Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

parašė Asta 19 Rgs ’09
Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Skonis: 8/10. Objektyviai vertinti tikrai nelengva, nes morengų mėgėjų mano aplinkoje nėra daug, o aš pati jų išvis niekad-niekaip-niekur nevalgau. Bet atlikus apklausą dėl skonio, paaiškėjo, kad nėra taip jau blogai – skanu, bet būna ir skaniau. Ir vėl primenu – nuomonė labai subjekyvi, esu tikra, kad tiems, kas morengus mėgsta, šis pyragas būtų puikus! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų

Energetinė vertė: 240 kcal/porcijoje

Ar gaminčiau dar kartą? Ne.

Kur radau? Impossible is nothing

Vyšnių pyragas su morengų sluoksniu

Pagrindui:
1 1/2 puodelio miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
110 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
2 kiaušinių tryniai

Viršui:

2 kiaušinių baltymai
1/2 puodelio cukraus
2 arb.š. kukurūzų krakmolo
300 g vyšnių, be kauliukų

Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir išminkyti tešlą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio kepimo popieriumi išklotą kepimo indą išlipdyti tešla ir dėti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 25 minutes arba kol gražiai pagels.
Įdarui kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes. Ant iškepusio pagrindo suberti vyšnias ir tolygiai paskleisti baltymų masę. Kepti dar apie 25 minutes.

morengaspyragasvyšnios
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu
kitas įrašas
Saldus vyniotini su varške

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai su „Nutella“

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Varškės pyragas su braškėmis

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Varškės sausainiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Braškių ir citrinų limonadas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Saldžios dovanos Mamai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Virti varškėtukai

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Naujametinis užkandžių vainikas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų