Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiTroškiniai

Aštrus vištienos karis

parašė Asta 12 Lap ’09
Aštrus vištienos karis

Skonis: 9/10. Susigundžiau ir aš sudalyvauti Indiškų patiekalų savaitėje – o rezultatas prieš akis. Nežinau, kiek labai labai indiškas iš tiesų yra šis patiekalas, tačiau… pirma, jam naudojau atkakliai ieškotą garam masalą; antra, jis aštrus; trečia, indai juk mėgsta ryžius, ar ne? Ir ryžius su vištiena, taip? 🙂 Galų gale, knygoje „Pure India” rastas receptas tiesiog turi būti indiškas, kad ir su minimaliais pakoregavimais 🙂 Apie skonį – labai skanu! Tik tikrai aštru, įspėju 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kayotic Kitchen

Aštrus vištienos karis

Aštrus vištienos karis

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 45 min. + 2 val. marinavimas

INGREDIENTAI

450 g vištienos krūtinėlės (aš naudojau kalakutieną)
2 arb.š. juodųjų pipirų
1 arb.š. imbiero
½ arb.š. druskos
1 arb.š. garam masalos
1/3 citrinos sulčių
2 valg.š. aliejaus
3 vidutinio dydžio svogūnai
3 skiltelės česnako
1 puodelis vandens
druska

200 g ryžių, virtų

GAMINIMO EIGA

1. Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais.
2. Sutarkuoti ar išspausti 3 vidutinio dydžio česnako skilteles ir sudėti jas į dubenį.
3. Ant česnakų užberti arbatinį šaukštelį imbiero (pagal orginalų receptą – nulupti ir sutarkuoti nykščio dydžio gabaliuką imbiero).
4. Suberti druską, garam masalą ir arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų. Išspausti trečdalio citrinos sultis ir įpilti vieną šaukštą aliejaus.
5. Visą masę gerai išmaišyti – tai vištienos marinatas.
6. Vištienos gabalėlius sudėti į indą ir supilti marinatą, gerai išmaišyti, kad visi vištienos gabalėliai juo apsiveltų.
7. Uždengti taip paruoštą vištieną maistine plėvele ir leisti pasimarinuoti mažiausiai 2 valandas.
8. Du iš svogūnų supjaustyti ketvirčiais, sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki vientisos masės.
9. Likusį vieną svogūną supjaustyti kubeliais.
10. Įkaitinti šaukštą aliejaus ir suberti arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų. Maišant pakepinti pipirus apie 30 sekundžių, sudėti svogūną, pjaustytą kubeliais, ir kepinti, kol svogūnas taps minkštas.
11. Sudėti svogūnų piurė ir kepinti ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes.
12. Suberti marinuotus vištienos kubelius, viską sumaišyti ir kepinti dar 5 minutes, vis pamaišant.
13. Supilti puodelį vandens, išmaišyti ir leisti viskam užvirti. Sumažinti ugnį ir leisti vištienai troškintis apie 20 minučių. Pagal skonį pagardinti druska.
14. Patiekti – ant ryžių supilti vištieną su padažu. Skanaus!

česnakaicitrinosgaram masalaimbierasryžiaisvogūnaivištiena
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananinis varškės apkepas
kitas įrašas
Mažieji daržovių maltinukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Tobulas varškės apkepas (II)

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riešutų ir datulių batonėliai

Šakšuka su morkomis

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškių ir citrinų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Moliūgų kava

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

2 komentarai

Jurate Nair 13 Lap ’09 - 9:06 am

Mmmmmmm! Megstu pipirini visciuka (pepper chicken, kitiap sakant), kai pipiriukai maloniai degina 🙂 Kitoks aitrumas nei nuo cili pipiru. Sis receptas siek tiek primena Keralos troskinius su keliais pakeitimais 🙂 Dekui, kad pasidalinai receptu, bandysiu ir si varianta.

Reply
Asta 15 Lap ’09 - 6:33 pm

Jūrate, aštrumas tikrai čia malonus – visiškai sutinku, buvau tuo maloniai nustebinta, nes labai-labai-be galo aštriai aš iš tiesų ne visada mėgstu 🙂
Sėkmės išbandant, skanaus 😉

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų