Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKeksai, keksiukaiLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

parašė Asta 27 Rgs ’09

Skonis: 10/10. Nors save dažnai vadinu neišrankia maistui, kai pagalvoji… Visko nevardinsiu, bet džiovinti vaisiai – vienas iš punktų, kurių ne ne ne, niekad ir niekaip nevalgau. Tačiau šią duonelę – kuri daugiau ar mažiau primena parduotuvinę, prieš kurį laiką buvusią mūsų namuose dažną viešnią – nusprendžiau nieko nelaukus iškepti savo šeimynėlei. Duona buvo sutikta itin džiaugsmingai ir valgoma su didžiulu apetitu. Taigi, tą patarimą palaikyti šią duoną bent keletą dienų, kad ji būtų skanesnė, atidėjau kitam kartui – matau akivaizdžiai, kad ji tikrai be galo skani ir šiandien.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy of BAKING

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Atsispausdinti
Porcijos: 30 plonų riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 60-75 min.

INGREDIENTAI

3/4 puodelio (105 g) miltų
1/2 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
3/4 puodelio (160 g) rudojo cukraus
3 puodeliai (300 g) grubiai smulkintų riešutų
1/2 puodelio (65 g) džiovintų vyšnių
2 puodeliai (260 g) džiovintų datulių, susmulkintų
1/2 puodelio (85 g) džiovintų abrikosų, supjaustytų į keturias dalis
3 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos

GAMINIMO EIGA

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišyti rudąjį cukrų, riešutus ir džiovintus vaisius. Įsitikinti, kad visi vaisiai ir riešytai padengti miltų mišiniu.
Kitame dubenyje suplakti kiaušinius su vanile, kol masė taps puri ir šiek tiek tiršta (plakti kelias minutes). Supilti šį plakinį į riešutų ir vaisių mišinį ir išmaišyti, kol visi vaisiai ir riešutai bus apsivėlę tešla.
Gautą tešlą supilti į paruoštą, riebalais išteptą kepimo formą (aš naudojau kekso formą su skyle, orginale siūloma kepti 23 x 12 cm. dydžio kepimo inde, jį kepimo popieriaus lakštu perskyrus į dvi dalis – pailgus kepaliukus). Kepti iki 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 – 75 minutes, kol tešla taps gražiai ruda ir atšoks nuo formos kraštų. Jei kepinys ima ruduoti per greitai, viršų uždengti folija.
Išimti iš orkaitės, atvėsinti ir išimti iš kepimo indo. Norint kepinį išsaugoti ilgesniam laikui, įvynioti į maistinę plėvelę ar aliuminio foliją. Duona bus skaniausia, jei taip bus palaikyta kelias dienas. Gali būti laikoma iki dviejų savaičių kambario temperatūroje ar net iki poros mėnesių šaldytuve.
Patiekiant supjaustyti plonomis riekelėmis.

datulėsduonadžiovinti abrikosaidžiovinti vaisiaidžiovintos vyšnioskeksasriešutaisaldi duonavanilė
20 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Paprastas tuno pyragas
kitas įrašas
Tortas „Raffaello“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Grietininė panakota su braškėmis

Citrininiai biscotti su aguonomis

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

Florentinai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais

Marcipaninis obuolių pyragas

Kepti cinamoniniai obuoliai

Linco sausainiai (Linzer cookies)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Varške įdaryti kepti obuoliai

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Vištienos maltinukai su grikiais

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Cukinijų apkepas

20 komentarai

Buffy 28 Rgs ’09 - 8:21 pm

kažkada pati kažką panašaus gaminau 🙂 (labai skanu)

Reply
Edita 29 Rgs ’09 - 2:36 am

Man sita duona pati megstamiausia as ja valgydavau pirktine. Dabar bus proga pasigaminti paciai, tik iskilo klausimas su nurodytu produktu kiekiais ir skliausteliuose nurodytais gramais. Nelabai suprantu! Gal galite paaiskinti, buciau labai dekinga.

Reply
Asta 29 Rgs ’09 - 1:08 pm

Edita, čia viskas labai paprasta – kiekis nurodytas tiek puodeliais, tiek gramais (skliausteliuose). Taigi, jei labiau mėgsti dirbti su svarstyklėm ir jas turi – čiupk jas, tada viskas gausis itin tiksliai, o jei neturi, tuomet griebk puodelį ir darbuokis su juo 🙂
Sėkmės, skanaus ir būtinai lauksiu įspūdžių! 😉

Reply
Edita 1 Spa ’09 - 4:37 am

dekui 🙂 uz paaiskinima. Kai pasigaminsiu, butinai papasakosiu savo ispudzius.
Vajetaus kaip as noriu sitos duoneles 🙂

Reply
Asta 1 Spa ’09 - 11:10 pm

Laukiam laukiam ir laikom kumščius, kad tikrai nenuviltų 🙂

Reply
Aušra 14 Kov ’10 - 1:30 am

Ką tik išsikepėm šią duonelę. Galiu pasakyti – TOBULA. Nuostabus aromatas ir skonis.. Ačiū!

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 6:13 pm

Aušra, nėra už ką 🙂 Labai džiaugiuos, kad taip patiko 🙂

Reply
Eita 25 Rgs ’10 - 5:28 pm

Praejo metai ir tik dabar susikaupiau iskepti sita duonele. Skonis tiesiog fantastiskas ir tikrai ji bus labai daznai kepama.
As net nelaikiau keliu dienu, o is kart karsta jau ragavau.
Dekoju uz puiku recepta.

Reply
Asta 26 Rgs ’10 - 10:47 pm

Eita, nėra už ką :)) Aš, kaip ir minėjau, irgi nelaukiau tų kelių dienų – na, nežinia kaip ten būtų, bet ji buvo kuo skaniausia ir tą pačią dieną 🙂

Reply
Živilė 22 Lap ’10 - 10:58 pm

Šiandien kepiau. Dar šilta 🙂 Negaliu objektyviai įvertinti skonio, nes man sloga, tai skonio receptoriai nelabai funkcionuoja.
Asta, norėjau paklausti, ar normalu, kad ji man gavosi sunki? Šiaip pakilo, bet ir pats minkštimas neatrodo tobulai iškilęs (nors ir nelabai yra kam kilti, nes gi daug vaisių ir riešutų). Aš šiaip naudojau kitokius priedus, tik žiūrėjau, kad miltų ir vaisių /riešutų proporcijos būtų panašios. Gal reikėjo daugiau kepimo milteliu? O gal kai kurie priedai nelabai leido tešlai pakilti – pvz. migdolai?

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 6:19 pm

Živile, žinok, man ji irgi nesigavo purutė. Labai teisingas tavo žodis – ši duona sunki. Na, bet kitaip nelabai ir būti gali, atsižvelgiant į džiovintų vaisių ir tešlos santykį.
Aš, tiesą sakant, asmeniškai šios duonos net neragavau, nes nedraugauju su džiovintais vaisiais, bet valgiusieji baisingai gyrė ir vien dešimtukus rašė, taigi.. man ji pasirodė tokia, kokios aš ir tikėjausi, kiti irgi sakė, kad viskas čiki 🙂

Reply
Živilė 23 Lap ’10 - 9:39 pm

Ačiū, Asta. Šiandien jau skonį gerai jaučiu, taigi duona puiki. Tikrai kepsiu dar ne vieną kartą.
Kaip manai, kas gautųsi, jeigu naudoti ruginius miltus? Gal duona panašesnė būtų į juodą ir rūgštesnė?

Reply
Asta 23 Lap ’10 - 9:59 pm

O, nu tai šaunu, kad skonis duonos pagaliau atsiskleidė visu gražumu 🙂
Su ruginiais miltais pabandyti, žinoma, kad galima ir net verta. Kadangi nebandžiau pati, tikslaus rezultato pasakyti negaliu, bet turėtų tikrai tokia „rimtesnė”, juodesnė duona gautis, kitokio – galbūt sodresnio ir duoniškesnio – skonio. Labai smagu būtų, jei tu – jeigu išbandysi – pasidalintum patirtim 🙂

Reply
Živilė 24 Lap ’10 - 11:00 am

Būtinai pasidalinsiu 🙂 Greitai ir išbandysiu, nes šita labai skaniai valgosi.

Reply
Živilė 28 Lap ’10 - 8:06 pm

Vėl kepiau duoną su riešutais ir džiovintais vaisiais, tačiau naudojau tešlą kaip duonai su raugu kepti. Nenusivyliau.

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:15 pm

Džiugu, kad pakoregavimai nenuvylė 🙂 O kuri visgi skanesnė? Su paprastais ar su ruginiais miltais? 🙂

Reply
Živilė 28 Lap ’10 - 8:28 pm

Prisipažinsiu, tavasis variantas lengvesnis, turiu omeny pati duona, ir saldesnis, labiau tinka prie arbatos. Ruginių miltų duonos kepaliuku tai, manau, ir galvą praskelti galima būtų :)) Kadangi pirmą kartą kepiau duoną, tai gal dar ir nepavyko kaip turėtų būti. Na bet kaip ir sakiau, rezultatas mane tenkina. Tikrai kepsiu ne vieną kartą 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:29 pm

Supratau, Živile 🙂 Na, bet svarbiausia, kad nenuvylė 🙂

Reply
Živilė 11 Kov ’11 - 10:56 pm

Šiandien vėl kepiau vaisių duoną, bet su savom interpretacijom. Dėjau rupius kvietinius miltus, visokias sėklas, džiovintus vaisius, beje, dar ir likutį grietinės (maždaug valgomąjį šaukštą) įdėjau, kad daugiau būtų kiaušinių masės ir duona ne tokia sausa gautųsi kaip patį pirmą kartą. LABAI SKANIAI PAVYKO.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:37 pm

Živile, šaunuolė esi, kad tiek daug varijuoji su tais pačiais receptais ir ieškai tobulų skonių – super :)) Ir džiaugiuosi, kad eksperimentai sėkmingi ir skanūs 😉

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų