Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Migdolinis slyvų pyragas

parašė Asta 10 Rgs ’25
Migdolinis slyvų pyragas

Populiaru ir skambu yra sakyti, kad ruduo – geriausias metas kepti pyragus. Sakyčiau, kad ne visai – gabalėlis pyrago džiugina visais metų laikais. Bet štai slyvų pyrago tikrai labiausiai norisi rudenį, kai medžių šakos svyra nuo sunokusių, sultingų vaisių, o parduotuvių lentynos – nuo spalvų bei skonių pasirinkimų.

Iškepiau slyvų pyragą ir aš – paprastą, bet su slaptu ingredientu, šypt. Migdolų miltai šiam pyragui suteikia ypatingos tekstūros, drėgnumo, nuostabaus gardumo!

Mano silpnybė migdoliniams kepiniams jau seniai niekam ne paslaptis – jei tokią turit ir jūs, kepkite! Galiu beveik garantuoti, kad labai patiks.

Migdolų miltų, migdolų riekelių ir pačių migdolų riešutų visada randu „ALVO“ asortimente. Čiupkit ir jūs, o tada maišykit tešlą, pjaustykit slyvas ir pašaukit į orkaitę galbūt skaniausią šio rudens pyragą.

Migdolinis slyvų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm pyragas Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
150 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (100 g) migdolų miltų
½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos

Viršui:
3-4 didesnių slyvų
1 valg. š. rudojo cukraus
saujos migdolų riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite vanilės pastą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
4. Paruoštą tirštą tešlą sudėkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite.
5. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus ir puseles supjaustykite plonomis riekelėmis. Išdėliokite ant tešlos. Apiberkite ruduoju cukrumi ir migdolų riekelėmis.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
7. Atvėsinkite. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite su ledais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo

desertaskepiniaimigdolaimigdolų miltaimigdolų riekelėspyragassaldumynaislyvosvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kakavinis tinginys

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Tortas „Medutis”

REKLAMA

SALDUMYNAI

Persikiniai ledai

Karamelinis sūrio tortas

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Sausainių kremo sūrio tortas

Varškės pyragas su obuoliene

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Grybų ir kopūstų pyragas

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų