Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Citrininės tartaletės

parašė Asta 20 Vas ’10
Citrininės tartaletės

Tam, kad pajustume gyvenimo džiaugsmą. Tam, kad galėtume šypsotis lig ausų. Kad sugebėtume mylėti iš visos širdies. Tam, kad suvoktume gerumą žmonių esančių aplink. Ir grožį to, kas čia, greta, visur… Tam, kad įvertintume tai, ką laikome rankose, o nesivaikytume kažko nepasiekiamo ir kartais nesuvokiamo, trukdydami sau… gyventi čia.

Žiupsnis druskos, grūdelis pipirų. Ar svogūno galva, kurią kartais reikia smulkiai supjaustyt. Ar ne jie yra svarbiausias laimingo gyvenimo recepto komponentas?

Mano gyvenimas labai gražus. Ir geras, laimingas, nuostabus. Toks, koks ir turi būti. Kaip maloniai saldžiarūgštės citrininės tartaletės…

Skonis: 9/10. Pagaliau nusipirkusi „kvarbatkiuotus” tartalečių indelius, netvėriau džiaugsmu – dabar tai jau ir aš toookius gražius pyragėlius gaminsiu! Kaip tose daugybėje nuotraukų gražių ir kvapą gniaužiančių! 🙂 Realybė kiek kitokia ir vaizdas mano tartalečių dar tikrai galėtų tobulėti, bet skonis puikus! Trapus pagrindas, maloniai saldžiarūgštis burnoje sutirpstantis citrininis įdaras, mm… Tobuli pyragėliai tiems, kas nemėgsta labai labai saldžių desertų 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Culinary Mélange

Citrininės tartaletės

Atsispausdinti
Porcijos: 5 tartaletės Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Trapiai tešlai:
150 g miltų
1 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
75 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 valg.š. ledinio vandens

Citrininiam įdarui:
2 citrinų sultys (75 ml sulčių) + citrinų žievelės
130 g cukraus
70 g grietinėlės
2 kiaušiniai, lengvai išplakti

GAMINIMO EIGA

1. Trapiai tešlai sumaišyti dubenyje miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos. Pirštais įtrinti sviestą. Supilti ledinį vandenį ir išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
2. Formeles gerai ištepti sviestu.
3. Paruoštą tešlą padalinti į 5 lygias dalis ir iškočioti tarp kepimo popieriaus lakštų; įkloti į tartalečių indelius.
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
5. Tešla išklotus indelius užtiesti kepimo popieriaus lakšteliu ir apiberti pupelėmis ar ryžiais. Arba – kitas variantas – tešlą kelis kartus pabadyti šakute. Dėti į įkaitusią orkaitę, kepti 10 minučių, nuimti kepimo popierių su ryžiais ar pupelėmis, ir kepti dar dešimt minučių. Jei naudojamas kitas metodas – subadymas šakute – be pertraukų kepti 20 minučių. Tešla turi gražiai pagelsti.
6. Išimti formeles su tešla iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 140 Cº temperatūros.
7. Paruošti citrininį įdarą. Sumaišyti citrinų sultis, žievelę ir cukrų dubenyje. Šį dubenį dėti ant puodo su verdančiu vandeniu (sudaryti garų vonelę) ir nuolat maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišyti grietinėlę ir lengvai išplaktus kiaušinius. Maišyti dar apie 5 minutes.
8. Paruoštą įdarą supilti į tešla išklotas formeles ir kepti apie 25 minutes. Įdaras turi sutirštėti, o trapus pagrindas – neparusti per daug.
9. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti. Skanaus!

citrinosgrietinėlėpyragėliaisaldumynaivanilė
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Boružė”
kitas įrašas
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinis pyragas

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Tortas „Juodasis miškas“

Imbierinis sūrio tortas

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinis tiramisu

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Obuolių pyragas su džemu

Eklerų tortas su vaniliniu kremu ir uogomis

Pieniško šokolado sūrio tortas

Desertas „Damų piršteliai”

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Paprastas tuno pyragas

Grybų ir kopūstų pyragas

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Omletas su daržovėmis ir silke

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Pusryčių duoniukai su rikota

Bananiniai blynai su cinamonu

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

6 komentarai

Juliana 20 Vas ’10 - 1:50 pm

Wow wow, 430 kcal 😀
Seniai noriu išbandyti kažką panašaus – visi labai giria. Tik visada kyla klausimas – ar įdare stipriai jaučiamas kiaušinis? Nes kartą nupirkau kažką panašaus, tai buvo saldžiarūgštis omletas tešloje… 🙁

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 1:56 pm

Juliana, aha, kai pagalvoji – tikrai wow! Todėl geriau negalvoti, nuoširdžiai patariu 😀
Atsakymas į klausimą – tikrai kiaušinio visiškai nesijaučia. Skanus, purus, saldžiarūgštis citrininis kremas, jokių omleto užuomenų 🙂

Reply
duonosirzaidimu 20 Vas ’10 - 9:32 pm

Bet saldumo pakanka, ar ne?

Man pats tas žodis tartelette na toks visas skanus labai, todėl įsivaizduoju, kad neskanu negali būt 🙂

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 11:35 pm

Tikrai pakanka, sakyčiau, toks pats-tas citrininiam desertui, pusiausvyra tarp saldu-rūgštu labai vykus 🙂

O dėl pačio žodžio tartalette visiškai pritariu! Malonus ir skanus skambesys 🙂

Reply
Žiu 20 Vas ’10 - 10:52 pm

Šaunumėlis! Labai mėgstu citrininius desertus. O taip pat ir tartateles! Kažkaip savo formeles, matyt, per giliai nudėjau, kad jau senokai kepiau.. Ačiū už priminimą!

Reply
Asta 20 Vas ’10 - 11:37 pm

Žiupsneli, šiukštu negalima tokio gėrio giliai spintelėse slėpti! 🙂 Prašom už priminimą ir prašom juo pasinaudoti tinkamai 😀

Reply

Komentuoti: duonosirzaidimu Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų