Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

parašė Asta 8 Spa ’14
Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Oi. Kad jūs žinotumėt. Aš tikrai nesu įpratusi sulaukti tiek daug dėmesio, kiek jo sulaukiau pastarosiomis dienomis. Daug kas juokauja, kad turėčiau nosį kelti aukštyn, o aš tuo tarpu, bandydama numaldyti besiplieskiantį žandų raudonį, tik gūžiuosi. Aš ne iš tų, kuriuos gyvenimas įpratino būti dėmesio centre. Visiškai priešingai; jei turiu galimybę, aš mieliau būnu kur nors nuošaliai, tyliai ir ramiai. Ten, iš kur viską matau, viską girdžiu, bet ryškios šviesos to mano saugaus kampelio neapšviečia.

Žinoma, ką ir besakyti, tai malonu. Priimti sveikinimus, linkėjimus, sulaukti draugiško palaikymo ir tiesiog dalintis džiaugsmu su dideliu būriu žmonių. Negaliu suvaldyti šiek tiek kvailo krizenimo, plačios šypsenos ir mušančio karščio.

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir graikiniais riešutais (4)

Kai negyvenu nekantriu knygos laukimu, grįžtu į įprastą jaukią rudenišką realybę. Po darbų grįžtu į namus, kaičiu virdulį ir plikaus puodelį arbatos. Spintoje susirandu minkštą ir šiltą chalatą. Jaukinuosi vis ilgesnius ir tamsesnius rudens vakarus. Vakarus, kai gera tiesiog būti namuose, skaityti knygas, gerti arbatą ir valgyti sausainius. Kalbėtis, svajoti, kurti laimingo rytojaus planus.

Kaip ir žadėjau pati sau, aš stengiuosi mylėti kiekvieną dieną. Net jei ankstų rytą šąlančiais pirštais tenka valyti apšąlusius automobilio langus ar darbe iš spintos traukti tą storąjį megztinį netikėtiems atvejams. Kartais užtenka vien įsivaizduoti tą manęs laukiantį rudenišką namų jaukumą, kvepiantį cinamonu ir arbata, ir šildyje iškart pasidaro daug šilčiau.

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir graikiniais riešutais (2)

Skonis: 9/10. Tokie turėtų būti rudens savaitgalio pusryčiai: kvepiantys cinamonu ir muskatu, pagardinti moliūgais, šilti, jaukūs ir tirpstantys burnoje. Aš tikrai mėgstu prancūziškus skrebučius, todėl jų receptų man niekad nebūna per daug. Šis – vienas iš tų, kuriuos dar tikriausiai kartosiu, kai vėl bandysiu įminti mįslę, kur sunaudoti moliūgų tyrės likutį?

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir graikiniais riešutais (3)

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 skrebučiai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

3 kiaušiniai
¼ puodelio (80 g) moliūgų tyrės*
2 valg. š. pieno
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus

8 riekelės forminės (kvadratinės) duonos

gabalėlis sviesto kepimui

Patiekimui:
saujelė graikinių riešutų
šlakelis klevų sirupo
gabalėlis sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų iki vientisos masės.
2. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių, kol keptuvėje ištirpinsite gabalėlį sviesto.
3. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Išmirkytas batono riekeles perkelkite į įkaitusią keptuvę.
4. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
5. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite smulkintų graikinių riešutų ir uždėkite ant viršaus gabalėlį sviesto. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

* Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta. Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).

cinamonasduonagraikiniai riešutaiklevų sirupasmoliūgaimuskataspusryčiairiešutai
11 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kai pildosi svajonės… | Knyga!
kitas įrašas
Naminiai makaronai su marinara padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lengvos ir gaivios salotos

Takai su kepta kiauliena

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Imbierinė granola

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Balandėliai su vištiena

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Makaronai su lašiša ir žirneliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su pudingu

Karameliniai kvadratėliai

Citrininis migdolų pyragas su rikota

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Minkštas obuolių pyragas

Blynų tortas su šokoladu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

11 komentarai

Julija 8 Spa ’14 - 4:45 pm

Ačiū, kad priminei!
Žinau, kas bus romantiškiems savaitgalio pusryčiams 🙂

Reply
Asta 14 Spa ’14 - 6:30 am

Julija, nėra už ką 🙂 Ar pavyko pasilepinti skrebučiais savaitgalį?

Reply
Julija 14 Spa ’14 - 12:32 pm

Cha, cha, dar ne, nes nebuvo romantikos kaltininko 😀

Reply
Inga 9 Spa ’14 - 4:05 pm

Tokius mielai suvalgyčiau ne tik pusryčiams, bet ir popietiniui desertui 🙂 Atrodo tokia paprasta idėja, bet be galo skanu!
Beje, sveikinu dar kart su skanios knygos išleidimu! 🙂

Reply
Asta 14 Spa ’14 - 6:31 am

Inga, ačiū už sveikinimus 🙂
O ši idėja tikrai paprasta, ir paruošimas tikrai paprastas, o rezultatas – kitaip su prancūziškais skrebučiais ir būti tikriausiai negali – puikus 🙂

Reply
Laur 12 Spa ’14 - 5:41 am

Idealu! Ačiū, kad priminei vaikystę 🙂

Reply
Asta 14 Spa ’14 - 6:31 am

Kaip miela priminti vaikystę 🙂 Nėra už ką! 🙂

Reply
Jolati 22 Spa ’14 - 6:41 am

Moliugu tyre. Kas tai? Kaip moliugu uogiene :-)?

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 3:09 pm

Recepto pabaigoje įterpiau paaiškinimą, kas tai ir kaip ją pasiruošti 😉

Reply
KK 28 Spa ’14 - 6:59 pm

Asta, zaviuos Jusu receptais ir rasiniais, ir kaip Jus isliekat tokia liekna? 🙂

Reply
Asta 30 Spa ’14 - 9:46 pm

Labai ačiū už gražius žodžius! 🙂 Nepavadinčiau savęs labai liekna, deja 😀 Bet tiesiog per daug mėgstu skaniai valgyti 😉 Na, o šiaip – stengiuosi derinti skanų maistą ir aktyvų sportą 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų