Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

parašė Asta 19 Sau ’20
Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Kad ir kokie lėti bei tingūs bebūtų sekmadieniai, po jų ateina pirmadieniai, tada antradieniai ir visos kitos savaitės dienos – dienos, kai miegas kartais tampa brangesnis už pusryčius. Tris kartus valio, nes būtent tiems greitiems rytams ir skirti šie stiklainėliai, pilni gardžios pernakt brinkintos avižinės košės. Magija! Per dvi minutes suberiat ir supilat viską į dubenį bei gerai išmaišot, tuomet palaikot šaldytuve per naktį, o rytą pradedat sočiais, maistingais, gardžiais pusryčiais, kuriems reikia laiko tik tiek, kiek jo reikia košei suvalgyti.

Jei stiklainėliai sandariai uždaromi, dar geriau, – galite juos įsimesti į rankinę, valgyti darbe ar pakeliui tarp taškų A ir B. Tokių stiklainėlių šaldytuve galite pririkiuoti ne vieną ir ne du, kad bent kelias dienas dėl pusryčių galėtumėt visai nesukt galvos. Juk visiems būna dienų, savaičių ar net mėnesių lyg tyčia – kai gyvenimo tempas tampa sunkiai suvokiamas, rutina virsta į chaosą, o galvoje devynaukščiais rikiuojasi tiek minčių, kad bent vieną jų skirti pusryčiams tampa daugiau prabanga nei ritualas.

Norėčiau palinkėti, kad toks etapas, jei jis ištiks, nesitęstų amžinai. Bet visko būna, todėl visokių reikia ir sprendimų; net ir pusryčiams. Kai į vieną apibūdinimą telpa ir skanu, ir greita, ir paprasta, ir maistinga, ir dar daug teigiamų epitetų, tikiuosi, kad šį paprastą kaip dukart du receptą įtrauksite į savo planus.

Kaip ir šilta košė man gardžiausia su bananais ir riešutų sviestu, taip ir pernakt brinkinta – ne išimtis. Ne, tai nėra nuobodybė (šypt), tai – klasika!

Šįkart dribsniams brinkinti naudojau ryžių gėrimą, bet jį galite keisti bet kokiu kitu mėgstamu augaliniu pienu ar neaugaliniu pienu. Svarbu: jei naudosite augalinius gėrimus, rinkitės kokybiškus ir atkreipkite dėmesį, kad jų sudėtyje nebūtų pridėtinio cukraus.

Riešutų sviestą taip pat galite naudoti mėgstamiausią, tuo tarpu man pačiai labiau patinka traškus, su mažais riešutų gabalėliais.

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 5 min. + brinkinimas per naktį

INGREDIENTAI

2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
2 ½ stiklinės (625 ml) ryžių gėrimo
2 valg. š. klevų sirupo
3 valg. š. žemės riešutų sviesto
1 didelio banano

Viršui:
banano griežinėlių
riešutų sviesto
juodojo šokolado gabalėlių
ispaninio šalavijo sėklų (chia)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame inde šluotele išmaišykite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas, pieną, klevų sirupą, žiemės riešutų sviestą ir iki vientisos masės sutrintą bananą.
2. Uždenkite indą dangčiu ir palaikykite šaldytuve pernakt (ar mažiausiai 3-4 valandas), kol avižiniai dribsniai sugers pieną, išbrinks ir gausite tirštą masę.
3. Išbrinkintą košę paskirstykite į stiklainėlius. Patiekite pagardinę keliomis banano riekelėmis, šaukšteliu riešutų sviesto, apibarstę šokolado gabalėliais ir chia sėklomis.

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

avižiniai dribsniaibananaichiaispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskošėpusryčiairiešutų sviestasryžių gėrimasšokoladassveikesni pasirinkimai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis migdolinis pyragas
kitas įrašas
Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

Kavos chia pudingas

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis kokteilis su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodai balti keksiukai

Kokosinis obuolių pyragas

Klasikinis medaus tortas

Sausainiai su cinamono plutele (Snickerdoodles)

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 6

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų