Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su kepta lašiša

parašė Asta 2 Lie ’23
Salotos su kepta lašiša

Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik vieną – skanų maistą arba žvilgsnį į tolį nuo kalno viršaus – nedvejodama rinkčiausi antrąjį, o į kuprinę įsimesčiau bomžpakį, šypt.

O štai grįžusi po kelionių namo, į savo virtuvę grįžtu lyg į šventę. Išsiilgusi gaminti, ragauti, valgyti.p

Mūsų atostogos Zakopanėje buvo pilnos nuotykių, įspūdžių, kalnų. Skanaus maisto, beje, taip pat. Vis tik labiausiai per savaitę pasiilgau – spėkit? – salotų. Spalvingų, vasariškų, gaivių. Štai tokių, kokios yra šiame dubenyje.

Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus!


  • Vietoje lašišos salotas galite patiekti su kepta vištiena.
  • Lašišą (ar vištieną) galite kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje ant grotelių.
  • Padažas – labai svarbi šių salotų dalis. Jis yra ryškaus, sodraus skonio, puikiai tinka tiek su lašiša, tiek su daržovėmis.
  • Vietoje pavienių prieskonių padažui pagardinti naudojau „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį salotoms. Visiškai natūralioje mišinio sudėtyje: druska, cukrus, džiovinti svogūnai, salierai, petražolių lapeliai, gelsvės, ciberžolės, džiovintos morkos, juodieji pipirai, kalendra, česnakai.
  • Padažu salotas apšlakstykite prieš patiekiant. Salotos skaniausios, kai šviežiai sumaišytos ir lašiša dar šilta.

Salotos su kepta lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. smulkiai kapotų petražolių
2 tarkuotų česnako skiltelių
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. medaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio salotoms

Lašišai:
2 lašišos gabalėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotoms:
1 nedidelės romaninės salotos
2 agurkų
200 g vyšninių pomidorų
¼ raudonojo svogūno
1 avokado
50 g fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

2. Iškepkite lašišą. Gabalėlius nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite lašišos gabalėlius odele į viršų ir kepkite apie 3-4 minutes, kol gardžiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes (arba priklausomai nuo lašišos gabalėlio dydžio).

3. Paruoškite salotas. Didesniame dubenyje sumaišykite smulkintą romaninę salotą, šiaudeliais supjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir smulkiai supjaustytus raudonuosius svogūnus. Dėkite plonomis riekelėmis supjaustytą avokadą, šalia – dar šiltą pasmulkintą keptą lašišą.
4. Apiberkite trupintu fetos sūriu ir apliekite padažu. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto įkvėpimas: Cafe Delites

agurkaiavokadaičesnakaicitrinosfetafetos sūrisgarstyčioslašišameduspetražolėspomidorairaudonasis svogūnasromaninė salotasalotos
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygis Zakopanėje: KOPA KONDRACKA & KASPROWY WIERCH
kitas įrašas
Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Kokosinė avižinė košė

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Purūs pusryčių blyneliai

Tortilijų suktinukai su vištiena

Sviestinė duona „Brioche“

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų