Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

parašė Asta 28 Kov ’21
Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Klafutis – ar esat girdėję mielesnį (ir juokingesnį) kepinio pavadinimą, šypt? Tai prancūziškas saldus kepinys, panašus į pudingą ar orkaitėje keptą blyną su uogomis. Tradiciškai tai turėtų būti vyšnios, bet ir šilauogės, mėlynės, avietės, juodieji serbentai, persikai ar nektarinai šiam desertui tinka puikiai. Siūlau įberti ir nutarkuotų citrinos žievelių – jos suteikia gaivumo, lengvumo, puikiai dera su uogomis.

Klafutis yra purus ir lengvas, tuo pačiu – kremiškos tekstūros, saldus, kvepiantis vanile ir lėtais savaitgaliais. Galite jį kepti be jokios progos, bet jei jos vis tik norėtųsi – Velykų pusryčiams toks lepūniškas kepinys būtų pats tas!

Skaniausia jį valgyti šiltą, kabinti šaukštais tiesiai iš kepimo indo ir dėti į dubenėlius: tau, jam, man, visiems… Norite, kad būtų dar labiau desertas nei pusryčiai? Patiekite su dosniais rutuliukais vanilinių ledų.

Kaip ir visiems kepiniams, taip ir šiam, galioja tos pačios taisyklės: į virtuvę eikite su šypsena, gaminkite su meile, naudokite kokybiškiausius produktus, ragaukite su malonumu (be jokių cukraus kristalų skaičiavimo, šiukštu!).

Kalbant apie produktus, stabtelkime šiandien trumpam ties kiaušiniais. Šiuo receptu kviečiu ne tik išsikepti gardžius pusryčius, bet prisidedu ir prie kilnios „Tušti narvai“ iniciatyvos, skatinančios – rinkimės kiaušinius atsakingai ir atsisakykime narvuose laikomų vištų kiaušinių, žymimų trečiu numeriu. Ar matėt kada, kokios žiaurios jų gyvenimo (ką čia gyvenimo, greičiau jau egzistavimo) sąlygos? Internetas pilnas filmukų, kuriuos žiūrėti tiesiog skauda.

Kartais nežinojimas gyvenimą ir sprendimus gali daryti lengvesniais, bet žinoti svarbu, todėl pasikartokim – pirmas skaičius ant kiaušinio nurodo tai, kokiomis sąlygomis yra laikomos vištos.

  • 0 – ekologiniame ūkyje laisvai laikomų vištų kiaušiniai;
  • 1 – laisvai laikomų vištų kiaušiniai;
  • 2 – ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai;
  • 3 – narvuose laikomų vištų kiaušiniai.

Raidės po pirmojo skaičiaus nurodo, iš kokios šalies į mūsų namus atkeliavo kiaušiniai. LT – Lietuvos simbolis.

„Tušti narvai“ jau eilę metų skatina kiaušinius rinktis atsakingai, o šių Velykų laukia su šūkiu: Kiekviena višta pasakys – nesirink kiaušinių numeris trys!

Jau labai, labai seniai kiaušinių, pažymėtų skaičiumi 3, į savo pirkinių krepšelį nebededu. Griežtai, be išimčių. Kodėl? Nes mačiau tuos filmukus. Nes puikiai prisimenu vaikystę, vasaros savaitgalius kaime, po kiemą ten išdidžiai pėdinančias vištas ir kaip geltonus kamuoliukus po pievą pabirusius mažus viščiukus. Tas vaikystės prisiminimas yra taip toli nuo žiauriomis sąlygomis narvuose laikomų vištų vaizdinių, kad atrodo nerealus. Niekaip negalėčiau rasti pa(si)teisinimo užsimerkti prieš realybę, esančią už gražių pakuočių, juolab: tai mūsų sprendimas, kokius kiaušinius įsidėti į pirkinių krepšelį, lemia tai, kiek daug vištų gyvens narvuose, o kiek – laisvėje. Norėčiau, kad laisvėje jų gyventų vis daugiau. O jūs?

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

1 arb. š. sviesto
3 kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 stiklinės (250 ml) pieno
½ stiklinės (70 g) miltų
žiupsnio druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
apie 300 g uogų (aviečių, šilauogių)
poros saujų (20 g) migdolų riekučių
1 arb. š. rudojo cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą ištepkite šaukšteliu sviesto. Atidėkite į šalį.
2. Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps. Supilkite pieną ir išplakite.
3. Suberkite miltus, druską, vanilinį cukrų ir citrinų žieveles. Dar kartą išplakite, kol neliks miltų gumuliukų.
4. Uogas suberkite į kepimo indą. Užberkite migdolų riekutes.
5. Ant viršaus supilkite plakinį, apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Patiekite klafutį šiltą, apibarstytą milteliniu cukrumi.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Tušti narvai“.

avietėsdesertaskepiniaimigdolaipasaulio skoniaipusryčiaišilauogėsuogos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas
kitas įrašas
Šokoladinis grietininis keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Kokosinis obuolių pyragas

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

VALENTINAS // Rikotos ir medaus keksiukai

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Moliūgų tyrė

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Trinta brokolių sriuba

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Imbierinis sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų