Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAITortai

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

parašė Asta 18 Gru ’20
Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Didžiausius šokolado gerbėjus esu girdėjusi sakant: būna gyvenime tortai ir būna… ŠOKOLADINIAI TORTAI.

Nedaugžodžiausiu, jis išties puikus! Migdolinis datulėmis saldintas pagrindas puikiai dera su puriais kreminio sūrio sluoksniais. Pieniško šokolado sluoksnis – saldesnis, intensyvesnio ir ryškesnio skonio, tuo tarpu vanilinis – lengvesnis ir šiek tiek gaivesnis.

Ant Kalėdų stalo, o gal prie puodelio kavos, – kreminio sūrio ir pieniško šokolado duetas yra vienas tų, kurie kiekvienąkart suskamba nuostabiai.

Už įkvėpimą paruošti šį tortą dėkoju savo nuostabiesiems partneriams – kreminis sūris „Philadelphia Original“ ir pieninis šokoladas „Toblerone“ su medumi ir migdolų nuga jau nuo senų laikų mano mintyse neatsiejami nuo gardžiausių pa(si)lepinimų; sujungti juos abu ruošiant šį tortą buvo nuostabi mintis.

Norėčiau, kad išbandytumėte! Neišsigąskite recepto ilgumo – jis toks tik dėl to, kad aš, kaip visad, mėgstu kiekvieną žingsnį aprašyti kuo išsamiau. Šį tortą paruošti visai nesudėtinga, o skonis – jis atpirks tą valandą, kurią praleisite virtuvėje maišydami, plakdami ir sluoksniuodami.

Siunčiu šokoladu kvepiančius linkėjimus ir kviečiu skaityti receptą!

 Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

 Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 60 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 stiklinės (150 g) migdolų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
150 g minkštų datulių be kauliukų
5 valg. š. švelnaus žemės riešutų sviesto
2 valg. š. kakavos miltelių
žiupsnio druskos

Šokoladiniam sluoksniui:
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
¼ stiklinės (50 g) cukraus
200 g „Toblerone“ pieninio šokolado su medumi ir migdolų nuga
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 valg. š. (10 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens

Vaniliniam sluoksniui:
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 valg. š. (10 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens

Papuošti:
„Toblerone“ pieninio šokolado su medumi ir migdolų nuga
migdolų riešutų
šviežių rozmarinų

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo formos (22 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite lakštu kepimo popieriaus. Kraštus (iš kepimo formos vidinės pusės) taip pat apjuoskite kepimo popieriaus juostele (galite prikabinti mažu gabalėliu lipnios juostos, kad laikytųsi tvirčiau)*.
2. Paruoškite pagrindą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki rupaus smėlio tekstūros.
3. Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą. Atidėkite į šalį.

4. Paruoškite šokoladinį sluoksnį. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
5. Virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet įmaišykite į kreminio sūrio masę.
6. Atskirame dubenyje iki lengvų putų išplakite grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
7. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
8. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1-2 valandas, kol sustings.

9. Paruoškite vanilinį sluoksnį. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
10. Atskirame dubenyje iki lengvų putų išplakite grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
11. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
12. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio šokoladinio sluoksnio. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol pilnai sustings.

13. Patiekite. Tortą išimkite iš kepimo formos: atsekite formos kraštus, nuimkite kepimo popieriaus juostelę. Tuomet tortą atkelkite nuo kepimo formos pagrindo ir perkelkite į lėkštę ar ant padėklo.
14. Viršų apibarstykite smulkintu šokoladu, papuoškite „Toblerone“ šokoladukais, migdolais, šviežių rozmarinų šakelėmis.

* Jei kepimo formą išklosite vienu dideliu kepimo popieriaus (ar folijos) lakštu, jis susiglamžys ir visi nelygumai persikels ir ant torto kraštų. Norėdami, kad torto kraštai būtų idealiai lygūs, naudokite atskiras kepimo popieriaus dalis: viena iš jų išklokite kepimo formos dugną, kita dalimi (ilga kepimo popieriaus juosta) – apjuoskite kraštus.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

 Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

desertasgrietinėlėkakavaKalėdoskokosų drožlėskreminis sūrismigdolaipieniškas šokoladasriešutaisaldumynaišokoladastortasvanilėželatinažemės riešutų sviestas
6 komentarai
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle
kitas įrašas
Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės ir obuolių pyragas

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Galetė su obuoliais ir karamele

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Moka keksiukai

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Žuvies pyragas su bulvių koše

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškių Tiramisu

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Sviestiniai sausainiai

Pyragas su citrinų kremu

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

6 komentarai

sandra 21 Gru ’20 - 4:15 pm

Kaip manote ar butu galima pakeist kokiu kitokiu sokoladu Toblerone? nes neturiu galimybes isigyt ji 🙁

Reply
Asta 21 Gru ’20 - 4:19 pm

Sandra, taip, žinoma, naudokite mėgstamą pieninį šokoladą 🙂

Reply
Akvilė 22 Vas ’21 - 11:29 am

Kaip manote, ar philadelfia galima būtų keisti kremine varške?

Reply
Asta 14 Kov ’21 - 8:45 pm

Akvile, žinoma, nors skonis tikrai bus kitoks ir asmeniškas aš šiam tortui rinkčiausi kreminį sūrį, o ne varškę 🙂

Reply
Sandra 14 Kov ’21 - 8:38 pm

Sveiki, o pagrindą gal tiesiog galima iškepti šokoladinį biskvitą? 🙂

Reply
Asta 14 Kov ’21 - 8:45 pm

Sandra, žinoma, drąsiai! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų