Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Citrininės tartaletės

parašė Asta 20 Vas ’10
Citrininės tartaletės

Tam, kad pajustume gyvenimo džiaugsmą. Tam, kad galėtume šypsotis lig ausų. Kad sugebėtume mylėti iš visos širdies. Tam, kad suvoktume gerumą žmonių esančių aplink. Ir grožį to, kas čia, greta, visur… Tam, kad įvertintume tai, ką laikome rankose, o nesivaikytume kažko nepasiekiamo ir kartais nesuvokiamo, trukdydami sau… gyventi čia.

Žiupsnis druskos, grūdelis pipirų. Ar svogūno galva, kurią kartais reikia smulkiai supjaustyt. Ar ne jie yra svarbiausias laimingo gyvenimo recepto komponentas?

Mano gyvenimas labai gražus. Ir geras, laimingas, nuostabus. Toks, koks ir turi būti. Kaip maloniai saldžiarūgštės citrininės tartaletės…

Skonis: 9/10. Pagaliau nusipirkusi „kvarbatkiuotus” tartalečių indelius, netvėriau džiaugsmu – dabar tai jau ir aš toookius gražius pyragėlius gaminsiu! Kaip tose daugybėje nuotraukų gražių ir kvapą gniaužiančių! 🙂 Realybė kiek kitokia ir vaizdas mano tartalečių dar tikrai galėtų tobulėti, bet skonis puikus! Trapus pagrindas, maloniai saldžiarūgštis burnoje sutirpstantis citrininis įdaras, mm… Tobuli pyragėliai tiems, kas nemėgsta labai labai saldžių desertų 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Culinary Mélange

Citrininės tartaletės

Atsispausdinti
Porcijos: 5 tartaletės Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Trapiai tešlai:
150 g miltų
1 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
75 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 valg.š. ledinio vandens

Citrininiam įdarui:
2 citrinų sultys (75 ml sulčių) + citrinų žievelės
130 g cukraus
70 g grietinėlės
2 kiaušiniai, lengvai išplakti

GAMINIMO EIGA

1. Trapiai tešlai sumaišyti dubenyje miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos. Pirštais įtrinti sviestą. Supilti ledinį vandenį ir išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2. Formeles gerai ištepti sviestu.
3. Paruoštą tešlą padalinti į 5 lygias dalis ir iškočioti tarp kepimo popieriaus lakštų; įkloti į tartalečių indelius.
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
5. Tešla išklotus indelius užtiesti kepimo popieriaus lakšteliu ir apiberti pupelėmis ar ryžiais. Arba – kitas variantas – tešlą kelis kartus pabadyti šakute. Dėti į įkaitusią orkaitę, kepti 10 minučių, nuimti kepimo popierių su ryžiais ar pupelėmis, ir kepti dar dešimt minučių. Jei naudojamas kitas metodas – subadymas šakute – be pertraukų kepti 20 minučių. Tešla turi gražiai pagelsti.
6. Išimti formeles su tešla iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 140 Cº temperatūros.
7. Paruošti citrininį įdarą. Sumaišyti citrinų sultis, žievelę ir cukrų dubenyje. Šį dubenį dėti ant puodo su verdančiu vandeniu (sudaryti garų vonelę) ir nuolat maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišyti grietinėlę ir lengvai išplaktus kiaušinius. Maišyti dar apie 5 minutes.
8. Paruoštą įdarą supilti į tešla išklotas formeles ir kepti apie 25 minutes. Įdaras turi sutirštėti, o trapus pagrindas – neparusti per daug.
9. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti. Skanaus!

citrinosgrietinėlėpyragėliaisaldumynaivanilė
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Boružė”
kitas įrašas
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai su Bananais ir Šokoladu

Varškinės spurgytės

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Kepėjai be stabdžių: bulvių pyragas su riešutais ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Naminė pica

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

6 komentarai

Juliana 20 Vas ’10 - 1:50 pm

Wow wow, 430 kcal 😀
Seniai noriu išbandyti kažką panašaus – visi labai giria. Tik visada kyla klausimas – ar įdare stipriai jaučiamas kiaušinis? Nes kartą nupirkau kažką panašaus, tai buvo saldžiarūgštis omletas tešloje… 🙁

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 1:56 pm

Juliana, aha, kai pagalvoji – tikrai wow! Todėl geriau negalvoti, nuoširdžiai patariu 😀
Atsakymas į klausimą – tikrai kiaušinio visiškai nesijaučia. Skanus, purus, saldžiarūgštis citrininis kremas, jokių omleto užuomenų 🙂

Reply
duonosirzaidimu 20 Vas ’10 - 9:32 pm

Bet saldumo pakanka, ar ne?

Man pats tas žodis tartelette na toks visas skanus labai, todėl įsivaizduoju, kad neskanu negali būt 🙂

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 11:35 pm

Tikrai pakanka, sakyčiau, toks pats-tas citrininiam desertui, pusiausvyra tarp saldu-rūgštu labai vykus 🙂

O dėl pačio žodžio tartalette visiškai pritariu! Malonus ir skanus skambesys 🙂

Reply
Žiu 20 Vas ’10 - 10:52 pm

Šaunumėlis! Labai mėgstu citrininius desertus. O taip pat ir tartateles! Kažkaip savo formeles, matyt, per giliai nudėjau, kad jau senokai kepiau.. Ačiū už priminimą!

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 11:37 pm

Žiupsneli, šiukštu negalima tokio gėrio giliai spintelėse slėpti! 🙂 Prašom už priminimą ir prašom juo pasinaudoti tinkamai 😀

Reply

Komentuoti: duonosirzaidimu Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų