Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PASAULIO SKONIAIPyragėliaiSALDUMYNAI

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

parašė Asta 21 Kov ’23
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Ar mėgstat plikytus pyragaičius? Aš – dievinu! Kad ir kokie jie bebūtų – jaukiai nostalgiški ar elegantiški prancūziški, – visi jie nuostabūs.

Maži plikytos tešlos kamuoliukai, įdaryti kremu ir glaistyti šokoladu, prancūzų kalboje turi atskirą pavadinimą – profiteroles. Dažniausiai jų įdarui naudojamas švelnus plikytas vanilinis kremas, kartais – plakta grietinėlė. Tai išties nuostabus desertas: jie saldūs, minkšti, itin kremiški, sutirpstantys burnoje.

Jei jau panorėjot, klausimas beliko vienas: gaminsite namie ar čiupsite iš „Lidl Lietuva“? Jei renkatės antrąjį variantą, žinote, ką daryti – kaip ir kaskart prieš šventes, „Lidl“ parduotuvėse karaliauja platus, gardus, gurmaniškas „Deluxe“ asortimentas; ten pat rasite ir plikytų pyragaičių, ir begalę kitų skanėstų.

Be to, pirkdami „Deluxe“ produktų už 5 eur ar daugiau, galite dalyvauti žaidime „Op! Ir važiuoji“, tarp kurio prizų yra kelialapiai į Madeirą, elektroniniai paspirtukai ir „Lidl“ dovanų kortelės. Žaidimas vyksta „Lidl Plus“ programėlėje, tad nepamirškite jos nuskenuoti ir aktyvuoti žaidimo bilietą. Daugiau informacijos rasite čia.

Na, o jei renkatės gaminti namuose, čia pat turiu receptą ir kviečiu gaminti drauge. Tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pradžių, pažadu!

Iš tiesų, kad ir kurį variantą pasirinktumėte – pirkti ar gaminti namuose – bus skanu. Bus saldu. Ir tikrai, tikrai norėsis dar, šypt. Turbūt reikėtų palinkėti saiko, bet, žinot, tiesiog pasimėgaukit!

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Atsispausdinti
Porcijos: 50-60 vnt. Paruošimo laikas: 1 val. + vėsinsite 1 val. ar ilgiau Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Plikytai tešlai:
½ stiklinės (125 g) pieno
½ stiklinės (125 g) vandens
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
100 g sviesto
1 stiklinės (140 g) miltų
4 didelių kiaušinių (kiaušinio svoris su lukštu – 55-60 g)

Plikytam vaniliniam kremui:
2 stiklinių (500 g) pieno
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
4 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnio druskos
4 kiaušinių trynių
30 g sviesto

Šokolado glaistui:
125 g juodojo šokolado
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite plikytą tešlą. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir vandenį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ir sviestas ištirps, masė užvirs ir ims smarkiai kunkuliuoti. Tuomet vienu ypu suberkite visus miltus ir maišydami mediniu šaukštu kaitinkite, kol tešla sukibs į rutulį. Maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kad išgaruotų nereikalinga drėgmė ir tešla būtų sausesnė.
2. Tešlą perkelkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart tešlą lėtai išplakite. Turi išeiti glotni, blizgi ir tiršta tešla. Nuo šaukšto ji turi kristi gabalais (o ne bėgti srovele); perbraukus per tešlos paviršių pirštu ar šaukšteliu, turi likti griovelis.
3. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį storu apskritu antgaliu.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
5. Tešlą išspauskite ant kepimo popieriaus, formuodami apvalius nedidelius kauburėlius, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus. Turėtumėte išspausti apie 50-60 tešlos kauburėlių.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol pyragaičiai gražiai iškils, apskrus ir taps auksinės spalvos. Iškepti pyragėliai turi būti tvirti ir pakankamai sausi, kad išimti iš orkaitės nesukristų (naudokite orkaitės vėjelio funkciją, nes ji labiau džiovina).

7. Paruoškite plikytą vanilinį kremą. Puode ant vidutinės kaitros užvirinkite pieną. Nukaiskite ir palikite šiek tiek atvėsti.
8. Dubenyje cukrų, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakite iki purumo. Nuolat plakdami į masę plona srovele supilkite karštą pieną. Perpilkite atgal į puodą, grąžinkite ant vidutinės kaitros ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol masė sutirštės. Iš karto sudėkite mažais kubeliais supjaustytą sviestą, vanilės pastą ir gerai išmaišykite.
9. Kremą perdėkite į dubenėlį ir uždenkite maistine plėvele taip, kad ji gerai priglustų prie kremo paviršiaus ir neleistų kremui apdžiūti.
10. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

11. Įdarykite pyragėlius. Kambario temperatūros kremą sudėkite į konditerinį maišelį plonu antgaliu, juo bakstelėkite į atvėsusių pyragaičių šoną (ten, kur tešla ploniausia) ir įspauskite kremo.

12. Paruoškite šokolado glaistą. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį.
13. Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai, ir supilkite į dubenėlį ant šokolado. Leiskite pastovėti 10 min. (nemaišykite), tada šluotele išsukite tolygios tekstūros.
14. Paruoštu glaistu apliekite įdarytus pyragaičius.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Deluxe

desertasgrietinėlėkepiniaipasaulio skoniaiplikyta tešlaplikytas kremasprancūzijaprofiterolespyragaičiaisaldumunaišokolasvanilė
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis
kitas įrašas
Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Desertas „Damų piršteliai”

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Blynų tortas su šokoladu

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Nealkoholinis karštas vynas

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

1 komentaras

rasa 9 Bir ’23 - 3:27 pm

Puikus receptas būtinai išbandysiu .

Reply

Komentuoti: rasa Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų