Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESalotos

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

parašė Asta 9 Geg ’23
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Sako, roges ruošk vasarą, o receptų idėjas savaitgaliui – savaitės pradžioj, šypt. Šįkart kviečiu ruošti groteles ir kurti grilį – kada daugiau, jei ne dabar, pradėti grilinimo sezoną? Tegul savaitgaliai būna saulėti, o maistas gamtoje – pats gardžiausias!

Salotos su mangais – ypač gaivios, spalvingos ir pilnos vasariškų skonių. Prie jų itin gardžiai dera ant grotelių kepta sultinga vištienos krūtinėlė. Ją pasirinkau iš „Lidl Lietuva“ „Grill&Fun” asortimento, kuris toks platus, kad kažką sau rastų kiekvienas: nuo įvairių vištienos bei kiaulienos šašlykų iki kepsnių, maltinių burgeriams, kepimui skirto sūrio, kepamųjų dešrelių, marinuotų žuvies kepsnių ir net augalinės kilmės produktų veganams.

Naujų „Grill&Fun” skonių užtektų turbūt visai vasarai, bet šįkart kviečiu pradėti nuo šio paprasto, lengvo ir labai skanaus recepto – nuo salotų su kepta vištiena ir pomidoriukais, agurkais, avokadais, mangais. Skanu be kalbų!

Beje, tokias ar panašias salotas galima sėkmingai priderinti prie beveik bet kokio ant laužo kepto maisto, net paprasčiausių šašlykų. Dažnai tą ir darau – garnyrui vietoje ryžių ir pomidorų padažo (klasika!) sau maišau didelį dubenį salotų. Rekomenduoju ir jums taip išbandyti – gaiviau, lengviau, sveikiau ir skaniau.

  • „Grill&Fun” marinuotos vidinės viščiukų filė – švelnaus skonio, tad patiks daugeliui, įskaitant ir vaikus.
  • Ruošdami salotas, drąsiai improvizuokite. Naudokite mėgstamus žalumynus: gūžines salotas ar smulkesnius špinatų, gražgarsčių lapelius.
  • Salotas galite paįvairinti kukurūzais, paprikomis ar kitomis mėgstamomis daržovėmis, taip pat – sūriu, pavyzdžiui, gabalėliu trupintos fetos.
  • Padažą galite pagaminti anksčiau ir sandariai uždarytame indelyje šaldytuve laikyti iki 4-5 dienų.
  • Mangas šių salotų recepte – pagrindinis akcentas, sukuriantis nuostabų skonių derinį su kitais produktais. Būtinai išsirinkite skanų ir pilnai sunokusį.

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. aguonų
½ arb. š. druskos

Salotoms:
1 romaninės salotos
150 g vyšninių pomidorų
1 didesnio trumpavaisio agurko
1 mango
1 avokado
¼ raudonojo svogūno

½ pakuotės (300 g) „Grill&Fun“ vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate

Patiekti:
ryšelio petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, j sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite salotas. Romaninę salotą supjaustykite ar suplėšykite nedideliais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus, agurkus supjaustykite plonomis riekelėmis, mangą ir avokadą – kubeliais. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite.
3. Paruoštas daržoves sudėkite į didelį dubenį.
4. Vištieną iškepkite virš karštų žarijų, kol vidinė temperatūra pasieks 72 laipsnius. Supjaustykite ir dėkite į dubenį su salotomis.
5. Apšlakstykite padažu, užberkite smulkintų petražolių. Išmaišykite ir patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #GrillAndFun #SkanuBeKalbų

aguonosagurkaiavokadaigarstyčiosgrilisgrillmaistas gamtojemangaimedusobuolių actaspetražolėspomidorairaudonieji svogūnairomaninės salotossalotosvištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trupininis pyragas su varške ir uogiene
kitas įrašas
Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananiniai – kokosiniai blynai

Pusryčių bandelės (scones) su kumpiu ir sūriu

Takai su plėšyta vištiena

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Marcipaninis obuolių pyragas

Plikyti pyragaičiai su saldžiu grietinėlės kremu

Citrininis keksas be glitimo

Citrininiai biscotti su aguonomis

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų