Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

parašė Asta 6 Rgs ’12
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Man labai patinka rašyti. Bet ar tai reiškia, kad turėčiau rašyti knygą? Ar ją kas nors skaitytų?
Man patinka ir piešti. Lapų, lapelių ir sąsiuvinių kampučiuose pripaišyti gėlyčių, saulyčių ir kitų mažmožių. Bet tai tikrai nereiškia, kad galėčiau būti dailininke.
Taip pat man dar labai patinka fotografuoti. Prie lovos esu pasidėjusi porą knygų apie fotografiją. Prieš miegą kartais jas pavartau, kartais – skaitau iki išnaktų. O kartais, paėmusi į rankas fotoaparatą, mėgstu save įsivaizduoti kaip šiek tiek bohemišką fotografę su skrybėle, ilgu sijonu ir penkiolika žvangančių apyrankių. Bet ar to užtenka, kad galėčiau ja būti?

Ir, aišku, dar man patinka gaminti. Suktis virtuvėje tarp cukraus pudros debesų ir vadinti save keksiukų fėja. Bet ir čia – sustok, akimirka žavinga – ar galėčiau fėja būti už savo virtuvės ribų?

Bent jau čia – šioje saulėtoje virtuvėje – man, rodos, sekasi gerai. Gal to ir pakanka? Gal nereikia sau užduoti šitiek daug klausimų? Bet kaip kitaip rasti atsakymus? Kaip kitaip rasti save?

Kai skelbiam minutės pertraukėlę, nes nuo kasdienybės ima mausti galvą, galim užsiplikyti puodelį arbatos. Atsipjauti dosnų gabalėlį obuolių pyrago ir saldžiais kąsneliais numaldyti kartais truputį niūrias mintis.

Skonis: 9/10. Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, kurio „cinkelis” – smulkinti migdolai. Jie biskvitiniam pyragui suteikia labiau charakteringą skonį. Rudens dienomis, prie puodelio arbatos šis pyragas tikrai bus puikus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Pastry Affair

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 90 min.

INGREDIENTAI

6 vidutinio dydžio obuoliai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 1/2 valg.š. cinamono
1 1/4 puodelio cukraus
2 3/4 puodelio miltų
1 valg.š. kepimo miltelių
1 arb.š. druskos
1 puodelis aliejaus
1/3 puodelio rudojo cukraus
1/4 puodelio obuolių sulčių
1 arb.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
1/2 puodelio migdolų, sukapotų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Paruoštus obuolių kubelius suberkite į dubenį, apibarstykite cinamonu ir 1/4 puodelio cukraus. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
3. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Supilkite aliejų, 1 puodelį cukraus, rudąjį cukrų, obuolių sultis, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Išplakite iki vientisos masės.
5. Suberkite migdolus ir išmaišykite.
6. Į paruoštą kepimo indą tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos. Tolygiai suberkite obuolius ir vėl ant viršaus paskleiskite likusią tešlą.
7. Kepkite orkaitėje apie 90 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Tuomet, kai medinis pagalius, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus – pyragas iškepė.
8. Skanaus!

cinamonasmigdolaiobuoliaiobuolių sultyspyragassaldumynaivanilė
10 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas
kitas įrašas
Makaronai su padažu „Bolognese”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Kepti cinamoniniai obuoliai

Braškių Tiramisu

Šokoladinė cinamoninė duonelė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Moliūgų kava

Žaliasis kokteilis su persikais

Tiramisu Affogato

10 komentarai

Ruta 6 Rgs ’12 - 8:57 pm

Nieko tokio tos niurios mintys, kai jas yra kaip numaldyti tokiu puikiu pyragu. O abejones, man atrodo, tik padeda po truputeli trepsenti tobulumo link. Taigi, kad abejoti – sveika 🙂 o kaip kazkoks ismincius kazkada tarstelejo, neabejoja tik kvailiai 🙂 jaukios Tavo nuotraukos – matyt, kad salia gulincios knygos duoda naudos 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Rūta, ačiū už gražius ir šiltus žodžius 🙂 Tikra tiesa – visos mintys ir visi svarstymai, kad ir kokie jie niūrūs kartais būna, padeda eiti pirmyn. O tai yra labai gerai 🙂

O tas sąsiuvinis nuotraukoje – mano mamos receptų sąsiuvinis, kuriame tikrai galima ne vieną aukso vertą receptą rasti 🙂

Reply
Loreta 7 Rgs ’12 - 10:22 am

Į šią svetainę užsuku labai dažnai kad ir tik žvilgtelėti, o gal yra jau naujas receptėlis 🙂 Perskaičiusi šį paskutinį įrašą negalėjau nepakomentuoti 🙂 Asta, tavo svetainė kupina šiltų laiškų, gerų emocijų, gražių nuotraukų ir puikių receptų, ačiū tau:)

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Loreta, tai tau ačiū 🙂 Už komentarą, šiltą ir nuoširdų, už tai, kad lankaisi ir skaitai 🙂 Ačiū!

Reply
Indrė 19 Rgs ’12 - 1:59 pm

Ar kepimo popieriaus nereikia niekuo ištepti? :O 2 kartus kepiau su popierium ir vis jis man prilimpa prie pyrago 🙁

Reply
zorzet 20 Rgs ’12 - 8:00 am

AČIŪ AČIŪ AČIŪ! Vakar kepiau. Super puper pyragas (vyras reiklaiai paprašė dar iškepti). Tik labai norėjo iš silikoninės formos pabėgti (26cm). Kitą kartą reikės ieškoti kitokios formos – aukštesniais kraštais.

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

zorzet, labai smagu girdėti, kad pyragas taip labai patiko! 🙂 Džiaugiuosi:)

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Indre, auksinis patarimas: naudok tik BALTOS spalvos kepimo popierių, o visus rusvus ir rudus išmesk lauk, nes jie tikrai niekam tikę, man irgi ne kartą buvo prie jų prikepęs pyragas. O su baltu – nei karto! 🙂

Reply
Vaida 15 Rgp ’13 - 8:13 am

Be galo skanu spyragas: daug obuolių, cinamono.. tobula :). Pirmas obuolių pyragas, kurį noris kepti ir kepti, o skoniu niekad nenusiviliu 🙂 . Ačiū už puikų receptą !!!

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 1:40 pm

Vaida, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų