Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsSALDUMYNAI

Karamelinės cinamoninės bandelės

parašė Asta 17 Lap ’22
Karamelinės cinamoninės bandelės

Jei ruduo būtų desertas, jis galėtų būti mielinės bandelės. Minkštos, kvapnios, jaukios, šiltos… Lyg apkabinimas, lyg mielo naminio savaitgalio pažadas. Šios – cinamoninės ir pagardintos karamele – subalansuotos patiems tikriausiems smaližiams. Jei jums patinka saldūs saldumynai, stabtelėkite akimirkai. Įsivaizduokite cinamonu kvepiančias bandeles, aplietas sūdytos karamelės padažu… Svajonė? Tokią bus lengva išpildyti, nes receptas – čia pat.

Jūs žinote, sūdytos karamelės padažas mano virtuvėje – jokia naujiena. Man tai tobulas pagardas, kuriuo skaninu blynus, ledus, pyragus, tortus ir dar glėbį saldėsių. Pasigaminti karamelę namuose nėra sudėtinga, bet jei darote tą retai, gali kelti iššūkių: pravartu turėti storadugnį puodą ar keptuvę, reikia būti itin atidiems, recepto instrukcijas sekti sekundžių tikslumu ir būti atsargiems, kad kunkuliuojanti karamelė nenudegintų rankų.

Tiems, kurie iššūkiams nepasirengę, bet sūrią karamelę labai mėgsta, „Dr. Oetker“ sukūrė naują produktą – mišinį sūrios karamelės glajui. Mišinio dėka karamelės gaminimas tampa greitas ir paprastas lyg dukart du, o galutinis rezultatas yra puikus: glotni tekstūra, gardus skonis, pažįstama sudėtis (mišinio sudėtyje: cukrus, krakmolas, pieno milteliai, želatina, jūros druska ir kvapiosios medžiagos, o visa, ko reikės iš savo virtuvės – gabalėlis sviesto ir pora šaukštų pieno).

Sūdyta karamele galite lyg glaistu aplieti tortą. Atvėsusi karamelė sutirštėja, tad galite ją naudoti kaip įdarą keksiukams. Galite įmaišyti į torto ar pyragėlių kremą. Galite paruošti karamelinį tiramisu. Dar daug, labai daug visko galite – yra šimtai karamelinių desertų, kurie galėtų paskaninti bet kurią rudens dieną.

  • Kepdami mielinius kepinius, stenkitės naudoti ne daugiau miltų nei yra būtina. Iš pradžių gali pasirodyti, kad tešla yra pernelyg lipni, tačiau kuo ilgiau minkysite, tuo glotnesnė ir elastingesnė ji taps. Paprastai mielinę tešlą minkau apie dešimt minučių – galutiniame etape ji būna labai minkšta, bet nelipni.
  • Jei namuose per vėsu mieliniams kepiniams kildinti, orkaitę įkaitinkite iki 30 °C laipsnių ir kildinkite joje.
  • Norėdami, kad bandelės dar labiau kvepėtų cinamonu, jį įmaišykite ne tik į įdarą, bet ir į maišomą tešlą.
  • Jei mėgstate riešutus, kelias saujeles pasmulkintų migdolų riekučių galite įmaišyti į bandelių įdarą.
  • Kaip ir visi mieliniai kepiniai, bandelės gardžiausios vos iškeptos. Jei likutį norėsite išlaikyti kitai dienai, laikykite sandariame inde, o prieš patiekiant – trumpai pašildykite orkaitėje, kad sušilę atgautų minkštumą ir šviežumą.

Vos viena cinamonu kvepianti bandelė – ir popietė tampa saldesnė, gražesnė, jaukesnė. Nuostabus desertas pirmojo sniego savaitgaliui. Išsikepkite!

Karamelinės cinamoninės bandelės

Atsispausdinti
Porcijos: 10 bandelių Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 kiaušinių
120 g minkšto sviesto

1 arb. š. aliejaus (dubeniui ištepti)

Įdarui:
50 g sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 arb. š. malto cinamono
3 valg. š. sūdytos karamelės*
poros saujų migdolų riekučių (nebūtinai)

Viršui:
saujelės migdolų riekučių
5-6 valg. š. sūdytos karamelės*

* naudojau „Dr. Oetker“ sūrios karamelės skonio mišinį glajui; galite naudoti ir naminę karamelę.

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Nedideliame dubenėlyje šluotele sumaišykite šiltą (bet ne karštą!) pieną, šaukštą cukraus ir sausas mieles. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną ir druską. Įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir aktyvų mielių mišinį, sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 minučių. Iš pradžių tešla gali atrodyti labai lipni ir nepaklusni, tačiau minkant palaipsniui taps vis glotnesnė, elastingesnė. Tinkamai išminkyta tešla turi būti labai minkšta, bet nelipni.
3. Išminkytą tešlą perkelkite į trupučiu aliejaus išteptą didelį dubenį. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite kilti šiltoje kambario temperatūroje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Paruoškite įdarą. Sviestą ištirpinkite. Rudąjį cukrų ir cinamoną sumaišykite. Pasiruoškite sūdytą karamelę (pagal „Dr. Oetker“ sūdytos karamelės glaisto instrukcijas, esančias ant pakuotės, arba pagal naminės karamelės receptą).

5. Suformuokite bandeles. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą kelis kartus paminkykite ir iškočiokite į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite tirpintu sviestu, tolygiai apiberkite rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Apšlakstykite keliais šaukštais karamelės. Jei norite, apiberkite keliomis saujomis migdolų riekučių.
6. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Supjaustykite jį maždaug 5 cm storio riekelėmis (turėtumėte gauti apie 10 riekelių). Paverskite jas ant šono ir išdėliokite bandeles vieną šalia kitos kepimo inde (apie 28 cm skersmens).
7. Uždenkite bandeles rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje kambario temperatūroje apie 30 minučių, kol bandelės pakils.
8. Apiberkite bandelių viršų saujele migdolų riekučių.

9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepkite bandeles įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus, o viduje bandelės bus iškepę. Jei kepimo metu paviršius ims ruduoti per greitai, uždenkite bandeles lakštu folijos ir kepkite toliau. Jei bandeles kepsite atskirai, o ne bendrai suglaustas kepimo formoje, jos iškeps greičiau.

10. Bandeles šiek tiek atvėsinkite, apšlakstykite sūdyta karamele ir ragaukite su stikline pieno ar puodeliu kavos. Bandelių likutį, kad neapdžiūtų, laikykite sandariame inde.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerbaltic

bandelėscinamonasdesertaskaramelėkepiniaimielėsmigdolaisaldumynaisviestasvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų padažu
kitas įrašas
Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis ir medumi / su jautienos kumpiu ir spanguolių džemu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Varškės sausainiai

Meduolių desertas su bananais

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis migdolų pyragas su rikota

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Biskvitinis medaus tortas

Helovino šokoladainis

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Citrininės tartaletės

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Šalta juodoji arbata su persikais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų