„Reiktų savaitgalį išsikepti kokį pyragą…“, – tyliai pasvarsčiau, įsitaisiusi ant sofos. Tik, žinot, kai kalba eina apie pyragus, net tyliausiai ištarti žodžiai neprasprūsta pro mažas ausis.
„Pyragą? Taip, kepam pyragą!”, – prapliupo entuziazmo lavina, lyg tų pyragų mūsų namuose būtų maža, šypt.
Po geros valandos į orkaitę pašoviau tikrą rudens pranašą – paprastą, bet labai gardų morkų pyragą su varškės sluoksneliu. Jis iškepė toks, kokį ir įsivaizdavau – minkštas, drėgnas, jaukiai kvepiantis cinamonu.
- Morkos? Dėl jų nesijaudinkite – biskvitui suteiks minkštumo, drėgnumo ir aromato, bet išliks slaptu ingredientu, kurio niekas nepastebės.
- Kad biskvitas gražiai iškiltų ir būtų purus, į tešlą įmaišiau šaukštelį „Dr. Oetker“ kepimo miltelių – jokio pyrago kepimas mūsų namuose be jų neapsieina.
- Į varškės masę įmaišiau kelis šaukštus „Dr. Oetker“ kukurūzų krakmolo – jis puikiai tinka desertams ruošti, suteikia tvirtumo, bet leidžia varškės sluoksneliui išlikti minkštos, švelnios tekstūros.
Iškepkite pyragą ir jūs. Užsiplikykite puodelį arbatos, išsitraukit iš spintos minkštą pledą. Ruduo gali būti pilkas, bet gali būti ir jaukus, mielas, skanus – mažais žingsneliais susikurkime jį tokį. Jaukiausią, koks tik gali būti.
Morkų ir varškės pyragas su trupiniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Morkų biskvitui:
100 g tirpinto sviesto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
150 g smulkiai tarkuotų morkų
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
Varškės įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. vanilės pastos
Trupiniams:
½ stiklinės (70 g) miltų
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
50 g smulkintų graikinių riešutų
3 valg. š. kokosų drožlių
1 arb. š. malto cinamono
60 g tirpinto sviesto
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Paruoškite tešlą biskvitui. Tirpintą sviestą, cukrų, rudąjį cukrų, kiaušinį ir vanilę išplakite iki vientisos masės.
3. Suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir įmaišykite į masę.
4. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į tešlą ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
5. Sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Atidėkite į šalį.
6. Paruoškite varškės masę. Visus produktus sumaišykite ir sutrinkite iki vientisos, glotnios tekstūros. Supilkite į kepimo formą ant tešlos.
7. Paruoškite trupinius. Visus jiems skirtus produktus sumaišykite iki rupių trupinių. Tolygiu sluoksniu užberkite ant varškės.
8. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 60-70 minučių. Atvėsinkite kepimo formoje 10-15 minučių, tuomet išimkite. Patiekite šiltą ar jau atvėsusį.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker_lietuva