Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

parašė Asta 20 Vas ’20
Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Vis dar žiema. Pavasaris kartais paerzina, saulės spinduliais prasiverždamas iš po išsisklaidžiusių debesų, bet vis dar pilkšvi rytai ir ilgi vakarai neleidžia savęs apgauti. Vis dar žiema, ir visai nežinia, ar nepasirodys ji dar vieną dieną visu savo gražumu: sniegu, šalčiu ir ausis geliančiu žvarbumu.

Kol vienose dainose dainuojame, kad žiemą gerai, žiemą būna Kalėdos; aš pridėčiau, kad žiemą gerai – žiemą būna jaukus namų maistas, vieno indo patiekalai ir šildantys troškiniai. Arba bulvės! Visais pavidalais, su įvairiausiais pagardais!

Tai jums, bulvių mylėtojai, yra ir šis naujas NUOS-TA-BUS receptas. Iš tiesų jis paprastas kaip dukart du – nereik nei daug laiko, nei daug ingredientų, o viską sukrėsti į vieną skardą galima praktiškai užsimerkus. Orkaitė padarys visą likusį darbą; tada, už gero pusvalandžio, beliks čepsėti ir galvoti apie visus kitus kartus, kai kepsite šias bulvytes.

Jos puikios užkandžiams, draugų susibūrimams, o lygiai taip pat – kaip sotūs pietūs ar vakarienė.

Improvizuokite! Galite rinktis mėgstamas bulves – dideles ar mažas; mėgstamą sūrį – čederio ar kokį kitą fermentinį, puskietį ar kietąjį; mėgstamus prieskonius ir mėgstamas prieskonines žoleles. Skrudintą šoninę galite keisti smulkintais keptos vištienos likučiais, ar ruošti vegetarišką variantą be jokios mėsos. Majonezinis padažas – naudojau „Daumantų“ WOW MAMA česnakais pagardintą „Garlic“ – čia irgi svarbus, nes sukuria malonų kontrastą tarp apskrudusių bulvyčių ir kremiško padažo, puikiai dera su sūriu, o ir dar – česnakų skonio tokiuose patiekaluose niekad nebus per daug!

Kad ir kaip netvarkingai beatrodytų šis vaizdas kepimo inde, patikėkite, skoniui tai visai nekliudo. Aš pati vieną kitą desertą mielai išmainyčiau į tokias bulvytes; tiesą sakant, tą ir darau. O koks gyvenimas jums skanesnis: kai jame daugiau desertų ar daugiau bulvių? Neskubėkit atsakyti, prieš tai neparagavę šių sūriu apkeptų česnakinių bulvyčių su skrudinta šonine! Šypt.

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Bulvėms:
1 kg mažų bulvyčių (baby potatoes)
¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelių
2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Ant viršaus:
2/3 stiklinės (155 g) majonezinio „Daumantų“ WOW MAMA padažas „Garlic“
125 g čederio sūrio
125 g mocarelos sūrio
100 g šaltai rūkytos šoninės

Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (rozmarinų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų ar petražolių)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Bulvytes gerai nuplaukite, nušveiskite ir perpjaukite perpus arba į keturias dalis (skiltelėmis). Suberkite į dubenį, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite česnakus, suberkite prieskonines žoleles, druską ir grūstus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
3. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvytės bus minkštos ir iškepusios, gražiai apskrudusios. Viduryje kepimo pamaišykite ir apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.
4. Kol bulvės kepa, sutarkuokite sūrius. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol išskirs riebalus ir apskrus.
5. Iškepusias bulvytes perdėkite į šiek tiek gilesnį kepimo indą. Tolygiai apšlakstykite majoneziniu padažu. Ant viršaus tolygiai apiberkite tarkuotu čederio sūriu, tarkuotą mocarela. Apiberkite paskrudintos šoninės kubeliais.
6. Dėkite atgal į orkaitę, nustatykite grill kepimo režimą, ir kepkite dar apie 5-7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir skaniai apskrus.
7. Apiberkite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

alyvuogių aliejusbulvėsčederisčesnakaičiobreliaimajonezasmocarelarozmarinaišoninėsūris
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru
kitas įrašas
Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Vištiena su pievagrybiais

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Makaronų salotos su kepta vištiena

Riešutinė granola

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moka keksiukai

Citrininis Tiramisu

Obuolių pyragėliai

Naminiai „Snickers“ batonėliai

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų