„Sekmadieniai geri tiek, kiek saldūs“, – kažkas sąmoksliškai šnabžda man minčių kamputy. Ir aš, nors dar vakar buvau baisiausiai susipykus su savo kūnu, tiesiu ranką link keksiuko. Jis saldus, velniškai šokoladinis. Labai minkštas, tobulai drėgnas, su nuos-ta-baus kreminio sūrio „Philadelphia Milka“ įdaru ir pieniško šokolado kremo kepurėlėmis. Lyg maža saldi šventė popieriniame krepšelyje. Ta, kurią visad norisi švęsti!
Galit sakyt ką norit, bet sekmadienio popietės desertas yra visiškas džiaugsmas. Su kūnu draugaut tikrai išmoksiu, bet draugauti su maistu – lygiai taip pat gera ir būtina. Vieną suvalgysiu šiandien prie juodos arbatos, antrą – rytoj pusryčiams prie kavos. Štai taip aš mokausi mylėti maistą, keksiukus – taip pat. Balansas!
Jei ir jūs mėgstat keksiukus, jei labai mėgstat šokoladą ir šokoladu kvepiančius kepinius, – tikiu, šie keksiukai jums labai patiks!
Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Keksiukams:
1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
½ stiklinės (65 g) nesaldžios kakavos miltelių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinės
½ stiklinės (125 ml) kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
½ stiklinės (125 ml) karšto vandens
50 g juodojo šokolado
Įdarui:
1 indelio (175 g) šokoladinio kreminio sūrio „Philadelphia Milka“
Kepurėlėms:
1 indelio (175 g) šokoladinio kreminio sūrio „Philadelphia Milka“
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
½ arb. š. vanilės ekstrakto
Papuošti:
šokoladinių saldainių
juodojo šokolado
šviežių čiobrelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kepimo režimas su ventiliatoriumi). Pasiruoškite keksiukų kepimo skardą ir popierėlius.
2. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinę, atvėsintą tirpintą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį sausų produktų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Supilkite į tešlą karštą vandenį ir išmaišykite. Įmaišykite smulkinto šokolado gabalėlius. Gausite tirštą tešlą.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ½ jų tūrio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol keksiukai gražiai pakils, o patikrinus su mediniu pagaliuku – ant jo liks tik keli stambesni tešlos gabalėliai (lyg kepant brownie).
6. Kelias minutes atvėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
7. Keksiukams atvėsus, kiekvieno viršuje peiliu ar šaukšteliu „išskobkite“ po nedidelę duobelę įdarui.
8. Paruoškite keksiukų įdarą. Elektriniu plaktuvu lengvai išplakite šokoladinį kreminį sūrį, kol taps purus.
9. Užpildykite paruoštu kremu „išskobtas“ duobeles.
10. Paruoškite kremą kepurėlėms. Elektriniu plaktuvu išplakite šokoladinį kreminį sūrį ir miltelinį cukrų iki vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą (bet minkštą) kremą. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
11. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant keksiukų viršaus, suformuodami dailias kepurėles.
12. Papuoškite. Apibarstykite keksiukus šokolado drožlėmis, papuoškite šokoladiniais saldainiais ir šviežių žolelių (pavyzdžiui, čiobrelių) šakelėmis.
13. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philiadelphialietuva
5 komentarai
Sveiki,norėjau paklausti, ar galima kokosų aliejų keisti kitu? Ar jis svarbus šio recepto ingridientas? 🙂
Sveiki, Evelina, galite keisti kitos rūšies aliejumi 😉
Laba diena Asta ! 🌞 Naujiesiems metams nutariau pasidaryti NEKEPTĄ CITRININĮ SŪRIO TORTĄ, nuostabaus skonio – ačiū Jums už receptą . Bet nepaisant to , susidūriau su problema , nesigavo papuošimo kremas… Jis buvo skystokas ir niekaip negalėjau ištaisyti šios situacijos. Kaip manot kas gali įtakoti kremo konsistenciją? Viską dariau pagal receptą. Bijau , kad taip nesigautų su keksiukais.
kuo standinti krema kepurelei? nes jis tiesiog skystas, nors viska dejau pagal recepta
Egle, gal naudojote liesesnę grietinėlę? Labai svarbu ją naudoti riebią, taip pat svarbu naudoti šaltus produktus. Jei jau vis tiek kažkodėl neišsiplaka, galite arba berti daugiau miltelinio cukraus, arba naudoti grietinėlės standiklį (Dr. Oetker turi savo asortimente).