Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Tortas „Jogurtinis Musas”

parašė Asta 22 Rgs ’09
Tortas „Jogurtinis Musas”

Skonis: 10/10. Visomis prasmėmis vasariškas, gaivus, lengvas ir neabejotinai fantastiško skonio tortas! Drąsiai ir be jokių abejonių priskirčiau šį skanuolį prie išbandytų tortų bei kepinių, kuriais džiaugiuosi labiausiai – tikrai, dar kartą kartoju – nuostabus, neįtikėtinai skanus tortas! 🙂 Žinoma, negražu būtų viską vertinti neobjektyviai, taigi, pateiksiu nuomonę ir vienintelio (!) žmogaus, kuris suraukęs nosytę pasakė, kad… neskanu visiškai. Logiška, kad skoniai skiriasi ir dėl jų nesiginčijama, todėl, jei ir jūs, kaip tas vienintelis žmogus, mėgstate tik tokius tortus, kuriuose nestinga biskvito, o kremas – devintaeilis dalykas, tai… na, gal ir jums šis torčiukas nepatiks. O visi kiti išmėginkit, būtinų būtiniausiai išmėginkit! 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? kuking.net

 Tortas Jogurtinis musas

Tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 1 val. 15 min.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
30 g miltų
30 g krakmolo
3 kiaušiniai
1 arb.š. sodos arba kepimo miltelių
50 g cukraus

Kremui:
500 ml grietinėlės
500 ml jogurto
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
mėgstamų vaisių (aš naudojau: skardinę konservuotų mangų, skardinę konservuotų abrikosų, braškių ir kivių želė (užpiltą perpus mažiau vandens, kad būtų tvirtesnė))

GAMINIMO EIGA

IŠKEPKITE BISKVITĄ

Baltymus išplakti iki standžių putų, toliau plakant suberti cukrų. Po to po vieną įmaišyti trynius. Miltus, krakmolą ir sodą (arba kepimo miltelius) sumaišyti, persijoti porą kartų, ir suberti į kiaušinių masę. Gautą tešlą maišyti viena kryptimi. Tai reikalinga, kad patektų oro, tuomet tešla bus puri ir akyta. Tešlą sudėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą, kišti į iš anksto įkaitintą iki 190 ºC orkaitę ir kepti 12 – 15 minučių. Baigiantis kepimo laikui, patikrinti mediniu pagaliuku. Jei jį ištraukiame sausą ir švarų – biskvitas iškepė. Išimti ir padėti ant grotelių, kad atauštų.

PARUOŠKITE KREMĄ

Želatiną išmaišyti vandenyje ir palikti, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki tirštų putų, įmaišyti jogurtą, štoliau plakti, kol susimaišys, tačiau neperplakti, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkintą želatiną ištirpinti, perkošti, ataušinti iki kambario temperatūros. Toliau maišant jogurto – grietinėlės masę, įmaišyti želatiną. Vaisius (ir želė, mano atveju) supjaustyti kubeliais ar smulkiais gabalėliais ir įmaišyti į kremą.

SURINKITE TORTĄ

Ataušusį biskvitą sudrėkinti sirupu ar tinkančiu pagal skonį alkoholiu, apjuosti žiedu nuo torto formos, statyti ant lekštės, kurioje bus patiekiama. Pradedantį stingti kremą dar kartą išmaišyti ir sudėti ant biskvito. Dėti į šaldytuvą 3 – 4 valandoms. Kai kremas sustings, nuimti formos žiedą, papuošti. 

 Tortas Jogurtinis musas

grietinėlėjogurtaskonservuoti vaisiaikrakmolassaldumynaisausainiaitortasželatinaželė
25 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Braškinė Svajonė”
kitas įrašas
Tortas „Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šventinė panakota

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Biskvitinis tortas su mangais ir braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Tiramisu Affogato

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

25 komentarai

blandynka 4 Vas ’10 - 6:21 pm

Ka tik gaminau. Tikrai labai skanus desertas 😉

Stai nuotraukele: http://www.facebook.com/photo.php?pid=908504&l=581df1c4a9&id=1080481901

Reply
Asta 4 Vas ’10 - 6:35 pm

Šaunuolė, labai puikiai atrodo! 😉
Man taip pat šitas tortas labai-labai-laaaabai skanus 🙂

Reply
blandynka 4 Vas ’10 - 6:37 pm

Aciu. Apibarsciau sokoladu, zinau kad jis cia nelabai tiko, bet nenorejau torto palikti ‘pliko’, o kitaip puosti nemoku :/

Reply
Asta 4 Vas ’10 - 6:44 pm

Oi, ne, blandynka, šokoladas niekur reikalo nepagadina 😀 Bent jau man, nežinau, kaip kitiems.
O tokį tortuką galima taip pat paprastai papuošti ir vaisių gabalėliais (iš apelsinų skiltelių ir vynuogių labai gražios gėlytės pasidaro ir t.t.), o jei dar gražiau norisi, tuos išdėliotus lyg paveiksliuką vaisius galima aplieti želė ir leisti sustingti (tam reikalui mažučiuose pakiukuose parduotuvėse būna speciali želė) 😉

Reply
blandynka 4 Vas ’10 - 6:47 pm

Vat apie vaisius tai ir nepagalvojau! Stupid me.. Bet butinai pasinaudosiu tavo patarimu, nes si torta tikrai dar gaminsiu ne karta 😉

Reply
Gamyklele 5 Bal ’10 - 8:41 pm

Norėjau padėkoti už receptą. Jis beprotiškai beprotiškai skanus!!! Tu šaunuolė, tikiu kad visi tavo receptai nuostabūs, o šis ypač:)

Reply
Asta 5 Bal ’10 - 9:22 pm

Ačiū ačiū 🙂 Tikrai nėra už ką, prašom rankiotis ir išbandyti daugiau receptų, smagu sulaukti atsiliepimų! 🙂

Reply
Sigita 16 Lie ’10 - 12:21 pm

Norėjau sužinoti kokį jogurtą naudojate šiam skanėstui – natūralų ar su kokiu skoniu?

Iš anksto dėkui už atsakymą

Reply
Asta 16 Lie ’10 - 12:49 pm

Su skoniu – kurio tuo metu labiausiai norisi ar kuris labiausiai patinka 🙂 Paprastai aš renkuosi „Jo” jogurtą (2,5 proc. riebumo) 😉

Reply
Neringa 5 Gru ’11 - 8:41 pm

Asta, turiu keletą klausimų 🙂

Kokio skersmens tortinė naudota?
Kokio skonio jogurtas?
Puošimui naudota grietinėlė be standiklio?

Ačiū labai 🙂

Reply
Asta 5 Gru ’11 - 9:17 pm

Neringa, pabandysiu atsakyti į visus iki vieno 🙂

Tortinė naudota 24 cm. skersmens.
Jogurtą esu naudojus ir persikinį, ir bananinį… iš esmės reikia naudoti patį mėgstamiausią, ir tada tortas patiks labiausiai 🙂
Papuošimas su standikliu, kiek pamenu. Tuomet grietinėlė ir konditeriniu maišeliu išspausti kupsteliai laikosi gražiau ir geriau 😉

Reply
Neringa 5 Gru ’11 - 9:53 pm

Šiaip mano pats pačiausias jogurtas su džiovintomis slyvomis, tik nelabai įsivaizduoju derinio su konc. vaisiais… gal visai ir skanu, bet geriau nerizikuosiu ir imsiu paprastesnį 😀

Reply
Asta 20 Gru ’11 - 11:46 am

Neringa, na, taip, jogurtas su džiovintomis slyvomis čia gal ir nelabai… manau, labiau tiktų koks nors šviežių vaisių ar uogų skonio 🙂

Reply
Birutė 29 Spa ’12 - 8:41 am

Na tai jau treciasis tortukas is jusu blog’o, ir visi vyke, pavyke. Sis labai lengvas, ir burnoje tirpstantis (taip dekustatoriai apibudino) 🙂 aciu.

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:24 am

Nėra už ką, Birute! Tai Jums ačiū, kad pasidalinate įspūdžiais. Ir džiaugiuosi, kad tortukas patiko 🙂

Reply
Tortas “Jogurtinis Musas” 25 Lap ’12 - 5:40 pm

o gretinele kokio riebumo turi buti?

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:48 pm

36 proc. riebumo.

Reply
Jovita 16 Bal ’13 - 7:45 pm

Labai lygus torto viršus.. Man toks nesigauna. 😀

Reply
Asta 17 Bal ’13 - 5:33 am

Jovita, čia visi nelygumai po grietinėlės „bokšteliais” ir želė gėlytėmis paslėpti 😀

Reply
Simona 12 Lap ’14 - 4:00 pm

Help! Supylus zele i grietineles-jogurto mase man ji is karto sustingo i gumulelius. Darysiu vel viska is naujo. Ka ne taip padariau? Tiesa, zelatinos nebrinkinau, o tiesiog istirpinau karstame vandenyje, kaip ir buvo nurodyta ant dezutes.

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:13 pm

Simona, svarbiausia – į kremą negalima pilti karštos želatinos. Palaukite, kol ji kiek pravės. Tada pilkite labai lėtai, labai plona srovele, o tuo pačiu energingai maišykite kremą, kad želatina iš karto jame pasiskirstytų.

Reply
Armandas 9 Spa ’15 - 2:51 pm

Kur pirkti grietineles standiklio?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:13 pm

Armandai, bet kuriame didžiajame prekybos centre.

Reply
Daiva 30 Gru ’19 - 1:52 pm

Labai skanus, lengvas, gaivus tortukas. Tik pada dariau is sokoladiniu selgos sausainiu su sviestu. I krema dejau 2 spalvu zele. Aciu uz recepta. Torta dariau Kaledom ir Naujiems metams, visiems labai patiko.

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:53 pm

Daiva, labai džiaugiuosi, kad šventėms pasirinkote receptą iš „Saulėtos virtuvės”, o dar labiau džiaugiuosi, kad patiko. Ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų