Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais

parašė Asta 10 Spa ’16
Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais

Kaip čia taip yra, klausiu savęs, už žando jausdama maloniai tirpstantį šokolado gabalėlį, kad mintys apie sveikos gyvensenos ir sveikos mitybos naudą aplanko būtent tokiomis akimirkomis? Pavyzdžiui, kai jau esu įpusėjusi didžiausią plytą šokolado. Pavyzdžiui, kai visai netyčia išsuku iš kelio į prekybos centrą, kad į pirkinių krepšelį visai netyčia įkristų gabalas medaus torto. Pavyzdžiui, kai pajaučiu save varstant visas virtuvės spintelių dureles iš eilės, kol galiausiai suleidžiu dantis į bet ką, ką pavyksta rasti – ar tai būtų duona, ar sausainiai, ar silkė.

Va būtent dabar jaučiu tą aplankantį įkvėpimą gyventi sveikiau, maitintis teisingiau. Būtent dabar, tiesdama ranką į dar vieną gabalėlį šokolado, matau save daržovių ir vaisių skyriuose, gaminančią sveikuoliškiausius patiekalus, mandagiai atsisakančią sausainio ar torto, vakarais besileidžiančią į ilgus pasivaikščiojimus, o ne ilgam vakarui įkrentančią į minkštą sofą.

Aš sakau žmonėms, kad neturiu laiko. Neturiu laiko rašyti blog‘o, gaminti kažką naujo, fotografuoti, skaityti, sportuoti ar dar kažką veikti. Bet tiesos sau akimirkomis suprantu: galbūt aš turiu labai daug laiko nieko neveikimui. Galbūt per daug laiko.

Tą laiką, vietoje pasivaikščiojimų, aš skiriu šokolado valgymui. Ir staiga jo nelieka niekam kitam. Nieko kito ir nesinori, kai baigi sudoroti antrą šimtą gramų, jei jau kalbam atvirai.

Įtariu, kad ne aš viena taip jaučiuosi – pasaulyje yra šimtai ir tūkstančiai merginų, kažkada susipykusių su maistu, jaučiančių to konflikto pasekmes iki šiandien, nesvarbu, kiek metų būtų praėję: vieneri ar dešimt. Su tuo reikia išmokti gyventi. Tik velniškai, velniškai sunku.

Aš sau pažadu šviesų rytojų labai dažnai. Jis išaušta ir aš stengiuosi iš visų jėgų. Nesigriebiu nei šiaudų, nei dietų – tiesiog įkalbu save maitintis teisingai ir taisyklingai. Taip, kaip drąsiai galėčiau nugyventi visą gyvenimą, sveika ir laiminga. Bet visada gyvenime – ar, konkrečiau, visada savaitėje, – ateina ta lemtinga diena, kai mano pastangos sugriūva it kortų namelis. Ir taip visada. Statau sunkiai, ilgai ir atidavusi visą dėmesį bei pastangas. O sugriūva per akimirką.

Aš nesiskundžiu. Aš net nepykstu ant savęs. Aš tik tūkstantąjį kartą save įkalbu, kad visi nauji rytai yra naujos pradžios, naujos galimybės ir nauji iššūkiai. Jei neįveikiau vakar, kas galėtų pasakyti, kad neįveiksiu ir šiandien? Juk labai gali būti, kad imsiu ir įveiksiu.

 Bananinis chia pudingas su karamelizuotais obuoliais

 Bananinis chia pudingas su karamelizuotais obuoliais

 Bananinis chia pudingas su karamelizuotais obuoliais

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min. + 2 val. brinkinimas

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio banano
3/4 puodelio (185 ml) kokosų pieno
žiupsnelio cinamono
1 valg. š. medaus
3 kupinų valg. š. (40 g) ispaninio šalavijo sėklų (Chia)

Viršui:
1 valg. š. sviesto
1 didelio obuolio
1 arb. š. cinamono
2 valg. š. rudojo cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Bananą, kokosų pieną, cinamoną ir medų elektkriniu trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas ir gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasiskirstytų plakinyje.
3. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį, kol sėklos išbrinks.
4. Bananinį ispaninio šalavijo sėklų pudingą paskirstykite į 2 stiklines.
5. Paruoškite obuolius. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite kubeliais pjaustytą obuolį, cinamoną ir rudąjį cukrų. Maišydami kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol obuoliai taps auksinės spalvos ir gražiai karamelizuosis. Šiek tiek atvėsinkite.
6. Obuolius paskirstykite į stiklines ant pudingo. Patiekite.

 Bananinis chia pudingas su karamelizuotais obuoliais

bananaichiacinamonasispaninio šalavijo sėkloskokosų pienasmedusobuoliaipusryčiai
3 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės
kitas įrašas
Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

Triufeliukai su brendžiu

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Svogūnų pica

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

Marinatas šašlykams

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

3 komentarai

Nika 12 Lap ’16 - 10:07 pm

Nuostabiai skanu, ačiū!!!

Reply
renata 5 Spa ’17 - 4:53 am

Labai nemegstu kokoso pieno! Kuom galima pakeisti? Aciu!

Reply
Asta 8 Spa ’17 - 2:12 pm

Renata, iš esmės galite pakeisti bet kokiu mėgsta augaliniu ar neaugaliniu pienu 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų