Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAITortai

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

parašė Asta 21 Lap ’20
Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Tikiu, kad kartais daug žodžių nereikia. Juk būna, kad kartais, kai jų per daug, žodžiai tik sujaukia magiją. Todėl tyliai, tyliai, – tiesiog dalinuosi receptu ir linkiu visiems į širdis įsileisti Kalėdas.

Biskvitinio medaus torto receptas jau eilę metų mūsų šeimoje yra vienas mėgstamiausių – paruošiamas labai greitai ir paprastai, o skonis išties ypatingas! Šįkart susluoksniavau jį dar šventiškesnį:
• kiekvieną biskvito lakštą dosniai aptepiau apelsinų džemu,
• į grietinėlės-grietinės kremą įmaišiau apelsinų sulčių ir nutarkuotų apelsinų žievelių,
• sluoksniuodama tortą, kremo sluoksnius apibarsčiau mandarinų gabalėliais.

Galiausiai, žinoma, papuošimas! Pasiruošiau savo mylimiausios meduolių tešlos ir išpjausčiau iš jos nedidelius namelius. Kol meduoliai kepė, skaičiavau dienas iki Kalėdų, o tuomet dekoravau juos baltu „Dr. Oetker Lietuva“ glajumi, spalvotais glajaus pieštukais, papuošiau pabarstukais. Beliko šį mielą Kalėdų miestelį perkelti ant torto.

Nors truputį ir kreivai, ir šleivai, bet svarbiausia – su didele meile ir namie skambančiom kalėdinėm dainom!

 Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

 Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

 Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

 Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

 Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Medaus biskvitams:
200 g cukraus
200 g medaus (dirbtinio arba natūralaus)
200 g sviesto arba kepinių margarino
žiupsnelis druskos
žiupsnis cinamono
žiupsnis muskato
žiupsnis imbiero
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
400 – 450 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių

Kremui:
500 g grietinėlės (35-36% riebumo)
300 g grietinės (30% riebumo)
100 g cukraus
žiupsnis vanilinio cukraus
½ apelsino nutarkuotų žievelių
½ apelsino sulčių

300 g tiršto apelsinų džemo
2-3 mandarinų

Papuošti:
imbierinių meduolių
„Dr. Oetker“ balto glajaus maisto dekoravimui
„Dr. Oetker“ auksinio glajaus pieštuko
„Dr. Oetker“ pabarstukų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kepimo režimas su vėjeliu). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Cukrų, medų ir sviestą sudėkite į nedidelį puodą. Suberkite druską, cinamoną, muskatą, imbierą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų ir gausite grietinės tirštumo tešlą.
5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku, – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
6. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, tuomet perpjaukite į tris storesnius ar keturis plonesnius daugmaž lygius biskvito lakštus. Jei biskvitas iškeps su kuprele, ją nupjaukite ir atidėkite papuošimui (trupiniams) arba suskanaukite su arbata.

7. Paruoškite kremą. Į didelį dubenį sudėkite visus kremui skirtus ingredientus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą, standžios tekstūros kremą.
8. Mandarinus nulupkite, odeles nulupkite nuo kiekvienos skiltelės. Perpjaukite skilteles į 2-3 gabalėlius.

9. Susluoksniuokite tortą. Pirmąjį torto biskvito lakštą dėkite ant tortinės, padėklo ar lėkštės. Apjuoskite borteliu (žiedu), kad lygiai sluoksniuoti būtų paprasčiau. Plonai aptepkite apelsinų džemu, ant viršaus tolygiai paskleiskite dalį kremo. Apiberkite mandarinų gabalėliais. Dėkite antrąjį biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais. Vėl aptepkite mandarinų džemu, paskleiskite kremą ir apiberkite mandarinų gabaliukais. Taip susluoksniuokite visus lakštus.
10. Susluoksniuotą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1-2 dienas, kol visi skoniai persigers ir tortas taps pats skaniausias.

11. Per šį laiką, kol tortas bręsta, išsikepkite meduolių-namelių ir juos dekoruokite glajui, pabarstukais.

12. Papuoškite. Nuimkite bortelį (žiedą). Prie torto kraštų (aplink visą tortą) glauskite meduolius-namelius ir lengvai juos paspauskite, kad geriau laikytųsi. Jei reikia, papildomai išsiplakite šiek tiek kremo, ir aptepkite juo torto kraštus, prieš glausdami meduolius.
13. Torto viršų papuoškite likusio biskvito trupiniais, mandarinais, spanguolėmis, rozmarinais ir milteliniu cukrumi.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

 Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

aplesinaicinamonasdesertasgrietinėgrietinėlėimbierasKalėdoskepiniaimandarinaimeduoliaimedusmuskatassaldumynaitortas
19 komentarai
29
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolų tarta su spanguolių džemu
kitas įrašas
Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Apelsinų granita

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšti citrininiai sausainiai

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Moliūgų keksas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

19 komentarai

Lina 21 Lap ’20 - 8:53 am

Sveiki koki apelsinu dzema naudojat

Reply
Asta 21 Lap ’20 - 9:15 am

Lina, aš naudojau MACKAYS gamintojo marmeladą, bet iš tiesų gamintojas nėra toks svarbus; svarbiausia, kad džemas/marmeladas būtų pakankamai tirštas ir jums skanus 🙂

Reply
Eglė 24 Lap ’20 - 5:31 am

Aš jau nuo pavasario svajoju, kaip šiemet kalėdinę eglutę puošiu džiovintais citrusinių vaisių griežinėliais, tai šitas tortas taip puikiai derės prie tokios atmosferos! Tik dvejoju dėl cukraus kiekio. Kadangi jauniausiam valgytojui dar tik čiut daugiau nei vieneri, svarstau, ar torto skonis nukentėtų dedant pvz perpus mažiau cukraus?

Reply
Asta 25 Lap ’20 - 12:19 pm

Egle, džiaugiuosi, kad torto idėja patiko! 🙂 Mums tortas nebuvo per saldus, nes tą saldumą puikiai atsveria apelsinų pikantiškumas, grietinės kremo švelnus rūgštumas. Kita vertus, galbūt puikiai pakaktų ir sumažinto cukraus kiekio, ypač, jei nesate dideli smaližiai 🙂 Mes mėgstame saldžius tortus, ir skonis – labai subjektyvus dalykas, todėl sunku man atsakyti į šį klausimą 🙂

Reply
Viltė 28 Lap ’20 - 1:25 pm

Man iškilo panašus klausimas – ar proporcingai reiktų mažinti kitų ingredientų kiekius, jei dėčiau mažiau cukraus?

Reply
Asta 28 Lap ’20 - 2:31 pm

Vilte, ne, cukraus kiekį mažinant nereikia mažinti kitų ingredientų kiekių 🙂

Reply
Karolina 24 Lap ’20 - 1:29 pm

Sveik. O jei grietinę pakeisčiau maskarpone?

Reply
Karolina 25 Lap ’20 - 12:14 pm

Sveiki, jei grietinę pakeisčiau maskarpone?

Reply
Asta 25 Lap ’20 - 12:17 pm

Karolina, tikrai vienareikšmiškai likčiau prie grietinės – grietinė turi rūgštumo, dėl kurios kremas tampa lengvesnis, gaivesnis 🙂

Reply
Jovita 27 Lap ’20 - 4:55 pm

Laba diena, šiandien dariau repeticiją..bet man su vėjaliu sudegė viršus, šonai, o viduriukas liko neiškepęs. Jei antrą kart bandyčiau kepti , tiesiog, viršus apačia, be vėjelio, ar būtų blogai? Ką tokio duoda vėjelis? Ačiū P.S. torto grožis kaip iš pasakos🌼

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:58 pm

Sveiki, Jovita! Vėjelis tolygiai paskirsto temperatūrą orkaitėje. Jei matote, kad biskvito išorė jau parudusi, o vidus dar žalias, uždenkite kepimo indą folija ir kepkite toliau. Tai padės iškepti biskvito vidui, bet išorė toliau nebeskrus 🙂

Reply
Ruta 4 Gru ’20 - 8:24 pm

O kiek tas žiupsnis? Šaukštelis ?😊 🙂

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:43 pm

Rūta, gali būti ir šaukštelis, gali būti ketvirtadalis šaukštelio – čia jau pagal skonį, ar labiau intensyvesnio norite, ar švelnesnio biskvito 🙂

Reply
Aistė 10 Gru ’20 - 4:39 am

Sveiki! O jeigu torto viršaus ir šonų nebarstysiu trupiniais ir niekaip kitaip nepuošiu, ar grietinės kremas nepageltonuos ir nesuskeldės? Noriu daryti kažką panašaus į naked cake 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:29 am

Aiste, deja, nuo apelsinų kremas tikrai įgauna gelsvą atspalvį 🙂

Reply
Asta 26 Gru ’20 - 8:26 am

Miela Asta, žaviuosi Jūsų kūrybiniais kulinariniais sugebėjimais! Su šeima kepėme šį tortą šv. Kalėdų proga, tikrai labai skanus, medus ir apelsinai labai dera. Tik aš į biskvitą visai nedėjau cukraus, puikiai gavosi. Visa kita dariau pagal Jūsų pateiktą receptą.
Įkvėpimo naujuose ieškojimuose! 😉

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:30 am

Asta, džiaugiuosi, kad tortas patiko, ačiū, kad išbandėte ir ačiū už palinkėjimus! 🙂

Reply
Rita 2 Sau ’21 - 7:14 am

Nepatiko ir nuvylė ,nes del didelio cukraus kiekio tešloje meduolinis biskvitas tapo kietas net ir po 3 dienu .Nepadejo nei kepimo milteliai nei sutepimas kremu. Jei kas galvotu išsikepti , siulyčiau iškeptą meduolį prieš tepant kremu gerai sulaistyti .Arba rinktis kitokio meduoliniio biskvito receptą kuris nenuviltu.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:35 am

Rita, apgailestauju, kad tortas jums nepavyko ar nepatiko. Vis tik, aš pati biskvitinio medaus torto biskvitus jau eilę metų kepu pagal šį receptą; žinau, kad man jis pavyksta puikus ir nekeičiant proporcijų (nors cukraus kiekį tikrai galima mažinti, jei jums per saldu). Nežinau, galbūt galėjo nutikti ir taip, kad biskvitą tiesiog perkepėte, todėl jis jums iškepė kietas? Bet kategoriškai teigti, kad šitas receptas yra nuviliantis lyg ir nėra teisinga – mano patirtis yra visai kitokia, be to, Kalėdų metu sulaukiau labai nemažai asmeninių pasidalinimų iš žmonių, kurie taip pat kepė šį tortą – ir jų patirtys taip pat buvo teigiamos. Nuoširdžiai apgailestauju, kad jums nepavyko, bet jūsų nesėkmė nereiškia, kad nepasiseks ir visiems kitiems, šį tortą kepsiantiems 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų