Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

parašė Asta 16 Bal ’19
Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Niekam ne paslaptis: su miltais aš draugauju puikiai, jie sėkmingai telpa į mano subjektyvų subalansuotos mitybos suvokimą. Žinau, kad šiuo klausimu nesu populiari, bet kartais pagaunu save nuoširdžiai abejojančią, ar kepiniai be glitimo yra daugiau sveikatos, ar mados reikalas? Turiu draugę, kuri mane patikintų – sveikatos! Ji sakytų, net jei toleruojate glitimą, vis tiek kur kas sveikiau jo atsisakyti; ir ji tai žino iš patirties. Tą patį paantrintų net kelios knygos, kurių aš bent vieną tikrai perskaičiau. Ir aš tikiu; tikiu ir savo drauge, ir knygomis. Bet iš tiesų klausiu savęs kitko: ar tikrai norėdami būti sveikesni daugelis ieško beglitimių pyragų kepyklėlių meniu? O gal jie nori būti tiesiog madingi?

Apie madas pradėjau rašyti ne šiaip sau – kai sugalvojau iškepti šių keksiukų, šitas žodis man pirmasis ėmė suktis mintyse. Pamaniau, kad jie turėtų būti labai madingi. Vardinam iš eilės: jie be glitimo, be rafinuoto cukraus, gausūs sveikųjų riebalų (avokadai!) ir super maisto (bolivinė balanda!).

Jei dėl madingumo neabejojau, gal šiek tiek nerimavau dėl skonio. Vis tik ir aš, ir mano šeima yra klasikinių kepinių – duokit šen baltus miltus! – gerbėjai. Dabar, kai visi keksiukai jau suvalgyti ir beliko tuščias padėklas, manau, surasčiau drąsos lažintis, kad neįspėtumėt, kokie gi tie slaptieji ingredientai. O ir visai nenorėtumėt spėliot. Nes kai valgai kažką labai skanaus, tik tiek ir terūpi – KAIP SKANU!

Madinga? Sveikatai naudinga? Be glitimo? Su maistingomis ir super maistu ne veltui tituluojamomis bolivinių balandų sėklomis vietoje įprastų miltų? Žinoma, visa tai labai svarbu. Bet kai tylos ir ramybės pilnuose namuose plikiausi puodelį kavos, lukštenau iš popierėlio keksiuką ir suvalgiau jį iki paskutinio trupinėlio, labiausiai man rūpėjo vienintelis dalykas. Taip, nujaučiat teisingai, – KAIP SKANU!

Keksiukai minkšti, labai drėgni, puikios tekstūros, nuostabiai laiko savo formą (netrupa ir nebyra), maloniai saldūs ir nuo kokosų žiedų cukraus, ir nuo kokoso drožlių. Kremas – avokadų ir kakavos kremas! – purus ir tobulai švelnios tekstūros, saldus ir sodriai kakavinis. Jei nuoširdžiai, nė iš tolo nesitikėjau, kad keksiukai bus tokie puikūs, o pasirodo štai kaip – jie verti ne dešimties, o viso šimto balų! Ir jei jums atrodo, kad galbūt aš sutirštinu spalvas ar juos pervertinu, pažadu, taip nėra. Tikrai, jie fantastiški!

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Gali būti kiek netikėta, bet už keksiukų atradimą turiu dėkoti savo draugams „GLOBUS“. Tai jie, atsiuntę man dėžutę su naująja savo produktų linija „Vital“, paskatino pasukti galvą, ką čia pagaminus. Ten buvo keturi visai nauji produktai: speltų grūdai, sojų pupelės, daržovių mišinys su spelta grūdais ir mano labai mylimos bolivinės balandos sėklos. Ir kiek turi būti žmogus išbadėjęs saldumynų, jei toji skardinė su bolivine balanda man pakuždėjo į ausį mintį apie keksiukus?!

Smulkmena, tačiau labai svarbi (ypač taupantiems kiekvieną brangią minutę), – „GLOBUS Vital“ bolivinės balandos sėklos skardinėje jau yra paruoštos naudojimui. Jų nereikia nei virti, nei brinkinti; tiesiog atidaryti skardinę ir naudoti – salotoms ar keksiukams, čia jau kitas klausimas, šypt.

Naudokit keksiukams, prašau, prašau, prašau! Pamatysit, bus nesvietiškai SKANU!

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 25-28 min.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
300 g virtų bolivinės balandos sėklų (arba 2 skardinių „GLOBUS Vital“ bolivinės balandos)
¼ (60 ml) stiklinės kokosų pieno
4 didelių kiaušinių
100 g tirpinto sviesto
¼ stiklinės (60 ml) tirpinto kokosų aliejaus
1 stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos

Kremui:
2 didelių gerai prinokusių avokadų
½ stiklinės (65 g) kakavos miltelių
½ stiklinės (160 g) klevų sirupo
2 valg. š. tirpinto kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formeles.
2. Paruoškite keksiukus. Virtas bolivinės balandos sėklas, kokosų pieną, kiaušinius, tirpintą atvėsintą sviestą ir kokosų aliejų sudėkite į maisto smulkintuvą. Smulkinkite apie minutę, kol gausite visiškai vientisą masę.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kokosų žiedų cukrų, kokosų drožles, kepimo miltelius, sodą ir druską. Į šį dubenį supilkite sutrintą masę ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik pilnas.
5. Kepkite 25-28 minutes. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 20-30 minučių keksiukų kepimo formoje, tik tuomet juos atsargiai išimkite.
6. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą. Avokadus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite visus likusius kremo ingredientus ir toliau smulkinkite, kol paruošite tirštą vientisos masės kremą.
7. Sudėkite paruoštą kremą į konditerinį maišelį, sandariai užsukite ir palaikykite šaldytuve 20-30 minučių.
8. Keksiukams atvėsus, dekoruokite juos šaldytuve atvėsintu kremu. Apibarstykite žiupsneliu kokosų drožlių ir patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „GLOBUS“.
Naujuosiu „GLOBUS Vital“ produktus galite rasti prekybos centruose Rimi, Maxima, ir net Barbora jums juos gali atvežti tiesiai į namus.

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Recepto šaltinis: Brewing Happiness

avokadaibolivinė balandakakavakeksiukaiklevų sirupaskokosų aliejuskokosų drožlėskokosų žiedų cukrussaldumynaisveikas desertassveikesni pasirinkimaivanilė
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrinų tarta su mėlynėmis
kitas įrašas
Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės sausainiai

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Desertas „Damų piršteliai”

Keksiukų puokštė Mamai

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Trupininis pyragas su uogiene

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Jautienos troškinys

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Kibinai su kiauliena

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Kalėdinė šokoladinė tarta

Naminiai „Snickers“ batonėliai

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Apelsininiai sausainiai

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

2 komentarai

Vaida 29 Lie ’20 - 6:18 pm

Sveiki 🙂
Ar tešla turi gautis skystoka?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:52 pm

Vaida, tešla vidutinio tirštumo – nėra labai tiršta, bet nėra ir labai skysta. Tikiuosi, kad keksiukai sėkmingai pavyko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų