Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLedaiSALDUMYNAI

Ledų „sumuštiniai“

parašė Asta 21 Rgp ’13
Ledų „sumuštiniai“

Oras pajūry buvo fantastiškas. Juokėmės, kad lyg užsakytas: po savaitės liūčių, audrų ir vėjų, viskas penktadienį akimirksniu nurimo ir nusidažė skaisčia dangaus mėlyne. O virš galvų besiridinėjanti saulė taip ir kvietė mesti kuo greičiau lagaminus, neprotingai prikrautus megstinių ir striukių, kur nors į kampą, čiupti sumuštinį ir leistis link taip lauktos jūros. Taip, pagaliau, link jūros!

Geras buvo savaitgalis. Su daug saulės, su smagiomis maudynėmis ir su daug nuoširdaus juoko. Su kukurūzais ant pagaliuko, kebabais ir milžiniškomis porcijomis karamelinių ledų. Su šokiais iki paryčių, o dieną – tingiais gulinėjimais ant smėlio, lėtais žurnalų vartymais, nesibaigiančiais plepesiais. Toks tikras tikras mergaičių savaitgalis. Sunku pasakyti, kada paskutinį kartą turėjau tokį gerą laiką. Ir visai nesvarbu, kad kelionė namo užtruko bene penkias valandas, o dar po penkių teko šokt iš lovos ir žvaliai keliaut į darbą. Tokius gerus savaitgalius sugadinti nėra lengva; tikrai nepavyko, šypt.

O šiandien jaučiuosi pailsėjusi ir atsigavusi. Jaučiuosi pasirengusi kibti į darbus, o gal ir į kokią vieną kitą svajonę; gal net esu pasirengusi imti ir nuversti vieną kitą mažesnį ar didesnį kalną.

Į pajūrį vežėmės visokiausių skanėstų, tačiau ledų, deja, niekur nenusiveži, kad ir kaip norėtųsi. Užtat juos galima gaminti namuose, laikyti šaldiklyje ir kartas nuo karto pasimėgauti dosniu gabalėliu vėsinančio malonumo. Kol dar šilta, kol dar vasara… dar tikrai ne vėlu gaminti naminius ledus.

Skonis: 10/10. Puikūs ir neįtikėtinai paprastai paruošiami ledai. Tokie, kuriuos norisi pakartoti dar ir dar kartą. O kartodami, nepamirškite improvizuoti. Nors ledai su mėlynėmis yra beprotiškai gardūs, jų sezonas tuoj baigsis. Be įvairių savo mylimų uogų ar jų derinių, taip pat galite gardinti ledus šokolado gabaliukais, karamele, vaisių džemais ir dar daugeliu kitokių priedų.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Ledų „sumuštiniai“

Atsispausdinti
Porcijos: 24 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

425 g kvadratinių sausainių (pavyzdžiui, „Selga“)

Ledams:
500 ml riebios plakamosios grietinėlės
1 skardinė (397 g) saldaus kondensuoto pieno
1 arb. š. vanilinio cukraus

Mėlynių sluoksniui:
250 g šviežių mėlynių
2 valg. š. cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
½ citrinos sultys
1 arb. š. kukurūzų krakmolo

GAMINIMO EIGA

Pasiruoškite 20×30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.

Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek sutrinkite jas šakute. Suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską labai gerai išmaišykite. Tuomet dėkite prikaistuvį ant vidutinio dydžio ugnies ir kaitinkite, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite porą minučių, kol mėlynių masė šiek tiek sutirštės. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite mėlynes iki kambario temperatūras. Tuomet dėkite indą su mėlynėmis į šaldytuvą ir visiškai atšaldykite.

Kai mėlynės yra atšalusios, paruoškite grietinėlės ir kondensuoto pieno sluoksnį. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite kondensuotą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir lengvais judesiais išmaišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.

Supilkite paruoštą grietinėlės ir kondensuoto pieno ledų sluoksnį ant sausainių pagrindo. Ant viršaus paskleiskite mėlynių sluoksnį. Peiliu, šakute ar kitu įrankiu lengvai įmaišykite mėlynes į grietinėlės sluoksnį, taip sukurdami „marmurinį“ efektą.

Ant viršaus išdėliokite likusius kvadratinius sausainius, taip, kad jie kuo gražiau uždengtų visą ledų sluoksnį.

Indą su ledais dėkite į šaldymo kamerą. Palaikykite 8-12 valandų. Tuomet išimkite ir greitai supjaustykite kvadratėliais (lengviausia tai padaryti pagal sausainio kraštines). Patiekite ledų „sumuštinius“ nedelsdami. Skanaus!

citrinosgrietinėlėkondensuotas pienaskukurūzų krakmolasLedaimėlynėssaldumynaisausainiaiuogos
12 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Gaivus citrinų ir braškių gėrimas
kitas įrašas
Citrinų kvadratėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Trupininis pyragas su uogiene

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Obuolių spurgytės

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Obuolių pyragas

Šokoladainis su moliūginiu kreminio sūrio sluoksneliu

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Braškinis tiramisu

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis kokteilis su persikais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Avižinių dribsnių blynai

Purūs blynai

12 komentarai

Reikes pabandyti :) 21 Rgp ’13 - 8:26 pm

Skamba pasakiskai! Kaip ir aprasytasis savaitgalis 🙂 Butinai reikes pabandyti!

Reply
Asta 27 Rgp ’13 - 5:53 pm

Labai rekomenduoju! Paprastas ir labai skanus desertas 🙂 Man, kaip visais metų laikais valgančiais ledus pilnais žandais – tinkamas ir vasarai, ir žiemai 🙂

Reply
knopkyte 22 Rgp ’13 - 2:08 pm

atrodo tai fantastiskai! butinai isbandysiu! 🙂

Reply
Asta 27 Rgp ’13 - 5:53 pm

Puiku! Labai lauksiu įspūdžių 🙂

Reply
Raimonda 22 Rgp ’13 - 5:06 pm

Nerealiai!!! Būtinai reikės išbandyti 🙂

Reply
Asta 27 Rgp ’13 - 5:54 pm

Raimonda, kaip smagu matyti tokias puikias reakcijas 🙂 Skanaus deserto!! 🙂

Reply
Karolina 22 Rgp ’13 - 9:10 pm

Šitie tikrai tobuli. Aš dariau šokoladinius 🙂 gal šiek tiek rieboki, bet labai skanūs gavosi

Reply
Asta 27 Rgp ’13 - 5:55 pm

Karolina, mhm, tokie tikri ledai, ne koks šerbetas 🙂 Labai labai geri, pas mane visa šeima užskaitė kaip super-duper-gerus ir klausė, kada bus vėl 🙂

Reply
alina 28 Rgp ’13 - 6:50 am

Nuostabus receptas 🙂

Reply
Asta 28 Rgp ’13 - 7:20 am

Ačiū, Alina! 🙂

Reply
knopkyte 2 Rgs ’13 - 6:25 pm

ka gi… isbandziau ir si sedevra 🙂 PUIKU, NUOSTABU, NEPAKARTOJAMA! nors ir ne visai pagal recepta, bet mano brangioji jaunesnioji dukryte, kurios gimtadieniui ir dariau siuos ledus, sugebejo atsidaryt migdolu esencijos buteliuka ir „pagerino” skoni :), mat pasirode, kad mama per mazai i[yle sito reikalo 😀 prizadu, tikrai dar ne syki si deserta gaminti 🙂

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:17 pm

Auga mažoji šeimininkė, ar ne? 🙂 Labai labai gera girdėti, kad Jūsų išbandytų receptų sąraše – dar vienas pavykęs, patikęs ir kartotinas 🙂 Super! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų