Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Sviestiniai sausainiai

parašė Asta 25 Lap ’20
Sviestiniai sausainiai

Lygiai mėnuo iki Kalėdų ir aš pagaliau pradedu jausti, kad visas šis mano šventinis svaičiojimas, prasidėjęs dar spalį, galiausiai tampa visiškai teisėtas ir normalus. Surepetavusi keletą šventinių pyragų ir tortų, mintis kreipiu link valgomų dovanų. Joms tinklaraštyje esu skyrusi visą atskirą kategoriją – štai čia, – nes kas gi gali būti geriau nei valgomos dovanos?! Todėl štai ir aš, nešina dar viena saldžia, gardžia dovanos idėja visiems smaližiams.

Sviestiniai sausainiai!

Taip, taip, nostalgiški ir patys paprasčiausi, bet stebuklingai gardūs. Minkšti, trapūs, kvepiantys sviestu ir vanile. Mažiau yra daugiau, mažiau tikrai yra daugiau.

Žinoma, kad svarbiausias šių sausainių ingredientas yra sviestas. Štai todėl jį reikėtų rinktis atsakingai – tikrai kokybišką, gerą, riebų (82 proc. riebumo) ir skanų. Mano asmeninė patirtis sako, kad „DVARO“ sviestas šiems sausainiams (ir kitiems kepiniams!) tinka tiesiog nepriekaištingai.

 Sviestiniai sausainiai

Kantriai ir kruopščiai išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi – masė turi tapti puri, balkšvos spalvos. Suprantu, kad išlaukti kelias minutes gali būti nekantru, bet išlaukite; kuo geriau išplaksite sviestą su cukrumi, tuo geresnę ir minkštesnę sausainių tešlą paruošite. O tai reiškia, kad nesudėtingai iš jos galėsite formuoti kokių tik norite formų sausainėlius.

Kita vertus, nenustebkite, – šių sausainių tešla tikrai yra tiršta. Labai tiršta. Jei norėsite sausainius išspausti konditeriniu maišeliu, būtinai rinkitės platų antgalį ir tvirtą maišelį. Teks truputį sukaupti jėgas ir paplušėti, bet bus verta!

Sviestiniai sausainiai kambario temperatūroje išliks gardūs apie savaitę. Kviečiu: išsikepkite sau dabar, kad įsitikintumėte, kokie jie nuostabiai skanūs, o kai Kalėdos bus visai šalia, iškepkite jų tiems, kuriuos mylite, ir subėrę į dailius stiklainėlius, įteikite su saldžiausiais linkėjimais!

 Sviestiniai sausainiai

 Sviestiniai sausainiai

 Sviestiniai sausainiai

 Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 mažų sausainukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 7-10 min.

INGREDIENTAI

230 g „DVARO“ sviesto, kambario temperatūros (82 proc. riebumo)
¾ stiklinės (150 g) cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio vanilinio cukraus
3 kiaušinių trynių
2 stiklinių (280 g) miltų

cukraus (apibarstymui)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu porą minučių iki purios masės, kol ši pabals.
3. Sudėkite kiaušinių trynius ir dar kartą gerai išplakite.
4. Suberkite miltus ir lėtai plakite, kol jie visiškai įsimaišys ir gausite vientisą tirštą tešlą.
5. Sudėkite paruoštą tešlą į konditerinį maišelį su pakankamai plačiu metaliniu žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant kepimo popieriaus, formuodami apvalius sausainius. Antgalis turi būti pakankamai platus, kadangi tešla labai tiršta – per mažą siaurą antgalį jos išspausti nepavyks. (Sausainius galite formuoti ir kitaip: imti po šaukštelį tešlos, tarp šiek tiek drėgnų delnų suformuoti rutuliukus, ir išdėlioti juos ant kepimo popieriaus, paliekant kelių centimetrų tarpelius. Šakutės dantukais galite įspausti viršų, kad būtų plokštesni ir atsirastų „raštas“).
6. Prieš kepdami, apibarstykite sausainius trupučiu cukraus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Vos išimti iš orkaitės sausainiai bus labai minkšti – leiskite jiems atvėsti ir sutvirtėti, ir tik tuomet imkite nuo kepimo popieriaus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #DVARO #pienozvaigzdes

 Sviestiniai sausainiai

desertaskepiniaisaldumynaisausainiaisviestasvaikystės skoniai
2 komentarai
20
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais
kitas įrašas
Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Napoleonas”

Tortas „Napoleonas“

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

Pieniško šokolado sūrio tortas

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

Tiramisu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Nealkoholinis karštas vynas

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis avokadų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

2 komentarai

Laima 30 Lap ’20 - 4:49 pm

Faini! Neturiu šiuo metu konditerinio maišelio, formavau rankomis 🙂 Traškūs!

Reply
Živilė 22 Gru ’20 - 12:35 pm

Labai labai skanūs sausainiai! Traškūs, ne per saldūs, kvapnūs, tiesiog puikūs! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų