Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

parašė Asta 23 Vas ’24
Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

„Kiek dienų liko iki pavasario, mama?“ – kone kasdien manęs klausia Joris. Plojam katučių kaskart, suskaičiavę ir įsitikinę, kad dar viena mažiau nei buvo likę vakar. Dar septynios, ir perversim kalendorius į pavasarį. O tada laikysim „čiūrikus“, kad ir gamtoje jis sužaliuotų, sužydėtų kuo greičiau.

Jau greit. Pavasaris jau greit.

Galima skaičiuoti dienas, galima užuosti, galima jausti nekantrų spurdėjimą širdy, išsiilgusioj saulės ir šviesos. Pavasaris jau greit, o kartu su juo – daug gerų, gražių dalykų.


Ši pyragą kepiau lyg atsisveikinimo dovaną žiemai. Jis sunkus, drėgnas, sodrus, saldus. Pagardintas juodojo šokolado gabalėliais ir kava, o ant viršaus – švelni maskarponės ir kavos kremo kepurė. Stebuklas, kaip į vieną lėkštelę – į vieną pyrago gabalėlį! – gali sutilpti tiek mylimų skonių. Kavos ir šokolado deriniui esu neabejinga, tad jei paklaustumėt manęs, tai – neišpasakyto skanumo desertas!

Ir jei jau kalbam apie skonį, labai „skani“ man yra ir ši „Alumina“ porceliano indų kolekcija iš „PROMO Cash&Carry”. Pieno baltumo, kakavos rusvumo, šilto pilkšvumo – kiekvienas indas dailiai „ištapytas“, kiekvienas savitas ir skirtingas, o kartu – tobulai derantys ir sukuriantys jaukią, šiltą stalo kompoziciją.

Tiems, kurie mėgsta šokoladą. Tiems, kurie kuria namuose jaukumą. Tiems, kas skonio ir grožio ieško detalėse.

Užsukite į „PROMO Cash&Carry” Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, kad įsitikintumėte, koks čia laukia indų rojus! Visi indai, stiklinės, stalo įrankiai, kuriuos matote nuotraukose, yra iš ten:

– „Alumina“ porceliano indų kolekcija „Nostalgia“;
– „Sola“ stalo įrankiai „Durban“;
– „Stolzle“ krištolinės taurės „Power“.

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Pyragui:
180 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) vėsios stiprios paruoštos kavos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
žiupsnio druskos
½ stiklinės (65 g) kakavos miltelių
100 g juodojo šokolado

Kavos kremui:
250 g maskarponės sūrio
1 valg. š. tirpios kavos miltelių
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

Papuošti:
gabalėlio šokolado
skrudintų lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
2. Sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite vanilės pastą, grietinę, supilkite atvėsusią kavą. Dar kartą išplakite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Mišinį suberkite į produktų plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Įmaišykite smulkiai supjaustytus šokolado gabalėlius.
5. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, viršų išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol pyragas gražiai pakils ir bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkišus ir ištraukus iš pyrago centro, jis turi būti beveik švarus, apsivėlęs tik keliais drėgnais biskvito gabalėliais.
6. Pyragą atvėsinkite.

7. Paruoškite kremą. Maskarponę, tirpią kavą, miltelinį cukrų ir vanilę trumpai išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
8. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol susiformuos lengvos, formą laikančios kremo putos. Neperplakite.

9. Patiekite. Atvėsusį pyragą aptepkite kremu. Viršų apiberkite smulkintu šokoladu ir lazdynų riešutais.
10. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

desertasgrietinėgrietinėlėkakavakavakepiniailazdynų riešutaimaskarponėpyragasriešutaisaldumynaišokoladasvanilė
0 komentaras
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pusryčių sumuštiniai
kitas įrašas
Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladu glaistyti varškės sūreliai

Marcipaninis obuolių pyragas

Cukriniai suktinukai

Prieskoninis moliūginis tiramisu | Pumpkin Spice Tiramisu

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškinis tiramisu

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Sausainiai „Sveikata”

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Citrininiai biscotti su aguonomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Prieskoninis sviestas

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų