Maistas yra laimė, ne kitaip! Kai grįžti po ilgos dienos namo, kai virtuvė prisipildo šildančių kvapų ir leidi sau įsisupti į namų jaukumą…
⠀
Šilkiniai bulvių kukuliukai, aromatingas voveraičių, šoninės ir grietinėlės padažas – daug žodžių čia turbūt nereikia; štai kas sušildo širdį, kai už lango ruduo.
⠀
Iki pilnos laimės gali tetrūkti indų, iš kurių valgyti ne tik skanu, bet ir gražu. Ši naujoji kolekcija iš „PROMO Cash&Carry” pasakoja istoriją apie gamtą, miškus ir jaukius namus. Balto porceliano „Retro Flower“ prekės ženklo lėkštės ir dubenėliai yra išmarginti švelnių spalvų augalų motyvais – atrodo labai subtiliai, elegantiškai ir pasakiškai dailiai!
Nežinau, ar patiekalas ir lėkštė galėtų derėti labiau – kaip manot jūs?
Naujos kolekcijos indų ieškokite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Jei norisi visiško jaukaus minimalizmo, šalia rasite ir baltas tos pačios kolekcijos lėkštes.
Šilkiniai bulvių kukuliukai su voveraičių padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kukuliukams:
6 vidutinio dydžio bulvių (apie 850 g)
180 g varškės (9 proc. riebumo)
1 didelio kiaušinio
5 valg. š. bulvių krakmolo
1 arb. š. druskos
Padažui:
150 g rūkytos šoninės
1 svogūno
4 skiltelių česnako
250 g voveraičių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
GAMINIMO EIGA
1. Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo.. Pilnai atvėsinkite, tuomet – nulupkite ir sugrūskite bulvių grūstuvu.
2. Sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite bulvių krakmolą ir druską. Gerai išmaišykite.
3. Semkite po šaukštą masės (apie 45 g) ir tarp drėgnų delnų suformuokite kukuliukus. Šiame žingsnyje galite juos virti iš karto, palaikyti šaldytuve, kol paruošite padažą, arba užšaldyti ateičiai.
4. Paruoškite padažą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite gabalėliais supjaustytą šoninę ir kepkite, vis pamaišydami, kol išskirs riebalus.
5. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, kapotas česnako skilteles ir kepkite, kol suminkštės.
6. Suberkite švariai nuvalytas, į kelias dalis (priklausomai nuo dydžio) perpjautas voveraites, pagardinkite druska ir pipirais. Kaitinkite, kol išskirs sultis ir jos nugaruos.
7. Supilkite grietinėlę ir dar porą minučių pakaitinkite.
8. Išvirkite kukuliukus. Dėkite juos į verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių, o tuomet dar penkias minutes.
9. Išgriebkite kiaurasamčiu, apliekite voveraičių padažu ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama @promocashcarry