Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Prancūziški skrebučiai

parašė Asta 14 Lie ’23
Prancūziški skrebučiai

… arba „bulka su kiaušiniu“, kaip kad vadindavau šiuos smaližių pusryčius vaikystėje, šypt. Tikiu, kad iki traškumo apkeptos, o viduje minkštos ir pudingą primenančios šviesios duonos riekelės, gyvena daugelio prisiminimuose. Pastebėjau, kad Joriui augant, kepu juos vis dažniau. „Kaip kveeeepia!”, – kiekvienąkart tokie pusryčiai pasitinkami su didžiausiu džiaugsmu.

Gardus maistas – būdas kurti gražius prisiminimus. Lai kvepia jie vanile ir cinamonu. Išsikepkite skrebučių ir jūs!

  • Labiausiai prancūziškiems skrebučiams tinka tanki, minkšta, porą dienų jau pastovėjusi šviesi duona (sumuštinių duona, brioche ar sourdough).
  • Kiaušinių ir pieno plakinį galima saldinti daugiau ar mažiau, cinamono berti daugiau ar mažiau – rinkitės pagal savo skonį.
  • Duonos riekelių kiaušinių ir pieno plakinyje nemirkykite pernelyg ilgai (kad neištižtų ir neprarastų savo formos), o prieš dedant į keptuvę – plakinio perteklių nuvarvinkite.
  • Skaniausia skrebučius kepti svieste. Taip pat galite naudoti ir sviesto bei aliejaus mišinį.
  • Kol kepate skrebučius, jau iškeptus galite laikyti iki 100-120 °C įkaitintoje orkaitėje – tokiu būdu galėsite patiekti visus iš karto, ir visi jie dar bus lyg šviežiai kepti!

Ant pusryčių stalo šventę kuria ne tik maistas, bet ir indai, iš kurių valgome. Nuotraukose – indai iš naujos „PROMO Cash&Carry” kolekcijos. Subtilūs, elegantiški, o tuo pačiu – jaukūs ir paprasti: nuo lėkščių, lėkštelių ir puodelių iki įvairaus dydžio dubenėlių, gilių lėkščių makaronams, mažučių indelių padažams.

„Lubiana“ porceliano indų kolekciją sudaro keturi pilkos atspalviai: „Marrakesz Grey“, „Ankara Grey“, „Kaszub Grey“ ir „Daisy Grey“. Visi indai lengvai derinami tarpusavyje ir yra tobulai, toooobulai gražūs!


Visur gerai – namie geriausia. O tas gerumas – visas iš smulkmenų: gražaus puodelio ryto kavai, skanių pusryčių, plačių šypsenų.

Saulėto artėjančio savaitgalio! Išsikepkit skrebučių, gerai?

Prancūziški skrebučiai

Atsispausdinti
Porcijos: 8 skrebučiai Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušinių
2/3 stiklinės (167 ml) pieno
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
8 riekelių šviesios sumuštinių duonos
sviesto (kepimui)

Patiekti:
klevų sirupo
miltelinio cukraus
uogų (braškių, šilauogių, aviečių, trešnių)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite skrebučius. Dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną, vanilę ir žiupsnį druskos.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, joje ištirpinkite gabalėlį sviesto.
3. Sumuštinių duonos riekeles iš abiejų pusių pamirkykite kiaušinių ir pieno plakinyje, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kai reikės, į keptuvę įdėkite dar gabalėlį sviesto.
4. Jau iškeptus skrebučius, kad neatvėstų, galite laikyti iki 100–120 °C įkaitintoje orkaitėje.
5. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, apšlakstę klevų sirupu, pagardinę įvairiomis mėgstamomis uogomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry



avietėsbraškėscinamonasduonakiaušiniaiklevų sirupaspusryčiaišilauogėsskrebučiaiuogosvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Biskvitinis tortas su mangais ir braškėmis
kitas įrašas
Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

Tiramisu ledai

Kapučino sausainiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananiniai blynai su cinamonu

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir bazilikų džemas

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų