Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

parašė Asta 23 Lie ’19
Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kai granolos stiklainis ištuštėja, ne visada skubu kepti naują partiją. Tai puiki proga savęs ir šeimos paklausinėti, o ko norėtumėt šįryt? O rytojaus pusryčiams? Kas pradžiugintų įprastą antradienį, o kas – lėtą sekmadienio rytą?

Nors uogos vasarą karaliauja visur kur – tiek granolos ir jogurto dubenėliuose, tiek prie blynų ar vaflių, ar ant avižinės košės – pusryčių trupiniuočiams (angl. crumble) tikrai nėra geresnio laiko nei vasara. Kai uogos, kurios čia ir yra karalienės, yra pačios saldžiausios ir skaniausios. Ar tiesiai iš lysvės, jei turite sodą, ar nuo prekystalio turguje – dabar yra tas laikas, kai mėlynės ir avietės visur!

Ar galėtumėt praleisti šią progą? Aš – gal ir galėčiau, bet tikrai nenoriu!

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Įdarui:
500 g šviežių ar atšildytų šaldytų uogų (mėlynių ar aviečių)
4 vidutinio dydžio obuolių
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus

Kokosiniams trupiniams:
120 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (140 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite 6 porcijines kepimo formeles arba vieną 26 cm skersmens kepimo formą.
2. Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite uogas, nuluptus ir vidutinio dydžio kubeliais supjaustytus obuolius ir miltelinį cukrų. Supilkite į kepimo formą ar paskirstykite į porcijines kepimo formeles.
3. Kitame dubenyje tirpintą sviestą sumaišykite su kokosų drožlėmis, milteliniu cukrumi ir miltais, kol gausite lipnius trupinius. Paskirstykite juos kuo tolygiau ant uogų.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos. Patiekite dar šilltą, su kaušeliu vanilinių ledų.

Recepto šaltinis: donna hay

Stalo padėkliukai nuotraukose: „Burbuliuko namai“

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

 Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

avietėsdesertaskokosų drožlėsmėlynėsobuoliaipusryčiaisaldumynaiuogos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais
kitas įrašas
Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Ananasų ir bananų duona su kariu

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Morkų pyragas be glitimo

Moka keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Varškės apkepas su brokoliais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Ryžiai su moliūgais

Cukinijų ir varškės apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sausainių kremo sūrio tortas

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Obuoliniai keksiukai

Tinginys

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Varškės spurgos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

    4 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų