Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Skrudinti prieskoniniai riešutai

parašė Asta 17 Bir ’25
Skrudinti prieskoniniai riešutai

Kokį užkandį įsidėti į žygio kuprinę? Traškių prieskoninių riešutų!

Receptas paprastas kaip dukart du: čiupkit mėgstamų riešutų (naudoju bent kelių rūšių riešutus iš gausaus „Alvo“ asortimento), sumaišykit su pagardais ir paskrudinkit orkaitėje, kol taps traškūs.

Ir riešutus, ir pagardus galite rinktis pagal savo skonį – aš dalijuosi mūsų mėgstamiausiu deriniu. Medus, žolelės, citrinų žievelės, vanilė ir mažutis žiupsnis kajeno pipirų sukuria tikrą skonių fejerverką – nerealiai skanu!

Svarbu:

  • nepadauginkit aliejaus – per didelis jo kiekis paliks riebumo jausmą,
  • nepraleiskit medaus – kepdamas jis karamelizuosis ir suteiks daug gardaus traškumo,
  • skardoje riešutus paskleiskit vienu sluoksniu,
  • kepdami vis pamaišykit, kad keptų tolygiai,
  • leiskite pilnai, pilnai, PILNAI atvėsti – riešutai liks šiek tiek blizgūs, bet bus visiškai sausi,
  • laikykite sandariame indelyje, kad išliktų maksimaliai traškūs.

Norėsis triaukšti pilnom saujom, pažadu, jūs tik išbandykit – ir pamatysit!

Skrudinti prieskoniniai riešutai

Atsispausdinti
Porcijos: 1 skarda Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (160 g) migdolų
1 stiklinės (140 g) anakardžių
1 stiklinės (110 g) graikinių riešutų
1 stiklinės (135 g) lazdynų riešutų
½ stiklinės (60) moliūgų sėklų branduolių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. medaus
1 valg. š. šviežių rozmarinų
1 valg. š. šviežių čiobrelių
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės pastos
¼ arb. š. kajeno pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutus ir moliūgų sėklas.
3. Kitame dubenėlyje šluotele iki vientisos masės sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, smulkiai kapotus rozmarinus ir čiobrelius, citrinos žievelę, druską, vanilę ir kajeno pipirus.
4. Mišinį supilkite į dubenį su riešutais ir kruopščiai išmaišykite, kad pasiskirstytų kuo tolygiau.
5. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu plonu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kas dešimt minučių vis pamaišydami, kad keptų kuo tolygiau.
6. Riešutams iškepus, leiskite visiškai pilnai atvėsti. Tik tuomet perkelkite į sandarų indą ir laikykite jame.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo

anakardžiaičiobreliaicitrinosgraikiniai riešutailazdyno riešutaimedusmigdolaimoliūgų sėklosriešutairozmarinaiužkandisvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiška sūrio užtepėlė
kitas įrašas
Bandelės su picos įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Lengvos ir gaivios salotos

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Belgiški vafliai

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Neapolietiška pica „Margarita“

Špinatų sriuba su virtinukais

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų