kepė orkaitėje, susiplanavau dieną ir pasiruošiau puodelį kavos. O kai paragavau, supratau, jog šitai yra receptas, kurį verta užrašyti. Pagaminti labai paprasta, o valgyti – labai gardu! Išbandykite!

P.S. Tai kiek ten tų baltymų? Tokioje sočioje porcijoje – beveik 60 gramų!

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 1 soti porcija Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

1 valg. š. sviesto
½ svogūno
2 skiltelių česnako
70 g špinatų
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ stiklinės (125 g) natūralaus „AUGA“ jogurto
1 pakuotės (180 g) pusriebės „AUGA“ varškės
2 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio

2 kiaušinių
vyšninių pomidorų

Patiekti:
gabalėlio fetos sūrio
prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
3. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakaitinkite, kol sukris ir skystis nugaruos. Pagardinkite druska, pipirais ir nukaiskite.
4. Keptas daržoves sumaišykite su natūraliu jogurtu, varške ir tarkuotu kietuoju sūriu.
5. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo indelį. Paviršiuje šaukštu suformuokite du įdubimus ir įmuškite į juos po kiaušinį. Šalia išdėliokite ir į masę įspauskite pomidorus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol kiaušinių baltymas sutvirtės, o trynys dar liks skystas.
7. Patiekite iš karto, pagardinę trupintu fetos sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

apkepėlėčesnakaifetos sūrisjogurtaspomidoraipusryčiaišpinataisvogūnaivarkškėvarškė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Purūs blyneliai su džemo įdaru
kitas įrašas
Vištienos karbonadai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Riešutinė granola

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Nicos salotos

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės su šviežiais miško grybais

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Tobulas varškės apkepas

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų