Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Rupių miltų tarta su grybais

parašė Asta 23 Rgs ’09
Rupių miltų tarta su grybais

Skonis: 9/10. Kadangi pyrago įdaras visiškai eksperimentinis ir nuo niekur nenužiūrėtas – tiesa, jis toks elementarus, kad keista, kas gi čia galėtų neišeiti – vis tiek kepdama nebuvau užtikrinta, ką gi šiandien mes valgysim pietums, ar tai bus skanu, ar pusė velnio, ar…? Iškepus ir paragavus, vieningai nusprendėme, kad rezultatas tikrai labai super ir neabejotinai vertas grybų mėgėjų dėmesio 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Rupių miltų tarta su grybais

Rupių miltų tarta su grybais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g rupių kvietinių miltų
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 – 5 valg.š. vandens

Įdarui:
500 g įvairių miško grybų, virtų
1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 skiltelės česnako, susmulkintos
1/2 arb.š. malto muskato
juodieji pipirai, druska
2 kiaušiniai
2/3 puodelio (180 g) natūralaus jogurto
60 g fermentinio sūrio, tarkuoto

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir supilti vandenį. Minkyti tol, kol gausis vientisos konsistencijos masę. Ją dėti pusvalandžiui į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Smulkintus svogūnus ir česnakus pakepinti, kol suminkštės. Į keptuvę sudėti grybus, maišant dar kelias minutes pakepinti. Pagardinti muskatu, juodaisiais pipirais, žiupsneliu druskos. Masę iš keptuvės išimti į dubenį. Kitame dubenyje suplakti kiaušinius su natūraliu jogurtu. Įmaišyti grybų masę.
Kepimo indą (22 cm. skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Jo dugną ir neaukštas sieneles iškloti tešla. Supilti įdaro masę. Viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Skanaus!

česnakaigrybaimiško grybainatūralus jogurtasnesaldus pyragassūrissvogūnai
9 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinė cukinijų duona
kitas įrašas
Paprastas tuno pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žuvies pyragas su bulvių koše

Obuoliniai varškėčiai

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Balandėlių apkepas

Svogūnų pyragas

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kibinai su varške ir špinatais

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Cukinijų apkepas

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Balandėliai su vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Tortas „Mėnulis”

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Bandelės su aguonomis

9 komentarai

Indre 23 Rgs ’09 - 11:43 pm

Turetu buti ispudinga,. Kai gausiu grybu – bandysiu 🙂

Reply
Pastaba 24 Rgs ’09 - 11:12 am

Labai skaniai atrodo 🙂 Būtinai pamėginsim.
Tik viena pastaba tinklaraščio autorei…
Kodėl visi pavadinimo žodžiai rašomi iš didžiųjų raidžių? 🙂 Juk tai ne koks nors tikrinis daiktavardis 🙂

Reply
Asta 24 Rgs ’09 - 3:34 pm

Indre, būtinai pamėgink, o paskui dar įspūdžiais pasidalink, savo vertinimą pateik! 😉
Pastaba, ačiū 🙂 Kodėl didžiosiom? Paprasta – nes man taip kažkaip gražiau pasirodė 😀

Reply
rūtuliukas 24 Rgs ’09 - 7:15 pm

oj, kaip čia jauku ir gražu 🙂 super. Šaunūs šaunūs persikėlimo padariniai :))

Reply
Asta 24 Rgs ’09 - 7:58 pm

rūtuliuk, be galo smagu girdėti 🙂 Dėkui už komplimentus 🙂

Reply
Pastaba 24 Rgs ’09 - 8:24 pm

Anglų kalbos įtaka 🙁 kaip gaila…

Reply
Jurga 1 Spa ’10 - 11:45 am

išbandžiau:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=644575&view=findpost&p=40762229
🙂

Reply
Jurga 1 Spa ’10 - 3:00 pm

oi, pritersiau su savo nuorodom ir komentarais. ziuriu nuoroda kazko numeta ne ta..:(
tei va, ten mano bandyta tarta vienu psl atgal 🙂
gal mes ne labai megejai tokiu pyragu arba mano nukrypimai nuo recepto, jog ne labai patiko.. bet jog ismeginau, tai saunu 🙂 visad reik kazka naujo megint 😉

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:13 pm

Jurga, ne ne, nieko nepriteršei, viską radau 🙂 Na, nukrypinai nuo recepto tavo tokie visai oho, nemenki tokie 🙂 Aš, pavyzdžiui, to sūrio nedrįsčiau čia dėti, nors ką gali žinoti. Ir miltų pakeitimas į ruginius gal ne visai į pliusą, nes tada pagrindas turėjo gautis toks… tvirtas, kietas gal net, nelabai įsivaizduoju. O čia – trapus, plonytis. Bet, žinoma, kiekvienam pagal skonį – čia jau faktas :)) Džiaugiuosi, kad išbandei, ir tikiuosi, kad ši nesėkmė tavęs neatbaidys dar kažką iš saulėtos virtuvės išmėginti 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų