Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseGĖRIMAIKarštieji gėrimaiSALDUMYNAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

parašė Asta 17 Sau ’21
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Savaitgalio rytas. Toks tylus, atrodo galėtum išgirsti krentančią snaigę. Ar vėjo gūsį – per menką, kad sujudintų storomis sniego kepurėmis pasidabinusias pušų šakas. Žvelgdama pro langą į baltą žiemą, kvėpuoju labai lėtai – saugau prisiglaudusio sūnaus miegą ir kuklias tylos minutes.

Žinau, kad mano pasaulis tuoj ir vėl sudrebės – nerangiai pasimuistęs, jis pabus. Dar minutė, ir tylą užpildys čiauškesys ir sapnų aptarimai, dar viena – ir jis šoks iš lovos, už rankos vesdamas ir mane. Diena prasideda, nevalia jos prasnausti! Tiek tos tylos ir ramybės namuose, kuriuose gyvena trimečiai žmonės, – ant rankų pirštų suskaičiuotum minutes.

Nuo kaitlentės nukėlusi mažą puodą su kvepiančiu šokoladu, pakviečiu saulėtą virtuviuką paragauti. Pasemiu mažu šaukšteliu, papučiu, ištiesiu jam, ir stebiu įtarų žvilgsnį, kol jis pajaučia saldumą – „mmm, skanu, mama!”. Kartais štai tiek tereikia dar kelioms jaukioms tylos minutėms sukurti. Visai nedaug!

Karštą šokoladą šįkart viriau su kokosų pienu, pagardinau šildančiais žiemos prieskoniais – cinamonu, muskatais, imbierais. Kad būtų tirštesnis – kuo tikriausiais savaitgalio desertas! – įbėriau šaukštą kukurūzų krakmolo. Paskaninau plakta grietinėle, mažais zefyriukais ir dar saujele tarkuoto šokolado. Ar jaučiat tą saldumą? Šildantį, svaiginantį!

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kol karštas šokoladas lėtai kaito, orkaitėje spėjo iškepti „Dr. Oetker“ jogurtiniai keksiukai – purūs, kvapnūs, minkšti, drėgni ir tikrai labai skanūs. Puikūs visoms toms dienoms, kai saldumynų noras užklumpa netikėtai; visiems tiems kartams, kai tešlos užmaišymui tėra dvi laisvos minutės; ir visiems tiems retai kepantiems savaitgaliautojams, kurie nori skanių keksiukų, bet visai neturi ūpo ieškoti atsakymų, kaip gi juos iškepti?  

„Dr. Oetker“ keksiukai sutelpa į vieną dėžutę – joje rasite keksiukų mišinį, miltelinį cukrų keksiukų apibarstymui ir 12 popierinių keksiukų formelių, kurios yra tokios tvirtos, kad papildomos metalinės keksiukų formos nereikės. Papildomai savo virtuvėje teks surasti 2 kiaušinius, 100 ml aliejaus ir 100 ml pieno ar jogurto. Dvi minutės tešlos užmaišymui, 17 minučių orkaitėje, skanaus!

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 maži puodeliai Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (250 ml) kokosų pieno (iš skardinės)
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. kakavos
½ arb. š. malto cinamono
mažo žiupsnio malto muskato
mažo žiupsnio malto imbiero
3 valg. š. klevų sirupo
90 g juodojo šokolado

Patiekti:
cinamono lazdelių
plaktos grietinėlės
tarkuoto juodojo šokolado
mažų zefyriukų (marshmallow)

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, pieną ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite virš silpnos ugnies, kol užkais, bet neužvirs.
2. Kelis šaukštus karšto pieno mišinio įpilkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite jame su kukurūzų krakmolu, kakava ir prieskoniais iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą su pienu ir maišydami kaitinkite dar kelias minutes, kol sutirštės.
3. Nuimkite nuo ugnies ir iš karto įmaišykite klevų sirupą bei gabalėliais sulaužytą šokoladą, kol šis ištirps.
4. Supilkite į stiklines. Papuoškite plakta grietinėle, cinamono lazdelėmis, apiberkite tarkuotu šokoladu. Skanaukite iš karto.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

cinamonasgrietinėlėimbieraikakavaklevų sirupaskokosų pienaskukurūzų krakmolasmuskatasšokoladasvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žaliasis humusas
kitas įrašas
Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Mėlyninis sūrio tortas

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Itališkas desertas „Struffoli“

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis

Medaus tortas

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Karamelinis ledų ir kavos desertas

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižiniai sausainiai su juodojo šokolado...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų