Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

parašė Asta 14 Lap ’10
Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Rūpestį sumaišyk su dėmesingumu ir žiupsneliu kantrybės. Sudėk gabalėliais pjaustytą valią ir trink tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įpilk kelis šaukštus meilumo ir išminkyk elastingą tešlą. Įdarui porą stiklinių meilės ištrink su pusstikline aistros iki vientisos masės. Po vieną dėk švelnumo saujas ir po kiekvienos gerai išplak, tik nepadaugink, nes viskas netikėtai taps ryškiai rožinės spalvos. Suberk puodelį sunkaus darbo, pusę puodelio geros nuotaikos ir keletą šaukštų optimizmo. Ir pagardink prieskoniais. Sauja pykčio, žiupsniu liūdesio, žiupsniu nevilties. Viską gerai išmaišyk. Prieš kepant, viršų gausiai apibarstyk tikėjimu. Kepk ir skanauk.

Šaukštais kabink gyvenimą ir mėgaukis kiekvienu trupiniu.


Skonis: 9,5/10. Man patiko puri ir minkštutėlė tešla apačioje. Man patiko šiek tiek saldžiarūgštis mėlynių ir obuolių duetas. Ir dar man patiko tie mažučiai trupinukai ant pyrago viršaus. Tikrai labai šaunus – paprastas, tačiau skanus – pyragas.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? „Virtuvės paslaptys” 2010, Nr.4

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 50-60 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
510 g miltų
300 g cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. vanilinio cukraus
250 g sviesto
1 kiaušinis
200 g vanilinio jogurto

Įdarui:
800 g obuolių
2 kiaušiniai
360 g varškės
150 g rudojo cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
2 valg.š. citrinos sulčių
400 – 500 g mėlynių uogienės

GAMINIMO EIGA

1. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
2. Įdarui kiaušinius, varškę, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis išmaišyti. Pertrinti iki vientisos masės.
3. Į atskirą dubenį suberti tešlai skirtus miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai.
4. Trečdalį tešlos atidėti į šalį.
5. Į kitą dalį tešlos (likusius du trečdalius) įmušti kiaušinį, supilti jogurtą ir išmaišyti. Šią tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (30 x 20 cm.) ir tolygiai paskirstyti.
6. Tešlą tolygiai aptepti varškės įdaru. Ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles, tolygiai paskleisti mėlynių uogienę.
7. Pyrago viršų apibarstyti likusiu trečdaliu tešlos.
5. Kepti iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 minučių.

citrinosjogurtasmėlynėsobuoliaipyragassaldumynaiuogienėvanilėvarškė
25 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Languota prijuostė: bloger’is irgi žmogus
kitas įrašas
Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu ledai

Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Braškinė-kokosinė panakota

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tinginys

Tortas „Marjolaine“

Braškių Tiramisu

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Braškinis šerbetas

Saldus vyniotini su varške

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bananinis varškės apkepas

Sumuštiniai su žuvimi

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Pica su pesto padažu ir vištiena

25 komentarai

Dalia 15 Lap ’10 - 10:36 am

man čia atrodo labai teisingas receptas, kurį norisi išbandyti

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 10:59 am

Dalia, tuomet pirmyn! Ir skanaus 🙂

Reply
Gintarė 15 Lap ’10 - 12:13 pm

Šaunus spalvingas pyragas! Reikės išbandyti 🙂

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 11:00 am

Ačiū, Gintare 🙂 Tikrai ryškus ir spalvingas, savo gaiviomis spalvomis pakeliantis nuotaiką pyragas 🙂 Ir dar skanus, todėl tikrai linkiu išbandyti 😉

Reply
Julija 15 Lap ’10 - 12:37 pm

Tu taip nuostabiai rašai…
Žmogus su jausmu, su fantazija.
Man patinka, Asta! 😉

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 11:00 am

Labai ačiū, Julija 🙂 Kad skaitai ir kad komentuoji. O toks įvertinimas man tikrai labai didelis ir svarbus 🙂

Reply
Gabrielė 15 Lap ’10 - 1:17 pm

Šią pyragą kepsiu vien dėl mėlynių. 😀 Baisiai smalsu sužinot, kaip jos derės su obuoliais. 🙂

Dažniausiai visus kepinius renkuosi iš Jūsų blogo, dar nei sykio nenusivyliau. Ir šiandien vienas iš jūsiškių pyragų stovi ant stalo. 🙂 Ačiū Jums už tai, kad savo receptais priviliojot mane į virtuvę!

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 11:01 am

Gabriele, kaip smagu girdėti, kad saulėta virtuvė tave įkvepia apsilankyti virtuvėje :)) Tikiuosi, kad dar daug kartų ji įkvėps ir kad niekad neteks nusivilti 🙂

Reply
Kotryna 15 Lap ’10 - 7:20 pm

Kaip gražiai aprašei apie gyvenimą… Net kvapą užimė ir privertė nusišypsoti 🙂
O pats pyragas labai skaniai atrodo ir dar su varške, mėgstamiausiomis mano uogomis ir obuoliais. Kaip tik mano skoniui

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 11:03 am

Kotryna, ačiū 🙂 Juk jis tikrai toks – tas gyvenimas.
O pyragą – kai jau jis taip netyčiom atitaikytas tobulai tavo skoniui – tikrai verta išbandyti :))

Reply
Sima 15 Lap ’10 - 11:41 pm

Man labai patiko antra nuotrauka – tiesiog atrodo, kad šakutės padėtos imti ir vaišintis 😀 O pasivaišinčiau tikrai mielai, nes nuo pradinės mokyklos laikų pyragai su obuoliais ir trupiniais yra pyragai iš didžiosios P raidės 😀

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 11:04 am

Sima, taip, tokia mintis ir yra – imkim ir vaišinkimės. Man patinka dalintis savo kepiniais ir matyti patenkintus valgančiųjų veidus 🙂 Pyragai suartina, kaip aš kartais sakau :))

Reply
Rima K. is Toronto 17 Lap ’10 - 9:46 pm

Kepiau uzvakar si pyraga, kaip ir tikejausi, gavosi labai gerai. Gal siek tiek as miltu padauginau arba sviesto pamazinau, tai man trupiniai ant virsaus gavosi daugiau kaip miltai, o ne trupiniai. As nedejau uogienes, nes neturejau, o vietoje varskes dejau kremini suri. Rezultatas puikus, o tai ir svarbiausia. As kartais keiciu receptus, nes neturiu reikiamu produktu. Aciu Asta uz puikius receptus ir uz nuostabias giliai ikvepiancias mintis. Tu matai pasauli labai grazu ir visada buna malonu skaityti tavo mintis, nes jos ikvepiancios.

Reply
Asta 17 Lap ’10 - 10:45 pm

Žinok, Rima, pas mane irgi čia trupinukai labai birūs, na, ne kaip miltai, bet biresni nei daugelyje trupininių pyragų. Bet man visai patiko, aišku, čia jau skonio reikalas 🙂
Oi, neabejoju, kad su kreminiu sūriu pyragas turėjo būti dar puikesnis, na, tik uogienės gaila, kad neturėjai, bet gal kitą kartą, ar ne? 🙂 Čia ji tikrai puikų skonį duoda, gaunas ne eilinis varškės ir obuolių pyragas, o toks truputį kitoks 🙂
O kad keiti receptus, tai čia juk labai natūralu. Jei niekas niekada jų nekeistų, neimprovizuotų ir nekurtų, kas tuomet būtų? Gamintų visas pasaulis tuos pačius dvidešimt patiekalų :)))
Ir, galiausiai, ačiū už labai gražius žodžius 🙂

Reply
Evelina 6 Gru ’10 - 12:37 pm

Kaip tik šį savaitgalį mama atvežė lauktuvių būtent šio pyrago 🙂 FANTASTIKA !!

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 11:29 pm

Va koks sutapimas! 🙂 Džiaugiuosi, kad mamos lauktuvės buvo skanios :))

Reply
Renata 15 Vas ’11 - 12:18 pm

Asta, iškilo vienas neaiškumas: ar tešlą reikia minkyti, ar ji išeina trupinių struktūros?

Reply
Asta 15 Vas ’11 - 6:36 pm

Renata, matai, tešla yra dalinama perpus – viena dalis (vis dar trupiniai) atidedama į šalį ir patiekala pyrago viršui (4 punktas). Tuo tarpu kiti du trečdaliai tešlos sumaišomi su kiaušiniu ir jogurtu, ir ši gauta masė (neminkyta) tiesiog pilama į kepimo indą, ant dugno 🙂

Reply
Renata 17 Vas ’11 - 10:33 am

Ačiū, Asta, neaišku buvo būtent dėl pyrago pagrindo tešlos.

Reply
Asta 20 Vas ’11 - 11:34 am

Nėra už ką 🙂 Skanaus!

Reply
Gintarė 26 Vas ’11 - 10:49 am

O kokia turi gautis tešlos tekstrūra ( kietoka ar skystesnė)?

Reply
Asta 27 Vas ’11 - 5:56 pm

Sakyčiau, vidutinio tirštumo 🙂 Na, tokia biskvitinė.

Reply
Juta 4 Kov ’12 - 2:11 pm

Asta, ačiū už nuostabų recepą. Gavosi iš pirmo karto ir LABAI SKANIAI 🙂 Kepiau su vyšniomis ir be varškės, bet vistiek, labai gerai. Dabar tai mano firminis pyragas 🙂

Reply
SILVIJA 10 Gru ’18 - 12:22 pm

kaip ant teslos uztepti varske? ji nesukrenta i tesla?

Reply
Asta 14 Gru ’18 - 6:46 pm

Silvija, aš varškę dedu semdama šaukštu ir dėliodama ant tešlos sluoksnio paviršiaus, besistengdama kuo tolygiau 🙂 Į tešlą jį nesukrenta 😉

Reply

Komentuoti: Sima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų