Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

parašė Asta 30 Bal ’25
Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Jei mėgstate lengvus, uogomis pagardintus jogurtinius tortus, šis jums tikrai labai patiks! Neilgas ingredientų sąrašas, nesudėtingas paruošimas, o skonis – vertas dešimties balų ir pačių didžiausių liaupsių.

Vasarišką braškinį tortą sluoksniuokite iš trapaus sausainių ir sviesto pagrindo, švelnaus varškės, jogurto ir trintų braškių sluoksnio, ir braškinio želė sluoksnio su daug šviežių uogų. Leiskite jam pilnai sustingti pernakt šaldytuve, o kitą dieną puoškite ir pjaustykite gabalėliais.


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Kad sausainių ir sviesto pagrindas būtų trapus, o ne kietas, trupinius lengvai paspauskite delnais ar plokščiu stiklinės dugnu. Šiame žingsnyje nereikia pagrindo supresuoti labai stipriai, nes sustingęs toks pagrindas bus kietas, sunkiai atgnybiamas šakute.
  • Švelniam kremui naudokite kreminę (glotnią) varškę. Tokios įsigyti galite parduotuvėse, tik atkreipkite dėmesį į sudėtį – jei joje jau yra cukraus, papildomai nedėkite. Jei naudojate įprastą varškę, iš pradžių ją sutrinkite maisto trintuvu iki glotnios tekstūros, kol neliks gumulėlių.
  • Varškės ir jogurto masę galite saldinti cukrumi, milteliniu cukrumi, medumi, klevų sirupu ar saldintu sutirštintu pienu.
  • Trintos braškės, įmaišytos į varškės ir jogurto masę, suteikia ne tik labai gardaus braškinio skonio, bet ir dailią rausvą spalvą.
  • Jei norite paruošti puresnės tekstūros kremą (kuris labiau primintų sūrio tortą, o ne želė tortą), graikišką jogurtą galite keisti grietinėlę. Tokiu atveju ją išplakite iki standžių putų ir į kremą įmaišykite paskutiniame žingsnyje.
  • Viršutiniam braškių sluoksniui uogas galite pjaustyti mažais ar dideliais gabalėliais, ar išvis jų nepjaustyti.
  • Tortą gaminkite etapais: tik pilnai sustingus varškės ir jogurto sluoksniui, ant viršaus dėkite uogas ir pilkite želė. Svarbu – pilkite atvėsintą (bet dar nepradėjusią stingti) želė. Jei pilsite šiltą, varškės ir jogurto sluoksnis gali aptirpti.
  • Tortą galite gaminti ir su kitomis vasaros uogomis (pavyzdžiui, avietėmis). Jei norite, uogų galite įmaišyti ir į varškės ir jogurto sluoksnį.
  • Tortą laikykite šaldytuve ir suvalgykite per 4-5 dienas.

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm skersmens tortas Paruošimo laikas: 1 val. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
225 g kvadratinių sausainių
100 g tirpinto sviesto

Varškės ir jogurto sluoksniui:
4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) vandens
200 g braškių
½ stiklinės (100 g) cukraus
500 g kreminės varškės
2 stiklinių (500 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Braškiniam želė sluoksniui:
1 pakuotės braškių želė
450-500 g braškių

Papuošti:
125 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
braškių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto pagrindą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių.

3. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Gausite lipnią masę.

4. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Kraštus apjuoskite ilga kepimo popieriaus juosta (kad geriau laikytųsi, kepimo popierių galite „priklijuoti“ patepę formą sviestu).

5. Suberkite trupinius į paruoštą kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami tolygų torto pagrindą. Atidėkite į šalį.

6. Paruoškite varškės ir jogurto sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

7. Želatiną užpilkite vandeniu, išmaišykite ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.

8. Braškes sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į puodą kartu su cukrumi. Maišydami pakaitinkite, kol braškių masė taps labai karšta (bet neužvirs).

9. Sudėkite į karštą braškių masę išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps. Palikite šiek tiek atvėsti, bet neleiskite pradėti stingti.

10. Dideliame dubenyje sumaišykite kreminę (glotnią) varškę, graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą. Nuolat maišydami, lėtai supilkite braškių, cukraus ir želatinos masę. Išmaišykite, kad gautumėte visiškai vientisos tekstūros masę.

11. Supilkite ją ant sausainių ir sviesto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas, kol sustings.

12. Paruoškite braškinį želė sluoksnį. Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais. Tolygiu sluoksniu paskleiskite ant sustingusio varškės ir jogurto sluoksnio.

13. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, bet stebėkite, kad nepradėtų stingti. Atvėsusią supilkite ant braškių.

14. Grąžinkite tortą atgal į šaldytuvą ir palaikykite dar kelias valandas ar geriausia pernakt, kol tortas pilnai sustings.

15. Papuoškite. Maskarponę ir miltelinį cukrų išplakite elektriniu plaktuvu kol susimaišys. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tirštą, formą laikantį kremą.
16. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Ant torto viršaus išspauskite kremo bokštelius. Išdėliokite braškes, jei norite, papuoškite gėlytėmis.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėsdesertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėjogurtasmaskarponėsaldumynaisausainiaitortasvanilėvarškėželatinaželė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu
kitas įrašas
Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai „Snickers“

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

Galetė su obuoliais ir karamele

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Kokosinė avižinė košė

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Imbierinis sirupas kavai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų