Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Pyragaičiai su obuoliais

parašė Asta 18 Rgs ’09
Pyragaičiai su obuoliais

Skonis: 10/10. Be galo skanūs sausainiai! Vienareikšmiškai. Visiems visiems, kurie ragavo 🙂

Sudėtingumas: Yra ką nuveikti. Reikalauja ne tiek įgudusių rankų, kiek kantrybės kočiojant, pjaustant ir t.t., ir pan…

Kur radau? Sonatinos receptuose

Pyragaičiai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 25 pyragėliai Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
300-350 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos

obuolių
džemo ar uogienės

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų, gausis trupiniai. Įmušti kiaušinį ir užminkyti minkštą elastingą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Iš tešlos iškočioti 3 – 4 mm storio lakštą ir stikline išpjauti porinį skaičių apskritimų. Ant apskritimo dėti po dvi obuolio skilteles (kad gautųsi apskritimas), į vidurį dėti po šaukštelį mėgstamos uogienės ar džemo (aš dėjau spanguolių uogienę). Ant viršaus uždėti kitą tešlos apskritimą, apspaudyti kraštus (galima pirštais sukant suformuoti „banguotus” kraštelius ir taip padaryti pyragaitį – gėlytę). Pyragėlius ištepti plaktu kiaušiniu.
Kepti 200 ºC įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. arba kol gražiai pagels.

džemasobuoliaipyragėliaisaldumynaisausainiaiuogienė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis varškės ir riešutų pyragas
kitas įrašas
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Tortas „Mėnulis”

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Karamelinis sūrio tortas

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

Citrininis tiramisu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

SALDUMYNAI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Braškinis tiramisu

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Sluoksniuoti pyragėliai

Keksiukai „Snickers“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų