Populiaru ir skambu yra sakyti, kad ruduo – geriausias metas kepti pyragus. Sakyčiau, kad ne visai – gabalėlis pyrago džiugina visais metų laikais. Bet štai slyvų pyrago tikrai labiausiai norisi rudenį, kai medžių šakos svyra nuo sunokusių, sultingų vaisių, o parduotuvių lentynos – nuo spalvų bei skonių pasirinkimų.
Iškepiau slyvų pyragą ir aš – paprastą, bet su slaptu ingredientu, šypt. Migdolų miltai šiam pyragui suteikia ypatingos tekstūros, drėgnumo, nuostabaus gardumo!
Mano silpnybė migdoliniams kepiniams jau seniai niekam ne paslaptis – jei tokią turit ir jūs, kepkite! Galiu beveik garantuoti, kad labai patiks.
Migdolų miltų, migdolų riekelių ir pačių migdolų riešutų visada randu „ALVO“ asortimente. Čiupkit ir jūs, o tada maišykit tešlą, pjaustykit slyvas ir pašaukit į orkaitę galbūt skaniausią šio rudens pyragą.
Migdolinis slyvų pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
150 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (100 g) migdolų miltų
½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
Viršui:
3-4 didesnių slyvų
1 valg. š. rudojo cukraus
saujos migdolų riekelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite vanilės pastą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
4. Paruoštą tirštą tešlą sudėkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite.
5. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus ir puseles supjaustykite plonomis riekelėmis. Išdėliokite ant tešlos. Apiberkite ruduoju cukrumi ir migdolų riekelėmis.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
7. Atvėsinkite. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite su ledais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo