Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su traškiais avinžirniais

parašė Asta 19 Rgp ’20
Salotos su traškiais avinžirniais

Vieną rytą jaučiu, kaip laukiu rudens, kitą popietę, saulei nutvieskus kambario grindis, širdį suspaudžia, nes suprantu, kad vasaros pasiilgsiu dar jai nė nespėjus pasibaigt. Nežinau, kaip kitiems pavyksta atsiribot (o gal nepavyksta?), bet mano laimė šuoliuoja kartu su temperatūros stulpeliu, saulės spindulių skaičiumi ir dienos ilgumu. Mintimis nuolat keliauju – tai į praeitą žiemą, tai į ateinantį rudenį. Bet iš tiesų tai labai, kaip niekad labai stengiuosi pabūti DABAR. Kol dar galiu. Nes DABAR trunka tik akimirką – po jos ateina kita, ir dar kita, o buvusi niekad negrįžta. Taip ir ši vasara, tokia tobulai netobula, niekad negrįš.

Todėl savaitgalį bėgu iš miesto į kaimą, todėl glėbiais valgau saldžius pomidorus iš šiltnamio ir šilauoges tiesiai nuo jomis aplipusių krūmų šakų. Todėl vis maišau ir maišau salotas – pilnas vasaros, pilnas spalvų, pilnas saulės.

Kai ateis ruduo, šildysiuos prisiminimais.

 Salotos su traškiais avinžirniais

Šias salotas paruošiau su „AUGA“ ekologiškais avinžirniais iš naujos jų produktų linijos. Jie konservuoti be sūrymo, pilnai paruošti naudojimui, jų nereikia nusunkti ar perplauti papildomai. Tiesiog atidarote pakuotę – ir naudojate! Patogu kasdien, o ypač patogu – kai ruošiate maistą gamtoje.

Produktų liniją sudaro ne tik avinžirniai, bet ir rudieji lęšiai, raudonosios pupelės ir juodosios pupelės.

Kad ir koks kokybiškas būtų pakuotės turinys, šiais laikais kasdien vis svarbesnė tampa ir pakuotė, į kurią produktas supakuotas. Šie konservuoti, vartojimui paruošti „AUGA“ produktai supakuoti į inovatyvią lengvo plastiko pakuotę, palankesnę aplinkai nei tradicinių medžiagų pakuotės. Nuo jos pagaminimo iki panaudojimo į atmosferą išmetama gerokai mažiau CO2, nei gaminant tokio pat dydžio stiklainį arba skardinę. Be to, pakuotė itin praktiška bei ypač patogi keliaujant – produktus išlaiko šviežius ištisus metus jų net nelaikant šaldytuve.

 Salotos su traškiais avinžirniais

 Salotos su traškiais avinžirniais

 Salotos su traškiais avinžirniais

Salotos su traškiais avinžirniais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Traškiems avinžirniams:
150 g ekologiškų „AUGA“ avinžirnių be sūrymo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. smulkiai kapoto rozmarino
½ arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnelio kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Keptiems batatams:
1 didelio arba 2 nedidelių valgomųjų batatų (apie 350 g nuluptų)
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
½ stiklinės (85 g) bolivinės balandos
100 g sultenių (arba špinatų, gražgarsčių)
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
½ raudonojo svogūno
200 g vyšninių pomidorų
2 avokadų
100 g fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
2. Paruoškite traškius avinžirnius. Avinžirnius labai gerai nusausinkite (paprasčiausiai tą padarysite su popieriniais rankšluosčiais). Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite smulkiai kapotais rozmarinais, česnako milteliais, rūkyta paprika, kajeno paprika, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad prieskonių mišiniu tolygiai pasidengtų visi avinžirniai. Tolygiai suberkite ant paruoštos kepimo skardos, paskirstydami per pusę jos ploto.
3. Paruoškite batatus. Batatus nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite česnako milteliais, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kas prieskonių mišiniu tolygiai pasidengtų visi batatų gabalėliai. Suberkite į kepimo skardą šalia avinžirnių.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol avinžirniai bus traškiai apskrudę, o batatai – iškepę, viduje minkšti ir išorėje apskrudę.
5. Kol avinžirniai ir batatai kepa, pasiruoškite bolivinę balandą. Bolivinės balandos sėklas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios. Puode užvirinkite 3-4 didesnį tūrį vandens, suberkite bolivinę balandą, žiupsnį druskos, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės, taps beveik skaidrios ir atsiskirs jų „uodegėlės“. Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių. Atvėsinkite ir atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“). Atidėkite į šalį.
6. Į didelę gilią lėkštę ar dubenį (ar į atskirus dubenėlius) sudėkite salotas. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Ant viršaus dėkite bolivinės balandos kruopas, suberkite labai smulkiai kapotus raudonuosius svogūnus, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, keptus batatų kubelius, kubeliais supjaustytą avokadą ir nedideliais kubeliais supjaustytą fetos sūrį. Ant viršaus suberkite traškius avinžirnius.
7. Patiekite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Salotos su traškiais avinžirniais

avinžirniaiavokadaibatataibolivinė balandačesnakaicitrinosfetakynvapomidorairaudonasis svogūnasrozmarinairūkyta paprikasaldžiosios bulvėssalotossultenės
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Nekeptas mangų sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Duonos lazdelės

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Naujametinis užkandžių vainikas

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Blynas su obuoliais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Nealkoholinis karštas vynas

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų